Tips 1: Så här tar du bort svart på svart

Tips 1: Så här tar du bort svart på svart

Det är svårt att hitta en svart katt i ett mörkt rum, ochju mer det är fotograferat. Ungefär så kan du tolka ett gemensamt uttryck. Det är inte en lätt uppgift att skjuta svarta föremål på en mörk eller till och med svart bakgrund, vilket kräver vissa färdigheter och färdigheter.

Så här tar du bort svart på svart

instruktion

1

Fotografering svart på svart i en cirkelProfessionella betecknas med termen "Låg nyckel", som i bokstavlig översättning betyder "Lågnyckel". I foton som tas i lågläge är den vita färgen antingen helt eller delvis närvarande i en liten mängd i form av enkelbländning. Det är ganska svårt att göra ett sådant fotografi, det är nödvändigt att göra det i manuellt fotograferingsläge, med hjälp av den nödvändiga exponeringskorrigeringen.

Så här tar du bort svart på svart

2

Det finns dock flera regler,hålla fast vid vilken du enkelt kan skapa mästerverk i en låg nyckel. Först av allt bestämmer du vad och vilken bakgrund du vill skjuta. Kom ihåg att bakgrunden måste absorbera ljus, inte återvända till en enda parasitär höjdpunkt. Perfekt för sådan filmning kan komma duk sammet, svart matt papper eller speciella bakgrunder köpta i Photoshop. Försök att se till att ämnet ligger så långt bort som möjligt från bakgrunden, vars textur du absolut inte behöver.

Så här tar du bort svart på svart

3

Nästa steg blir inställningen av rättenbelysning. Det finns en regel som säger att det ska finnas lika många ljuskällor som det finns ytor i objektet som tas bort. Att absolut inte följa det är inte nödvändigt, men det är värt att styras. Eftersom färgen i en låg nyckel minimeras måste särskild uppmärksamhet göras mot kontrast. När man till exempel fotograferar svarta druvor på en mörk bakgrund, är det vettigt att smörja enskilda bär med ett tunt lager av olja. Ljusoljansbländning ger bilden en kontrast, bären är skrymmande, de kommer inte att slås samman med bakgrunden.

Så här tar du bort svart på svart

Tips 2: Ta bort tangentbordet på Notebook Acer Extensa

Om du vill ta bort tangentbordet på den bärbara datorn för att rengöra, byta ut eller för något annat, men du är rädd för att skada den bärbara datorn eller helt enkelt inte vet hur läser du noggrant följande artikel.

Så här tar du bort tangentbordet på bärbara datorn Acer Extensa

Du behöver

  • - Phillips skruvmejsel
  • - skruvmejsel platt
  • en kniv

instruktion

1

Stäng av din bärbara dator. Stäng av strömmen och vänd den över. Du måste ta bort batteriet. För att göra detta, flytta låsningsknappen till det övre läget (öppet lås). Sedan, tills felet, tryck på knappen för att höja batteriet, varefter det kommer att stiga. Ta bort det nu.

Så här tar du bort tangentbordet på bärbara datorn Acer Extensa

2

Vänd den bärbara datorn över, öppna den ochsänk skärmen så långt som möjligt. Nu måste du ta bort panelen som ligger ovanför tangentbordet. Börja det med poddevat från vänster sida, för att inte skada spåret från glödlamporna och knapparna. Om det visade sig vara knivhäftat, koppla loss allt med en skruvmejsel. Var försiktig när du pekar i strömbrytarens område. Det finns ett chip och en kabel. När du har fullständigt lossat alla fästelement måste du koppla loss kabeln (detta är gjort för bekvämlighet, du kan inte koppla ifrån). För att koppla loss kabeln är det nödvändigt att ta bort den bruna (eller svarta) spärren och dra sedan försiktigt kabeln.

Så här tar du bort tangentbordet på bärbara datorn Acer Extensa

3

Vi sköt denna panel bara på grund av två bultar. De ligger ovanför knapparna (på tangentbordet) F5 och F11. Skruva av dem. På sidorna av tangentbordet hålls på snaps. Det är bättre att skruva dem med en skruvmejsel. Därefter drar du upp tangentbordet och det kommer att kopplas bort. Det är fortfarande att koppla loss kabeln.

Så här tar du bort tangentbordet på bärbara datorn Acer Extensa

Tips 3: Att hyra ett hus för sommaren

På sommaren speciellt vill flytta från en nära, täppt lägenhet i litet hus vid skogskanten. Det är trevligt att vakna på morgonen, inte från skrikningen av bilalarmet, men från att sjunga av fåglar, att gå ut på verandan, som redan är uppvärmd av solen, för att dricka riktig landmjölk. Om du inte har ditt eget hem - det är ingen anledning att överge sommarlovet i byn. När allt kommer omkring kan du hyra ett hus för sommaren.

