Tips 1: Att fånga på virke

Tips 1: Att fånga på virke

Scarf är en liten, triangulärform, vävt från ett tunn fiskelinjenätverk. Till dess nedre kant fäster metallstången-viktmaterial under inverkan av gravitationskraften som krossar halsduk i vatten. I naturliga förhållanden, är stången ersatt av en trädgren med några stenar till vikt. Används under vinterfiske för att fånga stek och andra större fiskar. Så hur fångar du på ett tyglampa?

Så att fånga på virke

Du behöver

 • - isplockare
 • - en scarf

instruktion

1

Zywiec, fångad från under isen, är mer uthållig,länge lever kvar på kroken. För att fånga steket borra ett hål i isen. Ta en huvudduk med ett 15 mm nätverksblad från linjen från 0,12-0,15 mm, utrusta den med en flottör från barken (men du kan utan det). Dra av kapronsladden tills den stannar, tills flottören vilar mot ringen och försiktigt sätta in tjockleken i hålet. När det faller till botten ska du se till att flottören drar upp sladden och lyfter upp tjockleken själv. Därefter kontrollerar du åtdragningarna, att det var rakt: det känns på grund av floatens motsatta motstånd.

2

Kasta nu in i hålens topp dressing - blandat foder ellerfint smuldrat bröd. Efter 15 minuter, kontrollera taket. Om du har något, dra försiktigt ut det och sätt tillbaka tyget i hålet. Kontrollera tygduken var 15-20 minuter. Om det inte finns någon fisk, gå till en annan plats och upprepa gjutet av tjockleken i det nya hålet och mata fisken.

3

Om det fryser ute, är det bättre att fånga ihop varandra: man lyfter en tjocklek och den andra slår ut steket för att förhindra att det skadas.

4

Kom ihåg att du inte sträcker hela väskan omedelbart, ta bort betet när det kommer ut ur hålet för att förhindra att fisken fryser under.

5

För att fånga större fisk, ta en tvåväggigeller trójścienna halsduk med en cellstorlek på 35-75 mm, beroende på vad fisken vill fånga. Till exempel för att dubbelväggig scarf med en storlek av 70-75 mm maskfångst braxen, vid samma, endast med en mindre storlek - 60-65 mm - podleschika på enda vägg typer av nät med maskor av 35 mm - kackerlackor, sabrefish och abborre. Den sista cellstorleken är den vanligaste, eftersom det alltid finns en chans att fånga något på örat.

6

Den lämpligaste tiden för att få tag i ett tyglampa är den första isen, vid den här tiden går fisken fortfarande aktivt. I mitten av vintern faller fångsten och börjar öka endast med vårtvättar.

Tips 2: Hur man fiskar på nätet

Fiske med ett nät är ett sätt att fåriklig fångst, spenderar ett minimum av ansträngning. För att fånga maximalt antal fiskar behöver du veta funktionerna för att installera nätverk i olika vattenkroppar.

Hur man fiskar med ett nät

instruktion

1

Först och främst är det nödvändigt att veta att,Att fiska officiellt är det nödvändigt att utfärda en särskild licens. Utan det är sådant fiske olagligt och i händelse av ett möte med fiskinspektörerna förlorar du inte bara fångsten och näten själva, men du får också en stor böter.

2

Om det finns en licens innan du fiskar,så mycket som möjligt för att studera behållaren. Vad är dess djup, bottenavlastningen, finns det några ströda områden, liksom områden med strömmar och gropar. Det kommer inte att skada att man i förväg lär sig från lokala fiskare närvaron av fisk och dess livsmiljö.

3

Om botten är grunt, gör det praktiskt taget intedet finns klibbiga avlagringar, och från kustnära vegetation domineras av vass och åkerfräken, måste nätverket sättas nära stranden, efter att ha lagt på en särskild fiske overaller eller byxor av kemiska kostymer skydd. Att sätta ett sådant nätverk är önskvärt vid en tidig gryning under perioden med speciell aktivitet av rovfisk.

4

Du kan också installera nätverket med en båt. För detta är det nödvändigt att hitta en käpp som går in i vattnet. Steg bort från kappan och starta upp nätverk med ett två meters djup vinkelrätt mot stranden. Vid inrättandet av nätverk måste man ta hänsyn till vindriktningen och hastigheten. Fisken som går längs stranden, vid tidpunkten för kappans omkrets, kommer att vara på nätet. Erfaren fiskare rekommenderas att sätta ett nätverk tillsammans - det är enklare och effektivare.

