Hur man lagar ris av olika sorter

Hur man lagar ris av olika sorter

Koka ett mycket gott ris är inte en tidskrävande uppgift,men inte så enkelt. I händelse av att häll ris med vatten och laga mat, omväxlande omrörning med en sked, som gröt från andra gryn, får du en helt otrevlig vink.

Hur man lagar ris av olika sorter

Ris är ganska olika, såDen bör vara förberedd på olika sätt. Långkornigt ris är utmärkt för att förbereda en doftande smula garnering för en mängd olika rätter från grönsaker, kött, fisk och skaldjur. Medelstora riskorn kan användas för matlagning av första kurser. För att förbereda sushi och rullar är ris med rundkorn perfekt - det har en mycket hög förmåga att hålla ihop.

Varje ris som ska börja med måste vara förberedt förmatlagning, för detta måste den tvättas noggrant i kallt rinnande vatten. Du kan använda en sigta för detta. Tvättningsproceduren bör upprepas minst 5 gånger, varigenom det sista vattnet ska vara helt transparent. Sedan är riset blött (häll 1 del av ris 2 delar kallt vatten och låt i minst 30 minuter). Resultatet av denna manipulering blir en mer spröd färdig produkt. Sedan dräneras vattnet och ris kokas.

Observation av vissa proportioner vatten och ris vidmatlagning, du kan få ett annat resultat. Den vanliga andelen är: 1 del ris i 2 delar vatten. Det viktigaste med denna matlagning är att inte tillåta någon blandning under tillagningsprocessen. Koka ris på medium eller låg värme i 10 till 17 minuter. När tiden har gått kan det kokta riset sköljas med kokande vatten.

Rundkorn bör kokas högst 12minuter. Därefter dräneras överskott av vatten och ris är klart. Om du behöver en smulig ris - kan tvättas med kokande vatten, men om produkten är avsedd att användas för framställning av rullar eller sushi, bör du inte tvätta.