Vilka hormoner styr vårt sexuella beteende

Vilka hormoner styr vårt sexuella beteendeModerna forskningar av forskare visar: sexualitet är inget mer än en produkt av kemiska reaktioner som förekommer i människans hjärna. På grund av omständigheterna bildas en kombination av kemikalier i vissa delar av hjärnan, då finns det en frisättning av "kemisk cocktail" i blodet - och här är det - kärlek vid första ögonkastet! Vilka hormoner är ansvariga för vårt sexuella beteende, passion och ömhet?

Vilka hormoner styr vårt sexuella beteende

testosteron Är huvudhormonet ansvarigt för sexuelltlust och passion. Testosteronhalten hos män är 10-20 gånger högre än hos kvinnor. Intressant faktum: När en man pratar med en kvinna, ökar hans testosteronnivå automatiskt med en tredjedel! Och om en kvinna är attraktiv, och till och med flirta, går man testosteron av skalan! Kvinnor har också en signifikant ökning av testosteronnivåerna när hon blir kär: hon är ständigt vaken, självförtroende, väldigt sexig och aktiv.

östrogen- kvinnligt könshormon, producerat iäggstockarna. Den kallas också hormon av kvinnlighet och skönhet, eftersom det ger den kvinnliga kroppen längtade efter rundhet, och dess natur - flexibilitet, mjukhet och känsla. Detta hormon är mycket mindre närvarande hos män.

När de släpptes i blodet av testosteron och östrogenen person upplever passion. Många människor känner till situationen: du först träffa en person, och det gör du en passionerad önskan att äga dem. Dessa hormoner "koka" i blodet och tvinga dig att sträva efter att omedelbart tillfredsställa den fysiska lusten. Under passionen produceras en betydande mängd hormondopamin.

dopamin- "lyckohormon", ansvarig för en känsla av eufori, passion och beroende. Samtidigt med dopamin frigörs ett annat hormon - norepinefrin. En person upplever plötsligt en berusande känslaeufori, yrsel, ecstasy, intensiv spänning, gåsskal. Efter att ha upplevt dessa otroliga känslor, försöker en person som drogmissbrukare gång på gång att uppleva känslor av en sådan "kemisk cocktail".

oxytocin - ett hormon som är ansvarigt för ömhet, kärlek, omsorg,varma känslor. "Hormonaffär" är mer i den kvinnliga kroppen än hos hanen. Forskare tror att oxytocin är det huvudsakliga hormonet för att upprätthålla en långsiktig mänsklig känslomässig anknytning som blir kär. Den maximala produktionen av oxytocin sker under orgasm, både man och kvinna. Nivån av oxytocin hos en kvinna kan hoppa upp dramatiskt så fort hon kommer ihåg hennes älskade, hör sin röst eller musik i samband med minnen.