Pepparkakshus. Recept för det nya året

Pepparkakshus. Recept för det nya året

För att göra det nya årets bord ovanligt ochfantastiskt, du kan göra ett pepparkakshus. Receptet är inte så komplicerat som det verkar vid första anblicken, och inredningsförfarandet kan förena hela familjen inför New Years Eve.

pepparkakshus

Du behöver

  • - ett halvt glas socker
  • - 2 ägg
  • - 2,5 kopp mjöl
  • - 50 g margarin
  • - 2 msk. l. honung;
  • - 2 msk. l. kakao;
  • - 1 tsk. kanel;
  • - 1 äggvita
  • - 200 gram pulveriserat socker.

instruktion

1

Blanda socker och honung i en metallpanna. Den resulterande massan värms upp i eld tills sockret är helt upplöst. Tillsätt kanel och håll elden i ett par minuter.

2

Avlägsna från värme och tillsätt kanel. Den resulterande massan måste omröras noggrant. Tillsätt den skivade margarinen i små bitar till den fortfarande heta blandningen och blanda tills margarin smälter äntligen.

3

Vispa ägg i en skål, lägg sedan tillen beredd blandning av margarin, kakao, honung, socker och kanel. Vi blandar allt bra. Långsamt tillsätt mjöl i små mängder, försiktigt blanda.

4

Nu gör vi stencils till pepparkakanhouse. Fasaden: längd - 8,5 cm, höjd - 6 cm Tak: ... Rektangel 10 till 14 cm änddelar - längden på 9,5 cm, höjd 6 cm längd av sluthörnpartier av taket måste vara 9 cm.

5

Rul degen på pergament. Tjockleken på det utrullade skiktet bör vara ca 0,8 mm. En skarp kniv är skuren enligt de tidigare gjorda stencilerna från delen av pepparkakshuset. För varje stencil, skär ut 2 gånger. Om så önskas kan du också skära ut husets fönster, och sedan kan du helt enkelt dra dem. Resterna av degen används som grund för huset och dekorationen.

6

Shift den mottagna preformen att baka och baka i ugn vid 160-180oS för 13-18 min.

7

För att göra glasyren, måste du slå äggvita till ett skum, gradvis tillsätta det pulveriserade sockret. Minsta piskningstid är 5 minuter. Därefter häller vi glasyr i konfektyrsprutan eller påse.

8

Medan detaljerna i pepparkakshuset ännu inte är insamlade börjar vi dekorera den. Vi ritar ut fönster och mönster på huset. Glöm inte att måla dörren.

9

Nu använder vi glasyren vi förbinder detaljerna i huset. Initialt förbinder vi sidodelarna och änddelarna. Därefter behandlar vi lederna med glasyren med ett tak och applicerar det. För att få huset att se bättre ut, gör istappar från glasyren på takets kant. Vi lämnar byggnaden i flera timmar tills den torkar helt.

10

Vi rekonstruerar vårt pepparkakshus på det färdiga brickan med botten av huset bakat från rester av deg. Om så önskas lägger vi till olika smycken. Pepparkakshuset för det nya året är klart.