Tips 1: Så här identifierar du en agaric scabrous eller Amanita franchetii

Tips 1: Så här identifierar du en agaric scabrous eller Amanita franchetii

Oätliga grov svamp växer nästan hela det europeiska territoriet, liksom i delar av Asien, Nordamerika och Nordafrika.

Så här identifierar du en agaric scabrous eller Amanita franchetii

Erkänna den scrofuled fly-agariska varelsen som finns i skogenFöljande tecken på denna svamp hjälper till. Hatten ligner en vanlig röd fluga agaric, men oliv, gul eller brunaktig, vanligtvis med släta kanter.

Svampmassan med vit färg ligger närmare mitten ochlite gulaktig vid kanterna, utan obehaglig lukt. Benet på den flygande agariken av denna art brukar vanligtvis lite uppåt, ofta ihålig längs hela sin längd, precis som locket, täckas med vita eller gula flingor.

Glöm inte att grungy fly agaric -svamp platta med mycket täta plattor. det synliga och restprodukter är ofta täckta, som vanligtvis täcker hela svamp när det är "födelse".

Kommer att bestämma denna svamp och dess platstillväxt. Vanligtvis är dessa blandade eller lövskogar, där det finns ekar, bokar eller hornbjälkar. Tiden för tillväxt av grova agariska svampar i Ryssland och i förorterna - från slutet av juli till början av oktober.

Denna svamp är inte giftig eller giftig, menfortfarande olämpligt för mat, eftersom det är väldigt obehagligt i färdig form, och dessutom koka det mycket hårt. Det finns också en stor risk att förvirra det med andra giftiga bröder i Amish-familjen.

Tips 2: Hur identifierar Amanita citronsamanita citrina

Att skilja denna oätliga, men ändå icke giftiga svampen kan omedelbart av flera skäl, vars observation gör att du kan göra svampjakt utan incident.

Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita citrina

Capen på amanita är lite köttigtill beröring och tjock, den vuxna svampen är nästan platt, som en tallrik. Färgen är gul, ibland med grå eller grön nyans, ofta med vita, uttryckta flingor.

Svampmassa, i sin tur, vit eller lättgulaktig. Man tror att det på platsen för pausen luktar råa potatisar. Benet av den encefaliska svampen är nästan helt ihåligt, med en liten förtjockning vid basen, blekgul. Svampplattor är också vita, med små rester av ett slöja av gulaktig färg.

Man tror att denna art av svamp växer barai lövskogar, ofta grannar med mäktiga ekar, men det finns bevis på att denna art är bosatt i barrskogar. Den byte-liknande fly agaric föredrar varma och delvis öppna områden. Det kan också växa i bergiga områden, som finns överallt i Eurasien, Nordamerika och även i nordamerikanska länder.

Den vanliga tillväxttiden är från slutet av augusti tilli mitten av oktober. Utanför är det exakt den amanita-liknande flygharicen som väldigt liknar den bleka padda och den grå fluga agaricen. Men alla dessa tre sorters svampar är inte lämpliga för att äta, så att skilja dem krävs endast av en mycket noggrann svampjägare.

Tips 3: Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita caesareoides

Precis som ett ganska litet antal flygagarar hänvisar Fjärran Östern, märkligt nog, till en ätbar kategori. Och i Fjärran Östern anses det vara en riktig delikatess.

Hur man identifierar amanita muscaria eller Amanita caesareoides

Identifiera denna art av svampar kan varaföljande funktioner. I den unga fluga agariken har locket formen av ett ägg, som sedan sprider sig, men behåller ett brett tuberkel i mitten. Skinnet på svampens "topp" är ljusrött. Kött i stammen, och i hatten på Far Eastern Fly Agaric - alltid vit. Benet är gult, eller helt ihåligt, eller med en lös och bomullsliknande fyllning.

Svampplattor gul, i fuktigt väder mer levande och i torrt - märkbart blekare. I den här individen är även återstoden av slöjan på svampringen ofta, vilket är mer märkbart i unga svampar.

