Receptet: Aubergine "Spicy"

Receptet: Aubergine "Spicy"

Från äggplanter kan du laga mycket gott och gottintressanta rätter. Denna grönsak är stekt på öppen eld, en stekpanna, bakad i folie och kokad i en kastrull. I allmänhet är matlagningsrecept massa. Men det finns inte så många alternativ att göra äggplanter för dem som till exempel observerar en ortodox snabb eller vegetarisk. Låt oss försöka fylla gapet.

Receptet: Aubergine "Spicy"

Du behöver

  • - Aubergine - 1 stycke;
  • - färska tomater av liten storlek - 2 st.
  • - vitlök - 2 kryddnejlika
  • - vegetabilisk olja - 1 tsk
  • - gröna till smak
  • - Smakspridningar.

instruktion

1

Så, om du observerar en ortodox snabb,är vegetarian eller titta noggrant på din figur, så kommer det här receptet till aubergineberedning att passa dig. Låt oss börja laga mat.

2

Äggplanter ska tvättas ordentligt, skära "svansarna" från två sidor och skära dem i cirklar så tunt som möjligt. Tomatar tvätta också, ta bort dem oätliga delar och skär i tunna cirklar.

3

På den uppvärmda stekpannan häll grönsakensmör och stek grönsaker på den. Det är nödvändigt att äggplanter och tomater är ordentligt bruna, men inte brända. Om du inte äter mat tillagad av stekning, baka grönsaker i ugnen. För att göra det, värm det till 180 grader och lägg där skivade tomater och äggplanter, föroljad med vegetabilisk olja. Det ger grönsaker en vacker nyans. Tillagningstiden är 10-15 minuter, men det är bättre att fokusera på utseendet på grönsaker. De borde bli gyllene.

4

Stekt eller bakat auberginer skiftas påen stor platt platta i ett lager. För varje cirkel av lila grönsaker, placera en cirkel med tomat. Överst, fördela vitlöket som passerar genom pressen. Stänk allt med hackade örter och salt till smak. Täck skålen med aubergine lock och sätt i kylskåpet i minst 60 minuter. Skålen är klar. Dessa grönsaker kombineras perfekt med potatis och andra sidoprodukter.