Vad är de gastronomiska korgarna

Vad är de gastronomiska korgarna

En låda med choklad och en flaska konjak är en avuniversella gåvor, som ganska "ger upp mothballs" och säger att han valdes i bråttom. Ett anständigt alternativ skulle vara en gastronomisk korg. Dess innehåll kan vara annorlunda, valet av produkter beror på din budget, samt ålder, kön och, givetvis, gastronomiska preferenser hos presentmottagaren.

Vad är de gastronomiska korgarna

Gastronomiska korgar är olika. Faktum är att de representerar en viss uppsättning produkter, som placeras i ett voluminöst bröstkorg, en originallåda, en korgkorg och vackert inredda. Korgar skiljer sig åt i deras innehåll, så deras kostnader kan sträcka sig från några hundra till flera tusen rubel.

Komponenter av en gastronomisk present kan varaväldigt annorlunda. Strikta regler för val och design av produkter existerar inte. Det viktigaste är att de harmoniskt kombineras med varandra. Samtidigt läggs tonvikten på färdiga gastronomiska korgar på exklusiva delikatesser, i stället för vanliga produkter. Om du gör en uppsättning själv är det bättre att följa denna outtalade regel.

På en premium korg med choklad, godis,frukt, ostar, te, kaffe, alkohol. Dessa produkter kan både solo och komplettera varandra. Den största efterfrågan är för kombinerade gastronomiska korgar.

Den ursprungliga lösningen är en uppsättning i vilkenprodukter förenar det nationella temat. Sådana gastronomiska korgar kommer bokstavligen att smaka på något land i världen. Till exempel i den italienska korgen kan vara vin, olivolja, toskanska bröd, torkade i den sicilianska solen tomater, pasta, gorgonzola ost eller mozzarella, korv med tryffel, på tyska - en premie öl och bayerska korv och franska - doftande baguette, anka foie -gra, Armagnac. Korgen kan dekoreras i orientalisk stil. I sådana kit inkluderar traditionella arabiska sötsaker: nougat, baklava, Turkish delight, nötter, sesam och honung. En sådan komposition är oftast krönt med kaffe för turkarna och kryddor för dess framställning - kardemumma, kryddnejlika, muskot, saffran.

Många anser att korgar består av enprodukt, tråkigt. Men med dagens gastronomiska överflöd är det inte så. Tvärtom ser en sådan korg allvarligare och respektabel ut. Det kan bestå av något en: kryddor, kaffe, te, alkohol, ost, pates och så vidare.

Korg med kryddor kan innehålla kanel, pepparchili, koriander, ingefära, vanilj. De är vanligtvis inneslutna i originalburkar. Denna korg är lämplig för både män och kvinnor. Kanel lugnar ner, chili kommer att tända känslor, vanilj kommer inspirera nya prestationer, och ingefära kommer att driva bort sorg. Ett kalejdoskop av arom kommer att vrida huvudet och vända gåva mottagarens liv till en spännande resa.

Mer originalval kommer att vara korgar,bestående av flera typer av pate. I detta fall görs accentet vanligen på vanliga köttstycken eller ovanliga kombinationer. Sådana korgar innehåller vanligtvis fasan från fasan eller struts, vildsvin med kastanjer eller anka med bär.

En separat konversation förtjänar alkoholkorgar som innehåller exklusiv och traditionell alkohol för alla tillfällen i olika priskategorier. Sådana uppsättningar kommer att vara en utmärkt gåva för en man.

En herrgård i olika presenter "med smak"Det finns företagets gastronomiska korgar. Deras fyllning är annorlunda. De kommer att tillåta att gratulera effektivt anställda, företagskunder eller affärspartners.

Det finns många sorters gastronomiska korgar,men alla har en obestridlig fördel: givaren kan delta i gemensam provsmakning av den presenterade uppsättningen. Efter allt, enligt etikett, presenteras med rätter (förutom kanske det för samlingsalkohol) är det accepterat att dela det omedelbart.