Amigurumi: dockor

Amigurumi: dockor

Härliga stickade leksaker, som kom från Japan,blir mer populära. Speciellt ofta sticka djur eller dockor, det här är ett utmärkt sätt att visa din talang för handarbete. Amigurumi dockor kan vara miniatyr, lekfull eller inredning.

Amigurumi docka

Traditionellt, i amigurumi-tekniken,Miniatyrmodeller som kan användas som souvenir eller leksak. De viktigaste skillnaderna mellan leksaker gjorda i en annan teknik - ett stort runt huvud, ögonpärlor, småben och pennor. För poppar är klänningar och kläder som är bundna av trådar av samma tjocklek eller tunnare nödvändiga. Den riktiga japanska amigurumi består av enkla element - bollar, korvar, cylindrar.

stickning Amigurumi dockor

Tekniken består av häckning i en cirkelkolumner utan virka, ibland används även kolumner med nakidami. Korkens storlek ska väljas så att duken är tillräckligt tätt, utan hål. Stickning av klänningar används ofta med komplicerad openwork-bindning, ibland är det lättare att sy detaljer av kläder från tyg eller sticka med sticknålar.

Början av stickning följer från den så kallade ringenamigurumi. Denna metod gör det möjligt att få en del utan ett hål, i motsats till den traditionella början av en cirkel som är stängd i en cirkel. Amigurumi-ringen är en tråd som är insvept i en cirkel, för vilken slingorna i den första raden är förlovade. Först kan ringen vara stor, men när den första raden är klar måste du dra i änden av tråden och den kommer att spännas helt genom att stänga hålet.

Amigurumi dockor: schema

Nästa stickning utförs som vanligt enligt planen. Många amigurumi-ordningar översätts från japanska till ryska och representerar en beskrivande beskrivning. Andra har kvar sig i form av ritningar - du behöver inte vara rädd för dem, efter en kort analys kommer det att bli klart att det är ännu bekvämare att sticka.

Kors är kolumner utan hakig, litenfästingar - tillagda barer, stora - dubbla loopar, en asterisk markerar platsen för att börja repetera. Antalet stygn i rad anges i parentes. Om allt är korrekt anslutet bör seriens början alltid sammanfalla, så det här stället är bättre märkt med en kontrastgänga för kontroll.

För att underlätta stickning av tunna handtag och ben används speciella verktyg ibland. Du kan ta en tunn penna och binda den runt i en cirkel - det visar sig exakt och snyggt.