5

När man väljer ett nätverk bör man komma ihåg att det mesta"catchy" anses vara nylon linje fiske nät. De är nästan osynliga i vatten, men de är svåra att ställa in. De måste också lagras korrekt. En enklare version är ett nätverk av capron.

6

Hittills finns det ett stort urval av olika nätverk som passar inte bara erfarna fiskare, utan också nybörjare till "nätverksfiske".

Tips 3: Att fånga nät

Fångstfisk net mannen började nästan före stången. Även i gamla sagor finns ett nät som den otur gamla mannen kastar. De fångar nätet idag, för det här är ett av de enklaste och mest produktiva sätten att fånga fisk.

En privatperson kan inte enkelt få tillstånd att fiska nät

Du behöver

 • - fiskenät
 • - tillåtelse att fiska nätet

instruktion

1

I de gamla dagarna hade få rådsitta ute dagar och nätter på stranden och vänta på att fisken biter på kroken. Fiske på en fiskestång ansågs vara slöseri med tid och mycket att växa upp barn. För allvarligt fiske användes nät, där själva fisken gick. Tid i detta fall spenderades endast vid installationen av nätverket och på dess vikning, och resultatet av fångsten beräknades i hinkar och jämna väskor.

2

Innan du får ett fisknät idag får du endu har först tillåtelse att göra detta, annars kan du lätt falla under definitionen av en poacher och lida ett välförtjänt straff. Personer sällan lyckas få sådant tillstånd, det utfärdas huvudsakligen endast till fiskeföretag, men i vissa regioner, som är mycket rika på dammar och fisk, kan en viss person på ett visst tidspunkt av året få ett tillstånd.

3

Tillstånd att fiska net obehindrat till veteraner från det stora patriotiska kriget, invalider och aktivister i det lokala fiskskyddssamhället.

4

Om du har avancerat i denna fråga sålångt, det kan få tillstånd, det betyder, och det nätverk som du förmodligen redan har. Metoden för gjutning beror på dess variation. Nätet kastas från båten och omger ett visst område och drar innehållet i nätverket till stranden. Nonsens dras för hand, går längs botten. Smidiga nät får löpa längs vattenytan, nätnätet ligger längst ner, på ett visst avstånd från det.

5

Lämna inte nätverket i vatten för länge. Fisken blir intrasslad i dem. Att försöka komma ut, blir ännu mer förvirrad, medan den skadas, förlorar sitt marknadsutseende. Dessutom bör du alltid räkna när nätverket är i vattnet för att inte fånga mer fisk än vad som anges i tillståndet och vad du behöver.

6

Dra långsamt nätverket i riktning mot stranden,omedelbart släppa ut den fångade fisken och vikta nätet för att undvika att det rör sig om varandra. Återvänd hem, glöm inte att hänga nätet för att torka för att undvika dess sönderfall.

Tips 4: Att fånga en scoundrel på vintern

En skimmer är en brasa, en kanin, som inte når upp till 2 kg. Men den lätta vikten gör det under vintermånaderna mycket mer mobilbröd. Därför är fiske i december, januari och februari på podleschika. En scavenger, som en brasa, är en skolfisk. Vid fisket är fiskarens huvuduppgift att bestämma platserna för sin bostad och matning.

Så att fånga en scoundrel på vintern

instruktion

1

Braxen, ruda, till skillnad från, älskar platsen inte är leriga, syrerikt, de där det finns ett utbud av färskvatten. Det är här som insektslarverna lever, mjölk och kräftdjur är huvudmaten podleschika. Specificitet av fångst podleschika eftersom paketet vanligtvis blir mycket tätt, och i två hål, som ligger bara 5 meter från varandra, kan fångas annorlunda. Därför är huvudregeln för vinterfiske efter podleschika - Ju fler hål desto större är chanserna för framgångsrikt fiske. Vanligtvis är det för sådant fiske nödvändigt minst ett par dagar.

2

Borra ca 15-20 hål,så du har tillräckligt med tid och ansträngning för att verifiera dem. Dessutom är fisketiden begränsad till endast 3-4 timmar. Under biterioden måste de nödvändigtvis springa runt flera gånger och markera de där biten var. Mata hålen. På den första dagen väljer du de som under de kommande dagarna blir de viktigaste som arbetar för dig. På vintern, podleschika spelar i fiskarnas händer.

