Hur man identifierar en Caesar-svamp eller Amanita Caesarea

Hur man identifierar en Caesar-svamp eller Amanita Caesarea

Konstigt som det kan tyckas är denna "kollega" av den berömda röda fluga agariken över Amanitovs svampfamilj inte bara giftig, men uppskattas också mycket som en svamp i den första ätbara kategorin.

Hur man identifierar en Caesar-svamp eller Amanita Caesarea

Caesar svampen i skogen kan identifieras enligt följandesätt. Hos en ung har hatten formen av en boll, som då går ut, den vanliga färgen är röd eller orange. Utan resterna av sängsprid.

Svampsvampen i hatten är lite gulaktig och ibenet är vitt, utan lukt. Benet är vanligen orange eller gult, med en knölbas, med en svampring. Samma färg finns i svampplåtar. Vågar på locket är sällsynta, plana och ganska stora, och dessutom finns det inte alltid på svampen.

Oftast kan det här provet hittas i Georgiens skogar,Azerbajdzjan, Kaukasien, och även på Krim. Tillväxten är slutet av sommaren och fram till mitten av hösten i varma regioner i det nordliga tempererade klimatet eller närmare subtroperna i Medelhavsområdet.

De vanligaste grannarna i Caesar-svampen är bökar, ekar, kastanjer och andra lövträd. I barrskog växer det väldigt sällan, men väljer alltid varma och torra platser.

Enligt observationer av några botanister ochsvampälskare faller svampens växthus oftast med en zon som är idealisk för framgångsrik vinodling, där i slutet av september sjunker temperaturen sällan under 18 grader Celsius.