Så gott att laga fiskfiléer

Så gott att laga fiskfiléer

Fisk - den mest värdefulla produkten - en jodkälla,fosfor, protein och många andra användbara och nödvändiga ämnen för människokroppen. Dess nackdel är ett stort antal ben, så vissa fiskrätter bör beredas från filéer.

Så gott att laga fiskfiléer

Hur man skär fisk på filéer

Filén är en fisk utan huvud, en svans,interiörer, alla ben tas bort från det, rengöras av blodproppar och vågar (ibland avlägsnas huden). En enkel, till synes procedur, kräver viss färdighet och skicklighet. Med fiskklippta fenor, skar av huvudet (om det är med huvudet), skära längs bukhinnan, guttat, försök att inte skada gallblåsan, annars kommer smaken hopplöst att skadas.

Då måste du ta bort ryggraden. För att göra detta, sprida fisken från baksidan till två halvor och dra ut ryggraden. Det är också möjligt att få filén som hel del - inuti fisken skär benen nära kotorna och ta bort det stora benet. Fisken sätts på baksidan och väljer de kvarvarande småbenen.

Hur man lagar röda fiskar

Från ett enda lager kan du laga en fiskrulle. Laxfiléer ströks med kryddor - salt, peppar, muskotnöt, strö med citronsaft och sprida på en fyllning av kokta hackade svampar (100 g). Nästa lager - tomater (2 st), skär i cirklar. Det sista lagret är tunn hård ostplast (100 g). Fisken tätt rullades in i en rulle, lindades i folie och sattes i ugnen vid 170 ° C i 20 minuter.

På ett festligt bord kan du servera rullar frånröd fisk. Rökt lax skärs i filéer utan hud, slagen. Vid slagen av fisken plåsterskiktet av krämig, fler fisk banar hela längden av kanten olivgrön olja urkärnade virvlats till en rulle, insvept i folie och placerades i ett kylskåp under 30 minuter, skär valsskivor, spridas på en maträtt fodrad med sallad, dekorerad med en citron och Oliver .