3

På vintern Det är bäst att en scoundrel biter på natten, menlite önskar att fisken jagar på grund av frost och avlägsenhet från bostäder, så fångar går på eftermiddagen. Det är bra att fånga en scoundrel på en fin dag, soliga dagar när en tina uppstår. Fiskare säga två tidsperioder när bett är särskilt stark - den 10- 12 pm och från 13 till 16 timmar, men tidsramen snarare relativ, det finns alltid undantag. Enligt säsongen är den bästa tiden för vinterfiske den andra halvan av vintern.

4

Hitta arbetande hål, under vilka spår passerar podleschika, mata dem. Om hålet på den här vägen, du inte kan mata mycket, rör fisken längs dessa vägar och i motsatt riktning. För att göra det kvar i hålet tar det mycket groundbait.

5

Fånga på vinterstången och mormyshku. Munstycket plockas försiktigt av en plockare och dess kvalitet spelar en stor roll. Mormyshk måste vara väl förklädd, eftersom eventuella avvikelser med sitt naturliga utseende kan skrämma bort fisken. Biter kan inte ens känna, så fisken är försiktig. Ta det till hålet. Med tanke på att ljuset ovanifrån kan skrämma det är det bättre att spruta ett hål i hålet med snö. Skribenten är inte särskilt aktiv på vintern, om den första gången han misslyckades med att ta med den, då försvaga skogen något, låt det bli lite trött och ta bort trofén.

Tips 5: Att fiska efter bröd

Bröd som bete nyligenanvänds sällan. Men under tiden, även på en liten bit kan du fånga karp, eftersom många fiskar gillar dessa produkter från mjöl. Det viktigaste är att veta hur man gör det.

Hur man fiskar efter bröd

Du behöver

 • - brödbröd (vit eller bröd)

instruktion

1

För några årtionden sedan var bröden av de mest använda beten för fiske. Faktum är att brödprodukterna i vattnet sväller och gömmer kroken, som fisken så småningom bells ganska bra.

2

Inveterate fiskare brukar ta med dem åtminstonetre eller fyra strimlade bröd för en bra bit. Vissa smulor i vattnet svävar eller sjunker, vilket skapar en sorts pelare, i mitten av vilken blir din bete. För stor fisk är denna pelare inte så viktig jämfört med din krokfästning, som i själva verket kommer att bli den enda signifikanta måltiden för framtida fångst.

3

Det finns en åsikt att bröd lätt flyger medkroken. Professionella löser lätt detta problem, vilket skapar en sorts fat från flera av dess skivor. För att göra detta är det ganska enkelt, till att börja med sätta två eller tre små bitar ovanpå varandra. Därefter, med en munstycksnål, dra fatet ur munstycket och passera nålen genom en liten slinga av hårverktyget. Då måste du flytta fatet till linjen och justera positionen med ett stopp.

4

Om du inte vill vara nöjd med småav fångst är det bättre att använda en skorpa för betet, inte smula. Det har en vana att flyta, så det är lättast att du fiskar från ytan. En bra bete kan komma från skorpan på hela limpa, men innan att det är nödvändigt att "pomarinovat" i en plastpåse två eller tre dagar för att göra det mer elastisk, vilket gav henne en lång tid att stanna på kroken.

5

Vissa älskare av fiske går vidare och skaparbete i form av en slags smörgåsar. De är mycket mer lockas till potentiella offer i fallet, om du använder vitt bröd (vilket är helt synlig i vattnet) och fylla en helt annan färg (du kan använda maskar i det som, majs, etc.).

6

Oftast används för fiske är brödflingor. Gör dem enkla: du behöver bara bryta en liten bit bröd eller en loaf. Men det är nödvändigt att försiktigt pressa betet runt krokskaftet, då razmoknet i vatten upp till en imponerande storlek och fånga uppmärksamheten hos fisken.

Tips 6: Hur man fiskar på ringen

Att fånga på ringen är mer lämplig för djupa dammar där det finns åtminstone en liten ström. Denna gamla testade och testade metod är lämplig för dem som har bestämt sig för att fånga karp eller brasam.

