Gloxinia - reproduktion

Gloxinia - reproduktion

Gloxinia är en av de vackraste inomhusblommor, ett riktigt mirakel med pubescenta blad, som det för staden Senpolia och klockan på klockor. Gloxins värld är ganska mångsidig - de är terry och enkel, tiger och calico, standard och miniatyr - allt så olika.

Gloxinia - reproduktion

Reproduktion av frön

Sofistikerade vackra gloxiniablommor är intekommer att lämna likgiltiga. Födelseplatsen för denna skönhet är de tropiska skogarna i Peru och Brasilien. Det multiplicerar med frön, bladknivar, knölar. Fröer av gloxinia groddar i ljuset, så de är sådda i en genomskinlig behållare fylld med mineral-torv mark eller universell mark. Så att jorden inte tvättas, hälls ytan från vattendan, fröerna läggs ut och täckes med ett genomskinligt lock. Under inga omständigheter kan de begravas.

Landningar ventileras varje dag i 5 minuter ochNär plantorna ska stiga upp, öppna dem två gånger om dagen i 15-20 minuter. De stiger i 10-20 dagar, tills groddarna är starka, vattnas genom nedsänkning i en behållare med vatten. Före varje vattning lossar jorden. När groddarna stiger väsentligt avlägsnas locket. Fröplantor som odlas på detta sätt är starka och friska.

Nu kan de transplanteras. Ta försiktigt en spire tillsammans med en jordklump med en tesked, överför den till koppar fyllda med jord. Häll varmt vatten på skedets kant och lägg på en varm plats.

Hemvård

För tillväxt och god blomning av gloxiniadu behöver tillräckligt med ljus, skärmen i öst- eller sydfönstret blir vad du behöver. Foder dem med flytande gödselmedel för blommande växter och universal för dekorativa löv. Med topp dressing blir blommorna ljusa och stora och blomningstiden ökar.

I slutet av oktober, luften delen av växteravskurna under en stump, lökar transplanteras i små krukor med färsk jord. För reproduktion av lövblad från en blommande planta, skära av ett ungt löv med en bit av sticklingar, 1 cm lång.

Stalken är rotad i en blandning av sand och torv (8:1), täcka med en genomskinlig keps (burk eller påse), ge en temperatur på 22-24 ° C. Efter 15-18 dagar på änden av petiole visas noduler. De rotade växterna planteras i krukor med en diameter på 5-7 cm. När gloxinia multipliceras med sticklingar växer busken mindre, mindre dekorativ än vad gäller fröförplantning.