Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita caesareoides

Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita caesareoides

Precis som ett ganska litet antal flygagarar hänvisar Fjärran Östern, märkligt nog, till en ätbar kategori. Och i Fjärran Östern anses det vara en riktig delikatess.

Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita caesareoides

Identifiera denna art av svampar kan varaföljande funktioner. I den unga fluga agariken har locket formen av ett ägg, som sedan sprider sig, men behåller ett brett tuberkel i mitten. Skinnet på svampens "topp" är ljusrött. Kött i stammen, och i hatten på Far Eastern Fly Agaric - alltid vit. Benet är gult, eller helt ihåligt, eller med en lös och bomullsliknande fyllning.

Svampplattor gul, i fuktigt väder mer levande och i torrt - märkbart blekare. I den här individen är även återstoden av slöjan på svampringen ofta, vilket är mer märkbart i unga svampar.

De vanligaste skogarna "grannar" i Fjärran Östernsvamp - ekar, hassel, björk. I den traditionella regionen av dess tillväxt är Sakhalin björk inte mindre traditionell för denna svamp. I Kamchatka växer den agariska flygeln mycket mindre ofta än i Rysslands Primorye-territorium. Förutom dessa regioner skördas faro-agariker från östra östra delen i Amur-regionen, på Sakhalin, i Khabarovsk-territoriet. Mycket värdefull plats för denna svamp i de japanska, kinesiska och koreanska invånarnas kulinariska traditioner.

Externt är Fjärran Östern mycket lik svamp som ätbara Amanita Caesarea, men det finns en risk för förväxling med giftig röd flugsvamp, så du bör vara mycket försiktig när du samlar svamp.