Hur man gör en pompon på en hatt

Hur man gör en pompon på en hatt

En keps med pompon är ett populärt huvuddressing inte bara för barn, men också för tjejer, unga kvinnor och jämn män. En unik keps kan länkas själv. Och hur man gör en pompom för henne? Det finns flera sätt att göra av garn och päls.

Hur man gör en pompon på en hatt

Du behöver

  • kartong;
  • en enkel penna
  • kompasser eller runda diskar;
  • saxar,
  • gaffel;
  • brevpapper kniv;
  • päls;
  • garn;
  • fläta.

instruktion

1

Att lära sig att göra pompoms med egna händer är lätt. Först bestämmer vilken storlek de kommer att vara i diameter och är tillverkade av ett material: garn, konstgjorda eller äkta päls, oavsett om de är av samma färg eller mer, och tänka på de extra dekorationer till dem. Också bestämma hur tjockt garn kommer att gå till smycken huvudbonad eftersom tofsar med tunn tråd verkar vara mer fluffig, som päls. Med tjock, ser också mycket original. Det finns flera alternativ för tillverkning av tofsar med sina händer.

2

Den första vägen - pom-pon från trådar på mönsterDu behöver två kartongcirklar med genomgående hål i mitten, som en bagel. För att göra detta, ta kartong, rita på den med hjälp av en kompass eller en rund skål, en cirkel. Radien är ungefär lika med diametern för den önskade pomponen. rita nu en cirkel i denna cirkel i halv för att tjäna som en öppning för passage av spolen. Klipp ut denna cirkel. Fäst sedan på kartongen, dra den andra samma cirkeln och skär ut.

3

Motsvarar hålets bredd i kartongencirklar vindar bollarna av garn. Lägg nu båda cirklarna ihop. I början av fält kartonger försiktigt linda tråden på följande sätt: ett garnnystan med ett metodiskt regel dyk i hålet och göra varv efter varv på kanten av cirkeln. Garn, försök att vinda jämnt, tråd till tråden, så att pompom i slutändan såg estetiskt tilltalande. Och för att det ska vara tjockt, gör flera rader med nya bollar. Du kan ha andra färger som motsvarar de grundläggande färgerna som finns i huvudbonaden. Då är bollen på locket mångfärgad.

4

När alla trådar på kartongämnen är sårade,Ta saxen med skarpa spetsar och klippa trådarna längs ytterkanten av cirklarna där cirklarna stängs. Håll samtidigt produkten på bordet, håll försiktigt garnets fibrer med den andra handen så att de inte smuler. Klipp nu den långa tråden, som kommer att tjäna för att dra garnens fibrer i pompongen.

5

Sätt sedan in den här tråden i två mönster ochDra långsamt alla strängarna tillsammans, se till att det är exakt i mitten. Det vill säga, alla villi pompons ska fördelas jämnt över bredden. Ta bort kartongen. För det frikopplande fästningen, gör flera cirkulära varv och dra åt den. Sedan tränga ena änden av tråden i nålen med en stor ögla och sy flera gånger i mitten. Trådar som sticker ut, klipps jämnt och sy en pompom till hatten med samma nål och tråd.

6

Det andra sättet lindar trådarna på armen. Tryck påslutet av tråden och börja linda bollen på fingrarna. Du kan sätta ihop två, tre eller flera fingrar, allt beror på storleken på den påstådda pompom. Ta försiktigt bort och vrid flera gånger med trådens ände över den resulterande skenan. Tie knut och skarpa saxar skära trådslingorna. Rätta, din pompom är klar.

7

Det tredje sättet lindar trådarna på pluggenFör att göra små pom-poms, använd en vanlig bordgaffel. Ta tunt garn och vinda så många gafflar som du behöver. Drag sedan tråden i mitten och knyta den fast knuten. Ta bort pomponen från gaffeln och klippa trådslingorna.

8

Det fjärde sättet är pom-ponen från det färdiga skeendetgarn I den här versionen är uppgiften förenklad, inget behov av att rullen tråden, använd det färdiga garnet, helst tjockt. Dessa pompomer är voluminösa, fluffiga. Klipp en stränglängd på 20-25 cm, vind garnet över två eller tre varv, dra åt och knut. Saxar med vassa ändar skär de resulterande öglorna från den ena sidan av garnet. Upprepa sedan på andra sidan. Gör det långsamt, räta ut tråden för att klippa alla slingorna. Skaka sedan pompom för att göra det fluff och räta upp trådarna.

9

Den femte vägen är en pompon gjord av päls. Sätt på ett hårtytstycke av naturliga eller konstgjorda pälsfibrer ner. Ta en clerical kniv och skär ut en cirkel utan att peka på pälsen. Diametern beror på önskad storlek på den färdiga pomponen. Använd aldrig sax och en vanlig kniv, du kommer att klippa villi och pomponen kommer inte att vara fluffig och vacker. Vidare längs kanten gör stora stygn med en stark tråd. Ta något fyllmedel, helst en som är mjukare, till exempel skumgummi eller bomullsull. Vik upp påfyllningsbandet och sätt på en cirkel av päls. Dra av tråden, som sicks längs kanten, så att skumgummit var inuti, och ändarna på flätan från utsidan. Tie det fast knut. Det visade sig en vacker pälspomp med en flätan, som du kan knyta den till hatten.