Tips 1: Måste jag blockera ett barn?

Tips 1: Måste jag blockera ett barn?Total informatisering har länge greppat både vuxna och barn. Både små och stora har en dator, en tablett, andra prylar, ofta i antal flera kopior per person.

Även lektionerna som vissa killar föredrar att göra på datorn

Emellertid förekommer liknande processer som förekommer isamhället, det här är ett dubbelkantigt svärd. Naturligtvis är oförliklig fördel den allmänna tillgängligheten av information, vilket gör att du kan förvärva ny kunskap och färdigheter utan att gå hem. Å andra sidan bör man noggrant överväga doserna där förskole- och barnskolan "konsumerar" datorresurser.

Nu är barn födda idatoriserad miljö. Mamma och pappa, bröder och syskon, och ofta mor-och farföräldrar, är 90% i datorutrymme. Några föräldrar är nöjda med sina barns framgångar, som på ett noggrant och skickligt sätt trycker på en dator eller bärbar dator på 3-4 år och på 7 år är det enkelt att installera datorspel och överföra dem.

Barnens datorisering har dock en annansidan av myntet, när barnet börjar leva ett virtuellt liv, ersätter den verkliga virtuella kommunikationen, riktiga "levande" vänner med vänner från sociala nätverk.

Det är inte så bra att vuxna ofta inte gör detVet vilken information barnet kommer från Internet, eftersom de inte kontrollerar vilka resurser han besöker. Detta är den största faran för Internet: oreglerad användning av datorer och Internetutrymme. Och det faktum att det ständiga sittandet vid datorn inte bidrar till en harmonisk utveckling av en växande organism, låter sig inte tvivla på.

I detta avseende många moderna psykologerpratade om problemet med barns beroende av datorn, när några killar verkligen inte kan riva sig borta från bilen och spendera all sin fritid. Försök att beröva dem av sina omhärdade leksaker leder ofta till hysteri, barnet försöker manipulera vuxna med hjälp av tårar. Föräldrar, som vuxna och seriösa personer i det här fallet, borde intressera barnet med något annat, till exempel leka med honom eller läsa en bok och inte fortsätta om ett bortskämd barn. När allt kommer omkring blir barn ofta gisslan av datorn när föräldrar blir frivilliga eller tvingade slavar, som är dag och natt i fångenskap av sina egna angelägenheter och problem. Därför måste du spendera din fritid med dina egna barn.

Ett bra alternativ för att begränsa "kommunikation" mellanbarnet och datorn blir lösenordet. Då kommer föräldrarna säkert att i sin frånvaro kommer barnet inte att närma sig datorn, men kommer att börja studera.

Sålunda måste barnets tid vid datorn tydligt regleras av föräldrarna.


Tips 2: Är det värt att sätta barnet på en diet?Vuxen överviktig person, som har bestämtatt ta hand om ditt utseende, minskar vanligtvis antalet kalorier som förbrukas. Föräldrar till fulla barn står dock inför frågan om huruvida barnet ska läggas på en kost, om det är farligt och om det finns andra sätt att hjälpa ett barn att bli av med extra pounds.

Är det värt att sätta barnet på en diet?Läkare är benägna att tro att utsätta ett barnstrikta restriktioner i maten är inte värda det. Förmodligen kommer det att hjälpa till att förlora de extra punden, men det kommer inte att vara någon fördel för den växande organismen från sådan viktminskning. Dessutom är övervikt en stress för kroppen. Ett fett barn i en tidig ålder riskerar att få problem som högt blodtryck eller diabetes. Att bekämpa övervikt är nödvändigt, men inte med hjälp av strikta dieter.

Adress till läkaren

Innan man slår en kamp med övervikt,Det är värt att besöka en endokrinolog och se till att fetma inte beror på någon sjukdom. Om allt är i ordning med kroppen, så är det samtidigt överflödigt att besöka en dietist som ska studera barnets diet och berätta vilka förändringar det ska göras.

Hälsosam kost

Med ett överflöd av reklam godis och restaurangersnabbmat är ganska uppenbart att antalet feta barn ökar varje år. Tillfälligt sätta barnet på en diet är skadligt, men övergången till en sund och balanserad kost med färre kalorier - som är nödvändig. Och det är önskvärt att göra det med hela familjen. Även vuxna bantning människor kan ibland stall och köpa sina egna förbjudna läsk och kaka, för att inte tala om den lilla människan, förmodligen inte har den rätta motivationen. Barnet lär sig kostvanor föräldrarna, och om det ses som en mamma och pappa glad slukar pannkakor och dumplings till middag, kommer han också vill att denna högt kaloriinnehåll och god mat. Inkludera i din kost med mer frukt och grönsaker, magert kött och fisk, spannmål och mejeriprodukter. Glöm inte att matolja eller majonnäs, som är fyllda med sallader - det är osynligt för dig, men mycket påtaglig för kroppen av kalorier som är önskvärda izbegat.Rebenku bättre att äta fyra eller fem gånger om dagen, men i små portioner. Detta kommer att minska känslan av hunger och kommer att ha en positiv effekt på vikt. Skaffa en son eller dotter barndoms rätter, mindre än en vuxen, en liten sked och en gaffel. En liten del av livsmedel, som ligger i en liten skål, psykologiskt uppfattas mer än liknande, som ligger i ett stort fat. Full barn ofta vill äta, så se till att barnet måste alltid ha tillgång till färsk frukt och grönsaker, och sedan i stället för kakor barn kommer att kunna tillfredsställa hunger morot eller äpple. Men beröva inte helt slankande sötsaker. Välj de minst kalori dem - godis, mörk choklad, godis, popsicles.

Fysisk aktivitet

Moderna barn och vuxna spenderar myckettid på datorn eller tv. Men för att gå ner i vikt bör ditt barn flytta så mycket som möjligt. Ge den till sport sektionen, som han gillar, köpa efterlängtade videor eller en cykel. Helst, om du regelbundet går hela familjen på en dagsvandring i skogen eller på en cykeltur. I detta läge går övervikten gradvis och smärtfritt bort.