Hur man fiskar på ringen

instruktion

1

Man tror att denna typ av fiske uppfanni Florens. Därför fångar jag ibland på ett ringnamn fortfarande "Florentijkoj". För sådant fiske är gummibåten bäst lämpad. Det kommer att göra ljud mindre än en båt av plast eller aluminium. Det är nödvändigt att utrusta den med två ankare. En ligger vid akteren, den andra på bågen. Detta beror på att båten måste stå över strömmen. Båda ankare ska vara tillräckligt stabila, men de kan lätt avlägsnas från dem. Om båten står i strömriktningens riktning kan du göra med ett ankare.

2

Band av ankare ska vara tillräckligt långa. Detta kommer också att säkerställa en stabil position av båten i ett snabbt flöde. En av ankarnas roll kan utföra en handväska med lock i form av gröt, havre eller maskar. Väskan är en liten mesh väska med ett litet hål. Vägt av last, det kastas i vattnet på en linje eller tvilling. När man brukar bryta används ofta olika smaker. Konstgjord eller naturlig (vitlök, dill, timjan).

3

När du fiskar från båten är det bekvämt att användakort freak. Den optimala längden är från 70 till 100 cm. Det är lämpligt att utrusta den med en kraftfull nicka. Det är bäst om kylskåpet är gjord av en fjäder. Det är lämpligt att välja spolen för att vara tröghet. En sådan konstruktion kan byggas oberoende. För detta är någon glasfiberstång lämplig.

4

Under tråget anpassas ofta plastkapacitet. Nätet med last kommer att göra. Mataren ska inte komma upp från botten. Till den fastspända fiskelinjen i tjockleken från 1 meter är fästet. Hål i tråget kan tillverkas med lödstryk eller borr. Det är bäst att göra dem med en diameter på 5 till 7 mm.

5

För att börja fiske måste du stå på båda ankare. Ringen måste vara ordentligt fastsatt på linjen, vilket är bättre att vinda på rullen. Så du kan undvika att hända henne. En fiskelinje med en tjocklek på 0,3-0,5 mm är tillräcklig. Ringen måste passera genom ledarens lediga ände. Snöran i handväskan med lock måste vara ordentligt fastsatt.

6

Förberedd bete bör planteras påkrok. Ringen bör falla nästan helt nedtill. Spänningen på linjen bör lätt kunna justeras. I ringen tillverkas ibland ibland. Genom det är det lättare att starta en linje från mataren. Ringen i sig är ofta ledande. Cirka 50-60 mm i diameter. Ringen kan göras antingen avtagbar eller ej borttagbar. Ner på fiskelinen levereras en bete med hjälp av en ring. Samma sätt genom ringen upp fångsten stiger.

Tips 7: Att fiska i dammen

Tidigt på morgonen, rosa himmel i öst. Den frusna ytan av dammen, ingen bris. Någonstans i vassen var det något stort i vattnet, med en svans på vattnet! Bredvid flottorna visade sig en bubbelpad ... Vad kan göra hjärtat av fiskarens hjärtslag ännu mer? Kan flottören som har försvunnit under vatten plötsligt, eller den elastiska vikten av en båg med en böjd fiskestång? Men för att detta ska ske måste du fortfarande försöka mycket hårt.

Hur man fiskar i en damm

instruktion

1

Vatten i dammar värmer upp mycket tidigare än ifloder och stora sjöar. Av denna anledning börjar fisk i konstgjorda reservoarer att pissa på våren. I mittzonen, till exempel, hägg blommar i början av maj, sammanfaller ofta med uppkomsten av kallt väder små och korta, och efter dem, vänta i början av aktiv bitande abborre, ruda, karpa.Esli möjligt innan du börjar fiska, se upp för just denna vattenförekomst. Det händer att det finns tillförlitlig information om en god damm fiskstrumpor, men av någon anledning finns det ingen bitande. Skälet till detta beteende hos fisken kan vara flera.

2

Ta en närmare titt, kanske tog du väldigt braplats, och detta val har spelat ett grymt skämt med dig, för många fiskare anser att det är nödvändigt att mata mycket mark som valts för fiske. Som ett resultat kvarstår mycket oätat bete, vilket efter bortskämning skrämmer bort lukten fisk. Då är alla förvånad över att den sista fiskaren som har kommit till dammen som har överlevt allting i världen, har satt sig på den mest fulda platsen, börjar dra en fisk efter en annan.

