Så här gör du detaljerade samtal i MTS: detaljerade rekommendationer

Så här gör du detaljerade samtal i MTS: detaljerade rekommendationer

Bland alla möjligheter somoperatör av mobilkommunikation, finns det en tjänst "Call Detailing", som innebär att du mottar information under en viss period om alla samtal, meddelanden, ansökning av konto och avskrivning av pengar. För att snabbt få de uppgifter du behöver behöver du veta hur man beställer en detaljerad faktura.

Så här gör du detaljerade samtal i MTS: detaljerade rekommendationer

Få en detaljerad lista över företagsamtalMTS är väldigt enkelt, du behöver bara följa operatörens rekommendationer. Det finns flera sätt att få detaljer om samtal i MTS: använd tjänsterna på den officiella hemsidan eller kontakta servicecentret.

På operatörens webbplats, varje abonnentmöjlighet att hantera kontot och övervaka kontantrörelsen. För att se detaljerad information om samtal kan du använda onlineassistenten. För att göra detta behöver du:

  1. Att registrera sig på webbplatsen på formuläret. För att få ett lösenord för åtkomst till ditt personliga skåp, måste du ringa * 111 * 25 #.
  2. Gå till ditt konto, ange telefonnummer och det tilldelade lösenordet.
  3. Välj från listan över föreslagna tjänster fliken Övervakningskostnader och efter att ha öppnat mappen klickar du på länken "Samtalsdetaljering".
  4. Vidare är det nödvändigt att ange den period för vilken detaljerad information krävs, men den ska vara inom ett halvår.
  5. I slutet bör du välja hur du skickar rapporten - till brevlådan (förhandsgranskning av e-postadressen) i HTML-format.

Tjänsten betalas, dess kostnad bestäms av den tariffplan för vilken abonnenten är tecknad och hur brådskande det är att få en utskrift.

Du kan dock se totaleninformation om räntan. För att göra detta måste du gå till mappen "Kontroll av utgifter" i ditt konto. Sidan visar samtal som mottas och mottages i alla riktningar, skickade och mottagna meddelanden, data om prenumerationer på periodiska tjänster samt slutliga medel i början och slutet av den angivna perioden.

Om det inte finns någon möjlighet eller inte tillräckligt med kunskap att gåpå operatörens hemsida och sedan för utskrift av samtalen måste du kontakta MTS-kontoret. Konsulten hjälper till att formulera ansökan och acceptera den vid presentationen av passet. Du kan få samtaldetaljeringen i rapporten direkt - bildningen tar flera minuter.

Rapporten innehåller detaljerade utskrifterKostnaden för medel för samtal, SMS, tilläggstjänster samt saldot på kontot för den angivna perioden. Men informationen på kontona kan endast erhållas för den föregående perioden, det vill säga för den senaste månaden. Därför kan resultatet av förhandlingar för en vecka sedan inte vara känt.

Det är viktigt att förstå att du endast kan ringa en begäran om uppringning av ditt nummer. Försök att få någon annans telefonsamtal betraktas som en invasion av privatlivet och straffas av lag.