Azalea, eventuella problem i omvårdnaden

Azalea, eventuella problem i omvårdnaden

Azalea - en av de få spektakulära blommornaväxter under hösten-vintersäsongen. Blomsteraffärer erbjuder en mängd färgglada azaleor. Och för att hålla från att köpa det är det svårt. Men hemma börjar svårigheterna i vården: Bladets tips blir bruna och faller, knopparna faller av, växten vill.

Azalea, eventuella problem i omvårdnaden

Azalea kommer bara att känna sig bra iLätt sval, men inte kallrum. Om rummet är varmt, torr luft från centralvärme, då under sådana förhållanden kommer det helt enkelt att blöta, löv och knoppar kommer att duscha, och ingen sprutning med vatten för att öka luftfuktigheten kommer inte att hjälpa.

Azalea, som alla rododendroner, föredrarsur jord. Substratet kan köpas i affären eller förberedas av dig själv med 1 del av röd torv och 1 del av tallnålar, och tillsätt 1 g krita till 1 liter av blandningen.

För att vattna azalea är det nödvändigt mjuk mjuk (ejis) vatten, utan kalk. Regn, snövatten kommer att göra. Vattnet växten rikligt, det är nödvändigt att låta jordens översta lager torka innan de fortsätter till nästa vattning. Med överdriven fukt lider rotsystemet och lämnar blekna. En eller två gånger i månaden i vattnet bör tillsättas citron, askorbinsyra eller oxalsyra, 0,3-0,4 g / l vatten. Om det finns överflöd av syra i jorden blir bladets spets rödfärgade.

Vattning azalea i pannan, jorden, mättad med vatten,skjuter ut luften, och växten börjar "kväva", bladen blir gula, blir färgade, blekna och smula. Därför är det att föredra att transportera bevattningen ovanifrån eller doppa krukan i en behållare med vatten och låta överskottsfukt svalna ut. När jorden torkar upp i potten, blöder de första blommorna, då de knoppar som ännu inte har öppnats, blir bladets tips bruna.

Att mata blommande azalea är nödvändigt. I detta fall används gödselmedel för växter som älskar sur jord, till exempel gödselmedel för hedplanter. Sådana gödningsmedel bör inte innehålla klor.

Efter blommande azalea, om nödvändigt, avklippas, transplanteras i en ny kruka. Potten är vald en storlek större än den föregående.

På våren, när hotet om skador på växter passerarfrost, azalea kan vara "prikopat" med en kruka i trädgården, i trädens utspridda skugga, så att det inte finns någon brännande sol. Under sommaren bör det vattnas och matas. Vid höst, efter att ha vilat, kommer växten igen att plocka upp knopparna. Före frysning grävs potten med azalea och förs in i huset. Med rätt skötsel kommer azalea att leva länge och behaga sina många blommande årstider.