3

Vid avgifts damm ägare är inte fördelaktigt för fiskarna tog med sig en hake. Därför matas de före semestern och semestern fisk stor mängd blandat foder, eller med hjälp av ett dräneringssystem, sänker vattennivån kraftigt en damm, och rädda carps, vita cupids, etc. hamras in i djupa hål och slutar äta alls. Så betalningen för fiske är inte en garanti för god bettning.

4

När det gäller metoderna för fiske, valet av redskap - härDet beror helt på vilken typ av fisk dammen är bebodd, vilken av dessa representanter för vattenlevande världen du kommer att fånga. Kom ihåg att nätverket och dess sorter som vagga, skärm, tv, tygduk är nästan allmänt förbjudna för fiske, stavar och spinnstänger bör förberedas. Enig, den största spänningen och adrenalinhösten orsakar en direkt fysisk kamp med en stark fisk i andra änden av linjen.

5

Karp i damm brukar inte växa till storstorlekar, därför bör fiskestången vara utrustad med en fiskelinje upp till 0,15 mm, en lätt sänka och en känslig fjäderflotta, en liten krok. Mycket bra tar karp på mormyshku, för den här metoden för att få passa ihop en kort, lättstång, med en nick i slutet, som ett munstycke som passar blodmask, mask, semolina eller deg. En sådan klädsel är lämplig för att fånga karp i rena vattenfönster i duckweed, vid räff och andra vegetationer. Å andra sidan är karmen stark, åsnan på grundval av spinning passar bäst. Vi behöver redan en fiskelinje från 0,22 mm och tjockare, den kan förses med en matare, stora bågar planteras med flera maskar med ett bunt eller flera krokar fastnar i en tårta, en storlek något mindre än en matchbox. I tråget kan du fylla en ärt eller pärontorn med en blandning av kokt majs, potatis, pimpsten, med kombinationer av dessa ingredienser kan du säkert experimentera.

6

För att fånga rovdjur och gädda i förväg, fångamalyavochnitsya zhivtsa, det ska lagras i den rymligaste behållaren, med luftning av vatten med en vanlig akvariekompressor, stekar inte dö i flera veckor. Spinningslinje, tjocklek 0,2 mm, utrusta med metallband, om det inte finns någon livebird, använd sedan skedbete, vars konfiguration är vald experimentellt. För att undvika att vrida linjen, koppla koppel till den med en svängning.

Tips 8: Att fånga karp på sommaren

Karp är en av de mest opretentiösasjö och flodfiskar. Fiske efter denna fisk är endast effektiv om vissa enkla regler följs. För att göra detta behöver du en välutvecklad float tackle, fånga bilagor och locka fisk för säsongen. Eftersom crucian med rätta anses vara en mycket snabb och försiktig fisk, är det nödvändigt att närma sig frågan om fångberedning.

Hur man tar karp på sommaren

Du behöver

 • - fiskespö,
 • - fiskelinje
 • - krok
 • - sjunker,
 • - bete (maskar, blodmaskar, bröd, pärlbyg, majs).

instruktion

1

Sommarfiske är mer capricious ochfinicky, snarare än våren. Det finns tider när crucian slutar att pissa utan speciell anledning. Det kan bara hjälpa till att byta munstycke. Det är värt att komma ihåg att korsdagens fisk, men snarare på morgonen, och att fånga det på natten är omöjligt. Den bästa tiden för fiske är från början till tio på morgonen. På väldigt heta dagar uppstår bettens topp vid middagstid, för på den här tiden går karpen i solen.

2

Karp av huvudtiden ligger i gräset och lämnar nästan aldrig det rena området, särskilt på platser där du kan hitta en abborre, gädda och andra rovdjur. därför crucian karp Fånga i princip från stranden och behöver inte i båten.

3

För att fånga crucian karp använd det vanligaste redskapet: Stångar, ganska lätta och utan spole, vars längd når en längd av fyra meter; hårlinjen i sex hår. Den mest lämpliga takten är en flottörstav. Betet är en Darnitsa brödsked eller en bit mask. Med tanke på fiskens vistelse måste du ordentligt justera munstyckets placering. Det borde inte ligga på botten, men det är inte heller värt att höja det högt. Det optimala avståndet från botten till munstycket är 4-8 centimeter.

