Hur man identifierar en siciliansk flygeagar eller Amanita ceciliae

Hur man identifierar en siciliansk flygeagar eller Amanita ceciliae

Denna art av flygagaragar tillhör en villkorligt ätbar grupp, det vill säga, om du äter denna svamp, förgiftar du inte själv självklart, men du kommer inte att få något speciellt nöje att äta.

Hur man identifierar en siciliansk flygeagar eller Amanita ceciliae

Det är denna art av svampar som skiljer sigHalvcirkelformad eller klockformad hatt, som kan nå ganska imponerande storlekar (upp till 22 cm). Färgen på den övre delen av flygagargen är brun, brunaktig eller med en rödaktig kant, men den centrala delen är oftast mörkare än kanterna.

Svampens kött är vit, som i mångafluga agarics utan en uttalad lukt. Svampbenet brukar ha en liten förtjockning vid basen, i den unga exemplet är det kontinuerligt, i vuxen är det ihåligt. Färgen är gråaktig, ofta med små vågar. Plattorna på insidan av locket är också vita. Det är den sicilianska fluga agaric som utmärks av en uttalad svamp volva, men utan en ring på stammen.

Geografien av tillväxt av denna art av svamp är mycketomfattande - från Storbritannien till Ukraina, liksom territoriet i östra Sibirien och Primorsky-territoriet. Du kan hitta sicilianska flygagaragar i Nordamerika, liksom i vissa sydamerikanska länder.

Svampen växer antingen i bredbladiga eller barrträdskogar. Om du hittar denna svamp, men är rädd att förvirra den med giftiga "bröder", led sedan av närvaron av en svampring. Sicilian fluga agaric får inte vara exakt, och de flesta av de andra amitaniterna har en ring som vanligtvis är närvarande.