Hur man hyr hus för sommaren

instruktion

1

Börja sökningar litet husoch för sommaren i förväg, tillbaka i februari mars. De som vill tillbringa sommaren är inte förorenade städer, men i en lugn, grön by varje år blir allt mer. I maj är nästan alla bra och billiga hus redan upptagna.

2

Ta en tur i de byar där du tänker hyrahouse. Prata med farmödrarna i utkanten av byn. De delar lätt information om vem och vart vill hyra ett hus och med vilka det är bättre att inte kontakta. Många lokala invånare använder inte Internet och fastighetsbyråer litar inte på. Du kan ansöka på landsbygdsadministrationen, dess anställda är vanligtvis medvetna om allt som händer på deras territorium. Läs annonser på ett specialkort eller på staket från söt litet huss.

3

Skicka ett meddelande om avsikt att hyra ett hus för sommareni tidningar och specialiserade platser för att hyra bostäder. Varning alla vänner. Det kan väl vara att de har släktingar i byn som är angelägna om att ge upp sina litet hus med alla bekvämligheter. Kanske, vänner har en dacha, som de inte använder, föredrar att gå på semester till Svarta havet. I det här fallet kan du hyra ett hus och gratis, det räcker att fixa staketet och måla sommarköket.

4

Besök fritidscentret. Det händer att även under säsongen är det tomt litet husoch, och administrationen kommer enkelt att låta dig bo därmen hela sommaren. Det är sant att du inte förväntar dig att du kommer att bli försedd med herrgårdar med alla bekvämligheter. Hus på sådana impopulära rekreationscenter är gamla och utan bekvämligheter. Men priset kommer att behaga.

5

Kontakta fastighetsmäklare. Där får du flera alternativ för hus. Var inte lat, gå till platsen och personligen se till att litet hus Bilden är korrekt. Kontrollera villkoren för huset, hushållsapparater, möbler, så att ägaren då inte gjorde anspråk på soffan, som brändes för 10 år sedan. Efter detta kan du göra ett leasingavtal. Se till att du hyr en husägare, inte hans andra kusin brorson. Kontrollera titeldokumenten för bostäder. Beskriv betalningsvillkoren, vem ska betala för verktyg och kommunikation och diskutera förfarandet för städning av hus och lokalt område.

Tips 4: Ta bort knapparna på Acer-bärbara datorn

Trots det faktum att laptop reparationEn ganska komplicerad process, vissa problem kan lösas hemma. Dessa inkluderar reparation och ersättning av tangentbordet på en mobil dator.

Så här tar du bort knapparna på Acer-datorn

Du behöver

  • - Phillips skruvmejsel
  • - Planskruvmejsel;
  • - En nål.

instruktion

1

Det bärbara tangentbordet är som regel fast med två huvudmetoder: med hjälp av speciallås eller skruvar. Förbered de verktyg som behövs för att ta bort tangentbordet.

2

Koppla bort den mobila datorn från nätverketström. Ta bort batteriet för att undvika kortslutning under reparationsprocessen. Ta reda på produktlinjen som din mobila dator tillhör.

3

I bärbara datorer Acer Extensa eller TravelMateTangentbordet är fixerat med flera skruvar. Använd en skruvmejsel med en platt spets eller ett metallblad, ta bort panelen mellan tangentbordet och matrisen på mobildatorn.

4

För att göra detta, lossa försiktigt några lås. Skruva fast fästskruvarna med hjälp av en Phillips skruvmejsel efter att du tagit bort panelen. Flytta tangentbordet något mot displayen. Lyft försiktigt den sida med vilken skruvarna var placerade. Ta bort tangentbordet och koppla loss kabeln genom att först dra ut den vita plastramen.

5

I mobila datorer serie Acer AspireTangentbordet är helt fixerat med hjälp av spärrar. Tryck försiktigt på berget nära Escape-knappen till matrisen. Lyft kanten på tangentbordet.

6

På samma sätt ta bort den andra övre kantenpanelen. Den tredje låsen kan vara i mitten av tangentbordet. Ibland flyttas hon något till sidan. Ta bort den tryckta panelen när du har låst upp alla armaturer.

7

Böj uppåt den svarta ramen, tryck på plumman. Koppla loss kablarna från moderkortet. Anslut den nya tangentbordskabeln och installera den tryckta panelen. Om du använder ett tangentbord från en annan bärbar modell kan det vara en liten uppspelning under driften. För att korrigera detta problem, placera tunna vävnadservetter under den tryckta panelen.

Tips 5: Ta bort torkarna

Wipers (vindrutetorkare) - liten, iblandDiskret, men oerhört viktigt element i utformningen av alla bilar. Det är tack vare torkarna att föraren kan navigera i bilen även i regnigt eller snöigt väder.