4

Floaten ska vara känslig och lätt,en tredjedel av vilken måste vara kvar på ytan. Lämplig är den vanligaste och mest kända flottören från gåsfjädern. Kroken får inte vara mer än nummer 5. Detta bestäms av munstycket och karpens storlek.

5

Det är bra att fånga crucian på en mask, bitar av blodmask,bröd, kesost och gröt (bovete och hirs). Ju mer betet luktar desto snabbare kommer fisken att hitta den. Därför är det smaksatt med en mängd olika luktoljor: linfrö, solros eller hampa.

6

Det finns ett tillförlitligt sätt att fånga fisk crucian karp - Det här är privada. För detta, ta ångad spannmålsprodukter, brödsmulor eller vilar av gröt. Kasta några handfull komplementära livsmedel innan du fiskar på den plats där du senare kastar en fiskestång.

Tips 9: På vad tacklar för att fånga en gädda

Gädda är en prestigefylld byte för en fiskare. Och hur kan det vara annorlunda, för att du ska kunna fånga denna starka fisk, behöver du inte bara tillämpa fysisk ansträngning, utan hela skickligheten och erfarenheten. I det här fallet kan du fånga en gädda med olika växlar: lockar, wobblers, bete och zharlitsu.

På vad tacklar för att fånga en gädda
Så att fånga en gädda för en sked-bete och en wobbler För att fångagädda trolling används tackla bestående av spinning, stark, men inte mycket tjock fiskelina (0,35-0,5 mm), försiktigt koppel metall, spolar, frakt och beten själva kroken. Lesku är bättre att köpa korgar, det tål tunga belastningar, det här är viktigt om du får en stor gädda. Men var noga med att fästa koppel till metallsked, eller rovdjur vassa tänder lätt ta itu med en bit, och du kommer inte bara utan en hake, men utan en spinner, och en bra drag är inte billigt. När du väljer en spoonbark bör du fokusera på din upplevelse, för i vissa reservoarer tar pikes beten av samma färg, i den andra föredrar andra. I den tredje pekar de i allmänhet bara på bete. Det finns metallskedar från olika metaller och legeringar, det finns silikonmjuk fisk, det finns solida wobblers och så vidare. Vad slags bete att välja, det är upp till dig. Metoder för att fånga gädda för att trolla mycket. Så, till exempel, efter gjutning, vinner du inte direkt linjen på spolen, och gör den kortfattad. En sked eller wobblers kommer att efterlikna en sårad fisk som lockar en gädda. På ett ställe kan du kasta en sked några gånger, det är bättre att stänga poolen med en fläkt och sedan gå längre längs stranden. Så att fånga gädda på zherlitsy En av de gamla redskapen för fiske gädda är zherlitsy. Tidigare var de gjorda av en knut i form av en flygblad, på vilken det var en fiskelinje eller en tunn stark sladd. En krok fästes, en levande fisk blev betad och släpptes till en damm. Nu finns det fler modernaste modeller av gerfits, men principen förblev densamma. Zywiec flyter på ett litet avstånd från knuten till en buske zherlitsy, kan du köra till stranden och hålla fast vid det att binda tackla. Gädden griper fisken och svalar den, varefter den inte längre kan simma längre än linjens längd som rullas av från flygbladet. Du måste bara komma och samla fångsten. Det viktigaste är att inte sätta fängelsorna nära vattnet, gädden kan komma under dem och bli förvirrad, det blir omöjligt att få det. Det zherlitsy vintern, vars konstruktion gör det möjligt att sätta dem i hålen i ldu.Kak fånga gädda på kruzhkiPohozhim sätt att fånga gädda på muggar. De har en annan design, men principen om självupplösande fisk är likartad. De fångar en gädda på muggar från en båt. De sänker några sådana växlar i vattnet, varav en levande fisk planteras på kroken. Cirklarna simmar sig själva med flödet, bär bort och zhivtsa för sig själva. När gädden tar betet, sväljer det och drar fiskelinjen, vänder cirkeln om. Detta signalerar till fiskaren att fångsten redan är på krogen och den bör snabbt tas bort tills gädden går av till snagsna. När du fångar bete behöver du veta gäddarnas preferenser i denna damm. Välj de fiskar som är föremål för jakt på denna sötvatten rovdjur.

