Bästa interaktiva glober

Bästa interaktiva globerHur man gör ett barn intresserad av geografi - dettamånga föräldrar ställer sig en fråga. Och en interaktiv värld kan hjälpa, det kommer att vara av intresse för både yngre studenter och vuxna. Producenter erbjuder flera modeller, välj den bästa interaktiva världen som du behöver för att uppfylla kraven för den.

Interaktiv Globe

Vad är interaktiv klot

Den interaktiva världen är enen enhet som liknar den klassiska världen. I basen finns dock en riktig dator med programmerade funktionslägen och bollens yta är konfigurerad på ett sådant sätt att du kan få information om städer och länder genom att peka på dem med en penna.

Idag är de mest populära tvåmodeller av interaktiva pedagogiska glober. Detta är Smart Globe 3 från Oregon Scientific och Intelliglobe från Replogle Globes. Båda är ryska, det vill säga de "talar" på ryska, och båda har träningslägen och programmerade spel. Det finns dock flera skillnader som kan påverka valet av modellen.

Interaktiv Globe Globe

Detta är en liten jordklot, dess diameter är 26 cm (inskillnad från Oregon Scientific med dess 30 cm). Bollen själv ser ut som två monolitiska halvor, kopplade av en spektakulär vinkel i ekvatorns område, ytan spåras mycket kvalitativt. En specialpenna ger dig möjlighet att få information om intressepunktet på kartan.

Kartläggning tar hänsyn till regionens särdrag,det vill säga Ryssland och de omgivande territorierna beskrivs i detalj. Det finns sådana stater som Sydossetien, som erkänns av Ryssland och inte erkänns av många andra länder. Dessutom finns en utdragen separat karta över Ryska federationen, som indikerar ämnen och storstäder, och du kan lära dig olika detaljer om dem.

Den interaktiva världen Smart Globe erbjuder flera spelalternativ, med varierande svårighetsgrader och förmågan att tipsa. Dessutom kan du självständigt utveckla scenarier för spel.

Interaktiv Globe Intelliglobe

Bollens yta är väsentligt annorlunda än SmartGlobe, den är gjord av papper med en märkbar, men inte också, lättnadseffekt. Detta gör det möjligt för barn att föreställa sig höjden av bergen och djupet av haven, men närvaron av flera pappersfragment har lett till att paralleller och gränser av stater inte konvergerar överallt.

Oregon interaktiv karta karta detaljeringVetenskaplig är märkbart Americanized. Endast stora städer i Ryssland anges, men det finns inga okända länder på kartan. Informationen om Ryssland, som ges av den interaktiva penna, är inte alltid tillräcklig (pekar på Södra Uralerna, det är möjligt att få data på Arktis) - det är uppenbarligen bara översatt från andra språk och inte anpassat till landet.

Spel i denna modell finns också, men de är mer för vuxna barn, utan val av nivå och tips. För att vinna i några av dem måste du förstå geografin väl.

vad interaktiv klot välj

Så, när du väljer en interaktiv träningsglobe, måste du överväga kraven för den.

  • Behöver barnet information om Ryssland eller bättre fokus på resten av världen.
  • Är det nödvändigt att intressera barnet med spel eller är det tillräckligt för att få information om geografiska objekt.
  • Beträffar den extra informationen. Om den interaktiva världen Smart Globe betoning på djur, nationella rätter, monument, den Intelliglobe berättar mer om sevärdheter, den legendariska vägar resor, ekologi, demografi.