Hur Zello fungerar

Hur Zello fungerar

Ett av de mest ursprungliga kommunikationsmedlenInternetradio har blivit Zello, det ger dig en omedelbar fleranvändarkommunikation för konferensdeltagarna, som kan placeras i olika delar av världen.

Hur Zello fungerar

instruktion

1

Zello-radioens funktion är ganska enkel. Varje deltagare registrerar ett konto vars data lagras på applikationsservern. Du måste också hämta radion s klient till en persondator, en iPhone eller en Android-enhet. Hittills stöds Zello-programmet av de flesta fasta och mobila enheter som kör olika operativsystem, inklusive MacOS och Ubuntu. Användare kommunicerar via en tvåvägs röstkonferens eller genom att ansluta till en tidigare skapad kanal, som kan vara öppen och tillgänglig för att lyssna på alla Zello-användare, eller stängas och kräver ett lösenord när de är anslutna. Dessutom kan varje användare skapa sin egen kanal och bjuda in användare från listan över vänner till den.

2

För att börja använda Zello behöver duköra klienten och ange uppgifterna för behörighet: inloggning och lösenord. Därefter kan du börja söka efter kanaler med namn eller användare med smeknamn. Utbyte av röstmeddelanden med enskilda användare är möjlig endast efter returtillståndet, medan du lyssnar på kanalen omedelbart efter anslutning till den. Du kan skicka ett meddelande av hela användaren på kanalen efter att ha fått status för en betrodd användare. Fram till dess kommer endast moderatörer och kanaladministratören att höra meddelandena.

3

För att skicka ett meddelande, klicka påtill kommunikationstangenten. I versioner av applikationen för en stationär dator ser den ut som en knapp med Zello-etiketten längst ner i programfönstret. I versioner Zello mobil PTT-knapp ligger i mitten av skärmen och ser ut som en cirkel med en orange ram och mikrofonikonen i mitten. Om sändningen är upptagen, hörs tre korta pip.

4

Du kan lyssna på meddelanden samtidigtflera användare från flera kanaler som för närvarande är aktiverade. För att välja en kanal eller en användare för kommunikation, klicka på motsvarande objekt i listan. Det bör noteras att i mobilversioner av Zello finns listorna över användare och kanaler i olika flikar.

5

En av de viktigaste bekvämligheterna att använda Zelloradio är bevarandet av historiken för de skannade och skickade meddelandena. Det är också mycket bekvämt att använda handsfree- eller Bluetooth-headsetet. För varje användare eller kanal kan du ställa in önskad volymnivå. Det är också möjligt att skicka omedelbara samtal, inklusive korta textmeddelanden. På samma sätt som de vanligaste snabbmeddelandena tillåter Zello dig att ställa in olika användarstatuser som begränsar mottagandet eller överföringen av meddelanden.