Tips 10: Att fånga en abborre

Abborre är en av de vanligasteflodfisk, som bor även i floderna på några floder med brakt vatten. Du kan fånga abborre hela året, både på djupet och på grundarna. Den här fisken är rovdjur och tar med sig lever och sked bete tillsammans med vanliga mask. Det finns olika sätt att fånga en abborre.

Hur man får en abborre

Du behöver

 • - stång
 • - fiskelinje
 • - Spole
 • - krokar
 • - sjunker
 • - båt
 • - bete

instruktion

1

För att fånga en float fiskestång, talång teleskopstång med spole. Välj en linje med en tjocklek på 0,25-3 mm, låt venen smalna i koppelns snörning. Kroken ska användas nr 5-10, skarp och med rak böjning. Det är lämpligt att ta en cylindrisk flottör.

2

Du fångar abborre på flottören från båten eller från stranden. Om fiske äger rum från båten kommer det att finnas en bekväm stång upp till 4 m lång. Den mest framgångsrika tiden för att fånga fisk med en flottörstång är perioden från vår till midsommar. För bete användes en mask, tuggummi, caddis och annat bete, där djurets ursprung. En liten fisk, krokad på läppen eller baksidan, kan också användas.

3

Sedan andra halvåret kan du fångaabborre på donk fäst vid spinnningen. För att göra detta ska stången vara utrustad med en icke-tröghetsspole, en fiskelinje med flera koppelar på 0,3-0,4 mm, en vikt på 15-30 g och krokar. För bete används stek. Du kan fånga från båten och från stranden.

4

Abborre hänvisar till rovfisk, så du kanatt fånga det med hjälp av att spinna på sked-agn. Den lämpligaste tiden för detta kommer i slutet av sommaren eller hösten. Spinningsutrustning linje 0,2-0,4 mm, beroende på fiskens önskade och förväntade storlek. Det bästa stället att flaunt är kanterna av den vattna vegetationen.

5

Som ett alternativ, försök att fånga en abborre, som en gädda,på fängelse och muggar. Krokarna ska endast vara enkla och koppelband - bytas ut med nylon. Storleken på cirkeln själv bör vara något mindre, eftersom abborre är mycket svagare än gädden, och den kan inte vrida cirkeln när den skärs. Därför fångas abborre på djupa ställen där det finns en långsam ström.

6

Gå på fiske och på vintern. Abborreflockar samlas i djupa gropar. Om en sådan plats finns, kommer en utmärkt fångst att ges. Sänk spinnaren och in i hålet provocera attack via abborre retas rörelser. Att picka abborre på vintern, är det nödvändigt att locka mygglarver.

Relaterade videoklipp

Tips 11: Vilken typ av fisk är bättre att fånga

Fiske är en underbar, fascinerande hobby. I dag lockar det fler och fler människor. Nybörjare har många frågor. Och en av dem är vilken typ av fisk det är bättre att fånga.

Vilken typ av fisk är bättre att fånga
Vanligtvis frågan om vilken fisk som är bättre att fångapå grund av antingen en brist på kunskap om en viss vattenkropp, eller en önskan att koncentrera sig på fiske för en viss (oftast stora) fisk ras för att öka fångsten. Valet är i vilket fall som helst begränsat till vilken typ av fisk som bor eller kan bo i en damm. Fastställa fångstens prioriteringar med hänsyn till nuvarande omständigheter. Ofta i samma kropp av vatten är hem för många olika arter av fisk, men möjligheten till jakt för dem är beroende av årstid, dag, väder, förekomsten av vissa redskap, bete, möjligheten att använda lodku.Vo många fall beslutet om vad som är bäst för att fånga fisk, reduceras till svaret på frågan om om fiske kommer att utföras främst för rovfiskar. Så om det finns levande agn och flyta fiskespö eller spinning med sked, kan du börja på jakt efter bas eller gädda. Med hjälp av en float fiskestång kan du fiska runt kusten, vilket ger preferenser till områden som gränsar till algkluster. Spinning ska utföra ledningar nära de nedsänkta hakar och stammar derevev.Na gamla dammar och sjöar bör ge företräde åt fiske efter stora karp och karp. Små exemplar finns också på flottörstången nära stranden. De stora djur är bättre att fånga den "zakidushku" utrustad med ett tråg och flera kryuchkami.V små floder med en genomsnittlig och en snabb ström liv, som regel ett stort antal små fiskarter. Att slå på en sådan damm är därför bättre att producera, utan att föredra en viss byte. Det är nödvändigt att använda främst gådjur betes (regnmaskar, maggots) och krokar av liten storlek. I stora, fullströmmande floder är det bättre att jaga efter stora bras, havskatt och gäddsabborre. För ett framgångsrikt fiske behövs vanligtvis en båt och specialutrustning (nedre fiskestänger med specialdesign, tvärstänger, tunga drag) här.

