Hur man skapar ett interaktivt test

Hur man skapar ett interaktivt testinteraktiv testning har många fördelar. Användare kan utföra testet när de har tillräckligt med tid och när som helst på dagen. För lärare är detta en betydande tidsbesparing vid bedömning av kunskap, eftersom testet utvärderas automatiskt. Du kan skapa ett interaktivt test på många sätt. En av dem använder Google Docs-tjänsten.

Hur man skapar ett interaktivt test


Du behöver
  • - dator med tillgång till internet
  • - Konto i Gmail;
  • - Google Docs-tjänst.
instruktion

1


Google Dokument är ett gratis program. Det gör det möjligt för användare att skapa och redigera dokument i realtid medan de samarbetar med andra användare, vilket är särskilt viktigt för lärare som kan använda Google Docs för testning i en online-publik.

2


Fördelen med Google Dokument över andraProgrammen är att det automatiskt genererar en sammanfattande tabell som visuellt presenterar resultaten av testning, diagnostik för att mastera utbildningsmaterialet, och du kan rita alla resultat i en graf.

3


Logga in på Google Dokument via ditt Gmail-konto på http://docs.google.com/. Om du inte har ett Gmail-konto, registrera och skapa ett.

4


När du är inloggad, klicka på knappen "Ny> Form". Fyll sedan i formuläret. Namn på formuläret, till exempel ett test. Ange frågan i den öppna mallen.

5


Ange en frågetitel (det här kan vara ett namn,telefon, adress, språk, etc.). Fyll i fältet "Hjälptext". Ange informationen som hjälper till att ge rätt svar. Välj sedan "Frågor". Texten kan se ut som en linje, stycke, svar i form av multipelval, varifrån svaren endast erbjöd en korrekt en. Typ av fråga som du kan ge flera svar eller ett urval från den föreslagna listrutan.

6


Efter att ha redigerat frågan, klicka på knappen."Klar" för att slutföra redigeringsarbeten. Glöm inte att kryssa "Svara denna fråga är nödvändig", om du vill att användaren ska svara på varje fråga. Annars kan de bara hoppa över det och gå vidare.

7


När du är klar med att lägga till frågor kan du förhandsgranska testet genom att klicka på "Förhandsgranska" -knappen. Om du är nöjd, spara sedan testet genom att klicka på "Spara" -knappen.

8


För att göra provet mer attraktivt, använd en mängd olika design. Klicka på "Tema" -knappen och Google Docs uppmanar dig att välja en av 68 teman gratis.

9


Nu klistra in testet i din blogg och be användarna att skicka testning.