De vanligaste skogarna "grannar" i Fjärran Östernsvamp - ekar, hassel, björk. I den traditionella regionen av dess tillväxt är Sakhalin björk inte mindre traditionell för denna svamp. I Kamchatka växer den agariska flygeln mycket mindre ofta än i Rysslands Primorye-territorium. Förutom dessa regioner skördas faro-agariker från östra östra delen i Amur-regionen, på Sakhalin, i Khabarovsk-territoriet. Mycket värdefull plats för denna svamp i de japanska, kinesiska och koreanska invånarnas kulinariska traditioner.

Externt är Fjärran Östern mycket lik svamp som ätbara Amanita Caesarea, men det finns en risk för förväxling med giftig röd flugsvamp, så du bör vara mycket försiktig när du samlar svamp.

Tips 4: Hur man identifierar den sicilianska flugaagarens eller Amanita ceciliae

Denna art av flygagaragar tillhör en villkorligt ätbar grupp, det vill säga, om du äter denna svamp, förgiftar du inte själv självklart, men du kommer inte att få något speciellt nöje att äta.

Hur man identifierar en siciliansk flygeagar eller Amanita ceciliae

Det är denna art av svampar som skiljer sigHalvcirkelformad eller klockformad hatt, som kan nå ganska imponerande storlekar (upp till 22 cm). Färgen på den övre delen av flygagargen är brun, brunaktig eller med en rödaktig kant, men den centrala delen är oftast mörkare än kanterna.

Svampens kött är vit, som i mångafluga agarics utan en uttalad lukt. Svampbenet brukar ha en liten förtjockning vid basen, i den unga exemplet är det kontinuerligt, i vuxen är det ihåligt. Färgen är gråaktig, ofta med små vågar. Plattorna på insidan av locket är också vita. Det är den sicilianska fluga agaric som utmärks av en uttalad svamp volva, men utan en ring på stammen.

Geografien av tillväxt av denna art av svamp är mycketomfattande - från Storbritannien till Ukraina, liksom territoriet i östra Sibirien och Primorsky-territoriet. Du kan hitta sicilianska flygagaragar i Nordamerika, liksom i vissa sydamerikanska länder.

Svampen växer antingen i bredbladiga eller barrträdskogar. Om du hittar denna svamp, men är rädd att förvirra den med giftiga "bröder", led sedan av närvaron av en svampring. Sicilian fluga agaric får inte vara exakt, och de flesta av de andra amitaniterna har en ring som vanligtvis är närvarande.

Tips 5: Hur man identifierar Caesar-svampen eller Amanita Caesarea

Konstigt som det kan tyckas är denna "kollega" av den berömda röda fluga agariken över Amanitovs svampfamilj inte bara giftig, men uppskattas också mycket som en svamp i den första ätbara kategorin.

Hur man identifierar en Caesar-svamp eller Amanita Caesarea

Caesar svampen i skogen kan identifieras enligt följandesätt. Hos en ung har hatten formen av en boll, som då går ut, den vanliga färgen är röd eller orange. Utan resterna av sängsprid.

Svampsvampen i hatten är lite gulaktig och ibenet är vitt, utan lukt. Benet är vanligen orange eller gult, med en knölbas, med en svampring. Samma färg finns i svampplåtar. Vågar på locket är sällsynta, plana och ganska stora, och dessutom finns det inte alltid på svampen.

Oftast kan det här provet hittas i Georgiens skogar,Azerbajdzjan, Kaukasien, och även på Krim. Tillväxten är slutet av sommaren och fram till mitten av hösten i varma regioner i det nordliga tempererade klimatet eller närmare subtroperna i Medelhavsområdet.

De vanligaste grannarna i Caesar-svampen är bökar, ekar, kastanjer och andra lövträd. I barrskog växer det väldigt sällan, men väljer alltid varma och torra platser.

Enligt observationer av några botanister ochsvampälskare faller svampens växthus oftast med en zon som är idealisk för framgångsrik vinodling, där i slutet av september sjunker temperaturen sällan under 18 grader Celsius.