Hur man tar bort torkarna

Det bör komma ihåg att gummi band somDet finns på varje vindrutetorkare, kan effektivt utföra sina funktioner i sex månader. Fältet på detta måste bytas ut eller hela torkarbladet eller gummibandet själv. Och i båda fallen måste borsten från torkarmen avlägsnas. Vilken motorist som helst kan göra detta på egen hand. Att ta bort torkarna är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken.

  1. Att helt enkelt ta bort torkarbladet medhävarmen för att byta ut gummibandet kommer det att vara tillräckligt för att bara lyfta torkarmen upp och tryck ner plastlåset, som ligger på borstens mittaxel. Efter att ha vridit ut låset, måste du ta bort borsten från hävarmen samtidigt och byta ut den med en ny, eller byt gummiband med en gammal borste. För att byta ut gummibandet måste du fästa fästena på ena sidan av penseln, dra ut slitna gummiband och montera metalllåsen på den nya. I detta fall bör böjningen riktas strängt nedåt - mot glaset. Nu kan du sätta in ett nytt gummiband i borsten och klämma fast det med fästklämmorna.
  2. Om ett fel upptäcks i mekanismentorkare, och ersättaren behöver inte en pensel, och hävarmen själv måste du helt avlägsna torkarna. För att göra detta måste du öppna huven på bilen och hitta den svarta skyddslocken, som befinner sig på axelns spindel framåt. Det måste försiktigt drivas och tas bort. Under locket är en sexkantsmutter, måste du skruva loss och ta bort brickan. Hävarmen ska avlägsnas med en skarp rörelse, som drar den från vindrutetorkaraxelns lilla splinesanslutning.
  3. Vid nästa installation, dra åt spakenVaktmästare måste vara på ett sådant sätt att vänster spak ligger på ett avstånd av sex centimeter från vindrutans undersida. Högerhävarmen är inställd så att den når bottenmärket på vindrutan. Allt arbete med installation av vaktmästare utförs först efter att man monterat vindrutetorkarens motor i sin ursprungliga position.

Tips 6: Hur man tar bort katalysatorn från VAZ

Katalysator renar effektivtbilavgaser. Därmed omvandlas skadliga kolväten, kolmonoxid och kväve till giftfria föreningar - vattenånga, koldioxid och kväve. Det händer katalysatorer De blir oanvändbara och kräver ersättning eller borttagning. Detta är lätt att göra.

Hur man tar bort katalysatorn från VAZ

Du behöver

  • Skiftnycklar, tänger, hiss eller grop, ny katalysator, elektronisk katalysatoremulator, värmebeständigt rör.

instruktion

1

Bestäm att katalysatorn har blivit oanvändbar. Du kan höra det, luktar det, se det. Splinterad keramik rattlar i ett metallfall som en rattle, när bilen färdas längs en grov väg. Avgas med en defekt katalysator förvärvar en svavelväte. Deras färg varierar också från nästan transparent till svart eller grått. Vid körning får den uppvärmda motorn knappt 3 tusen varv.

2

Lyft upp bilen WHA på hissen eller stoppa på den på flugan. Eller ta bort katalysatorn ovanför garaget.

3

Väskan är gjord av rostfritt stål, inuti vilketplacerad katalysator, integrerad i systemet direkt bakom motorens avgasgrenrör. Skruva loss de två muttrarna som säkrar resonatorröret till katalysatorn. Ta bort fjäderbrickorna. Ta bort bultarna.

4

Ta bort de två katalytiska monteringsbultarnaneutraliserare till ljuddämparens inloppsrör. Ta bort bultarna med fjädrarna, håll alltid katalysatorn i hand så att den inte faller. Katalysatorkeramiken är bräcklig och kollapsar från inverkan, vatteninträngning till det uppvärmda fodret, på grund av bränsle av dålig kvalitet, störningar i motorns drift och mycket mer. Till exempel kör köra genom staden med korta körningar och frekventa motorer krossar bikakan med bränsle och sot. Och på höghastighetslinjer överhettas katalysatorn.

5

Ta bort katalysatorn under bilen. Skaffa en ny katalysator och installera den i stället för avgasen i omvänd ordning för borttagning. Ofta blir den höga kostnaden för katalysatorn ett hinder för dess ersättning.

6

Gamla katalysatorskärning, skaka ut denfyllning till tanken blev tom, metall brygd och ställa tillbaka. Eller istället neutralisationsmedel svetsat stycke eldfast rör av lämplig storlek. För korrekt funktion av lambda-sonden (syresensor) för att ställa den elektroniska katalysator emulatorn (blende), som imiterar närvaron av den funktionsdugliga enheten.