Tips 12: Att fånga abborre på mormyshku

På vintern kan fisket inte vara mindre spännande än på sommaren. Okun oftast fångad för örat, eller som bete för zharglits, men för några fångstfiskare, fångar abborre mormyshku - bara ett spelande tidsfördriv som gör att du kan koppla av i naturen med fördel.

Hur att fånga abborre på mormyshka

Du behöver

 • - isplockare
 • - en vinter fiskespö "balalaika" eller "telefon"
 • - kort flexibel sex
 • - En enkel tunn nick
 • - mormyshki "pellet", "larva", "drop";
 • - tunn fiskelinje inte mer än 0,8 mm
 • - en damm där det finns en abborre

instruktion

1

Förbered växeln. Ta isbrytaren med den minsta diameteren. Fiskestången är bättre att välja "balalaika" eller "telefon". Försök att köpa en sådan fiskestång, vars trumma kommer att snurra ganska lätt. En ytterligare fördel är närvaron av en justerbar broms.

2

Förkorta sex till 8-11 cm och minska tjocklekenmanuellt med en kniv eller på en maskin. Som ett resultat bör de sex böja sig nästan i hälften med ett försök som bryter mot linjen. Och när du släpper det, bör det snabbt räta ut, helt återställa formuläret.

3

Ta en nick på 5-7 cm lång, slutet ska varabara ett hål för linjen. Aktivt spelar bara den sista tredjedelen av noden, och det är önskvärt att det inte var någon märkbar övergång mellan linjen och noden, de borde smidigt flytta in i varandra. För att göra detta, antingen ta en mjuk nod eller dränera dess tips.

4

Den bästa mormyshki för fångst abborre - traditionellanpassningar till blodmaskar: "pellet", "larva", "drop". Den ska hänga i 90 ° vinkel mot linjen. Försök att ha i din arsenal och ljus, och mörkt och glänsande mormyshki. Hålet bearbetas eller sätts in i en bit av en tunn kamera så att linjen inte deformeras runt kanten.

5

Ta en lång, skarp, tunn krok av en högkvalitet, nummer 20 och mer. Det är bra om han kommer att stödja mormyshkiets kropp för ett tillräckligt stort avstånd. Linjen ska vara mjuk och tunn, inte mer än 0,8 mm.

6

Efter att ha förberett redskapet, gå till dammen. Börja med den spärrande delen på grunt vatten, inte mindre än 7-10 brunnar för att hitta en favorit abborre - gränsen kustnära vegetation, den nedre och övre bromsa kust stall.

7

Plantera en liten blodmask på kroken och inspekteraalla hål. Förr eller senare hittar du ett hål där du kan fånga några abborre. Kasta en nypa liten blodmask in i den och fortsätt fiska. Om biterna plötsligt slutar - fisken lämnade eller var rädd för en stor abborre. I det andra fallet, kasta upp foderet för att luta sin vaksamhet och kasta fiskestången bara efter 10 minuter - sannolikt kommer den att falla på din fiskestång.

8

När du fiskar, håll fiskstången i handflatan platt. Den bästa tekniken är att använda följande teknik: håll fiskestången med höger hand och placera sex mellan pekfingret och tummen till vänster. Med hjälp av höger hand skapar du svängningar med nödvändig skärpa och frekvens, och justerar oscillationsens amplitud med dina vänstra fingrar. Höjer båda händerna försiktigt, du ställer in ledningens hastighet.

9

Prova olika sätt att fånga en abborre: en skarp "knock" mellan fingrarna vid en stor amplitud, små translationsrörelser med en minsta ledningshastighet. Om detta inte hjälpte, sätta mormyshku till botten och vänta ett par minuter. Var redo för en snabb sopning så snart fisken tecknar.

källor:
 • hur man fiskar på ett tyg