Tips 1: Kall smide med egna händer

Tips 1: Kall smide med egna händer

Kall smide gör att du kan göra vackra ochursprungliga saker utan uppvärmning av metallen och därtill hörande svårigheter. Det kan bli en värdig manlig hobby eller få verklig inkomst - trots allt är smidda staket, staket, stolar inte alls billigt.

Kall smide möbler

Kall smide utrustning egna händer

För det första måste du arbetaen svetsmaskin, en skärmaskin (bulgariska), en städmaskin och en perforator. Det senare behövs huvudsakligen för montering av färdiga produkter. Dessutom är ett specialverktyg absolut nödvändigt. För att skapa en produkt i kommersiell skala är bättre att köpa utrustning för kallsmide kända och beprövade varumärken, om du bara behöver göra ett staket eller smidesjärnstänger på fönstren - du kan göra med improviserade medel.

Tillverkare erbjuder följande verktyg. En ficklampa gör att du kan vrida svetsade rutor så att de i mitten är jämnt spridda. Verktyget "Gnutik" är konstruerat för böjningselement i önskad vinkel eller längs en båge med en given radie.

Med hjälp av "Dumbbell" kan du böja stavarna tillen viss båge, och sedan i rätt vinkel, är detta ett viktigt verktyg för att skapa staket, balkong och fönstergaller. Det finns också smidesutrustning för kall smide, vilket gör att du kan vrida rutor runt axeln, skapa spiralkräm eller vågor.

Teknik för kall smide

Först måste du bestämma skissenhela produkten och enskilda delar. Allt arbete med elementen bör bearbetas på onödigt skräpmaterial, för att inte förstöra metall och fylla handen. När du har ställt in alla inställningar på utrustningen kan du börja arbeta.

Vissa delar måste svetsas före böjningbland dem själva. Från plåt är det mer lämpligt att skära ut arbetsstycken, med hjälp av speciella stenciler eller mallar. En stor fördel med kall smide i jämförelse med het är möjligheten att skapa standard, identiska delar, så hela produkten är symmetrisk och snygg.

För att göra den övergripande bilden mer exakt, kan duVärm kanterna på produkten och lederna med en blåsbricka, vilket ger jämnhet. Vid slutet av arbetet rengörs alla sömmar, skalor och oegentligheter tas bort, produkten är mald och färgad.

Tips 2: Kall smide med egna händer: Tekniska egenskaper

Kall smide är processen med påverkan på metall, inklusive rörelser som pressning av böjning. Genomförande av kall smide av egna händer är endast möjlig med tillgång till specialutrustning.

Kall smide av egna händer: tekniska egenskaper

Funktioner av kall smide teknik

Till följd av tillämpningen av kall smide teknikMaterialet kan böjas utan upphettning och ta den nödvändiga formen. Även under denna process ökas metallets styrka avsevärt, men egenskapen av plasticitet tvärtom är förlorad. Därför krävs ibland ytterligare värmebehandling. Frånvaro av uppvärmning gör det möjligt att automatisera processen med kall smide. Genom metallens kalla bearbetning kan högkvalitativa delar skapas. Vanligtvis används speciella stenciler för arbete, vilket säkerställer produktion av det nödvändiga antalet identiska ämnen. Förresten är det under användning av varm smide att använda stenciler förbjuden. Det är känt att tekniken för kall smide inte tillåter bearbetning av metallelement med stor tjocklek.

Utrustning som krävs för kall smide med egna händer

För att träna kall smide med sig självhänder, du behöver ett handverktyg och en svetsmaskin. Speciell utrustning gör att du kan producera platta och skrymmande produkter. Verktygen för kall smide är mycket pålitliga och lätta att använda. Ett av de mest populära verktygen för kall smide är "Gnutik". Med det kan du böja metallen. Med spiralkrullar kan du skapa ett verktyg som kallas "Snail". Det är sant att delarnas diameter inte ska vara mer än 12 mm. Med hjälp av "Wave" skapar mästare ursprungliga böljande element. Verktyget "Ficklampa" behövs för att skapa sammanflätade spår från små stavar.

Hur man skapar metallprodukter med kall smide?

Om du har de nödvändiga verktygen kan dubörja skapa en komposition av metall. Vanligtvis sker processen med kall smide i flera steg. Först och främst bör du göra skissritning. Det är mycket viktigt att specificera produktens exakta dimensioner. Till exempel kan du bestämma mängden material som krävs och att utföra rätt inställning oborudovaniya.Zatem nödvändigtvis att beräkna hur mycket av metallen behovet av smide. Till exempel, för att skapa en blomma stativ, måste du ta en rördiameter på 15 till 15 mm, och ungefär ett dussin metal band. Även för basen behöver du en kruka. Den slutliga formen av blomman kommer bara att bero på din fantasi. Metallband kan bearbetas med hjälp av "Gnutik" eller "Wave". Efter behandlingen är det nödvändigt att svetsa delarna och fixa strukturen på ett metallrör. Det kommer att utföra funktionen hos stället. Vid svetsning av tunna element måste du agera snyggt. Annars kan du bränna överflödiga hål. Vid slutet av smidesprocessen är det nödvändigt att bearbeta sömmarna, polera och måla produkten.

Tips 3: Smidda grindar - ett mästerverk av egna händer

Skönheten och okränkbarheten av smidda föremål är fåsom lämnas likgiltiga Öppningsfönstergaller, staket och trappor ser utsökta och respektabla ut. Husets port är det första som en person uppmärksammar när man når gården. Att skapa smidda grindar är ett svårt och noggrant arbete som kräver färdighet och viss kunskap.

Smidda grindar

Erforderliga verktyg och material för smide

Vid varje tillfälle, smedets huvudverktygDet fanns ett horn, ett mothåll och en hammare. Metoden för varm smide har en uppenbar fördel jämfört med kall teknik. Det möjliggör utförandet av några, även mycket komplexa element. Men för detta ändamål behövs ett smidigt horn, för att behålla den höga temperaturen i modern tid används gas. Och även om du har möjlighet att köpa denna utrustning eller ta den en stund, försök inte behärska det utan att ha färdigheter i sådant arbete. Smidda grindar kan tillverkas med en svetsmaskin i en metod kallad "kall smide" -metod. Förutom elbågsvetsaren behöver du en bulgarer med en cirkel för att skära metall och enheter för att vrida metallämnen. Dessutom är en skruv och ett litet hjälpverktyg användbara.

Tillverkning av smidda grindar med egna händer

Till att börja med, en skiss av framtida portar ochett system ritas med tillämpningen av strukturens dimensioner och dimensionerna för alla dess delar. Om den designade konstruktionen fortfarande kräver några element som inte kan tillverkas utan smältning, kan de beställas separat i verkstaden. Portens ram är monterad från ett profilmetallrör med en sektion på 30x30 mm. Den erforderliga längden av röret skärs av kvarn, och svetsning till de objekt läggs ut på marken, med hjälp av inriktning av polygon hörn vid platser soedineniya.Metallicheskie förform ta den önskade formen vid upphettning. För detta ändamål används ett hjälpverktyg med ganska ovanliga namn. "Gnutik" hjälper till att böja stavarna från vilken vinkel som helst. Om det behövs element som är vridna i en spiral, hjälper "snigeln" i detta. Böljande detaljer gör användning av den "våg" och dra åt arbetsstycket längs längdaxeln kan "Twister". För att skapa volymetriska element behöver du en "ficklampa". Beroende på komplexiteten av den planerade konstruktionen behöver tid för att förbereda alla detaljer för att skapa en genombrutna vorot.Gotovye smidda element är monterade till ramen med elektriska grinden, försöker göra svetsarna är belägna på den omvända sidan. Slutligen installeras köpta delar och pennor. Ojämnheter och sömmar rengörs av en kvarn som är utrustad med ett sliphjul. Om det finns spår av rost, ta försiktigt bort det och täcka den färdiga strukturen med en primer och måla sedan två gånger med den valda färgen. Efter fullständig torkning förblev endast installationen av smidda grindar, vilka gjordes av sig själva.