Tips 1: Vad skiljer sig sjöjungfrun från havs jungfrur

Tips 1: Vad skiljer sig sjöjungfrun från havs jungfrur


Tanken om sjöjungfrun är bildad av mångatack vare den vackra och tragiska sagan om Andersen "The Little Mermaid." Hennes hjältinna har en fisk svans istället för benen och för att acceptera ett mänskligt ansikte måste hon ge henne en underbar röst till havshäxan. Under den slaviska mytologin finns det helt olika mermaids.Konstantin Vasilyev. "Sjöjungfrun"


Verkliga havfrukter bor i färskt vatten, havet -det här är livsmiljöer till sjöar. De är utrustade med fiskens svans, sjöjungfrun - vanliga mänskliga ben, för en gång var de alla jordens tjejer och gick på marken. En vacker pannochka från Gogols berättelse "May Night eller The Drowned Woman", som har dött genom den onda häxmorternas fel, blir sjöjungfrunsledaren. Gogol beskriver dem som blek-faced och vackra tjejer i långa vita skjortor, vars transparenta kroppar verkar glöda från insidan. På kvällen dansar och dansar de på stranden.

Det bör noteras att sjöjungfrun blir långt bortainte alla drunknade människor, men bara några av dem. Först och främst, de som, som Gogols pantochka, frivilligt rusade in i vattnet. Då - de tjejer som drunknade, badade utan kors på kroppen, liksom döda, odödade nyfödda tjejer. Ibland hittar mermaids nya vänner: de kommer att se en tjej som bara måste gå till skogen, gå runt henne i en dans och dra henne med.

Till skillnad från marinor, som, om du trorAndersen, lev 300 år, åldern av sötvattens havfrukter är kort. De har bara släppts i 7 år, och med varje år som går igenom blir de blekare och mer transparenta tills de helt löses upp i vattnet. Men de ska inte vara pitied: sjöjungfrun är listiga och mycket farliga. Alla resenärer som träffade dem under skogen går under månen, de kittlar eller zakrugat i en dans till döds.

En av mermaids favoritaktiviteter är att svänga pågrenar av träd, särskilt på de flexibla grenarna av en gråt pil. På grenarna sitter en sjöjungfru från det berömda förordet till Pushjins dikt "Ruslan och Lyudmila." Därför är de många artister som är vana vid att skildra den i skymningen av en havsgrävare med en fisk svans fel.Tips 2: Vem är sjöjungfrun och sirener


I världen länge finns det många myter ochlegender om sjöjungfrun och sirener, som sjömännen möttes i sina långa resor. Dessa varelser var begåvade med magiska krafter av negativ egendom, de ansågs bortförande av seglare och locka fartyg till rev, där de var överhängande död. Så vem kallar folk mermaids och sirener, är dessa mytiska varelser verkligen existens?Vem är sjöjungfrun och sirener


Secrets of the sea deeps

Nästan alla människor vet historierna omhalvkvinnor-halvfiskar, som bor i hav och hav. Dessa listiga varelser lockade sjömännen med sin skönhet och magiska sång till havsbotten, beröva dem av skäl och liv. Även antika historiker och naturalister tänkte på sannolikheten för förekomsten av sjöjungfrun och sirener - var de en myt eller en liten men rimlig utvecklingsgren? Enligt ögonvittnen fick nätverket av seglare ibland konstiga varelser med bar hud, platt svans och korta, korta, finliknande fenor som liknar händer.
För första gången nämndes charmiga sjöjungfrun och sirener i annalerna i antika Babylon, som också beskrev newts - den manliga versionen av sjöjungfrun.
De forntida babylonierna dyrkade de mäktigaSolguden Oannes, som var halv fisk. På 30-talet upptäckte franska forskare i Västafrika på sitt territorium den äldsta stammen - Dogon. Den Dogon har lyckats ett par tusen år att leva i total isolering från civilisationen, medan besitter en förbluffande exakt kunskap om astronomi. Dogonskie präster hävdade att denna kunskap gav dem utrymme utlänningar amfibie, varav en var Oannes.

Legenden om sjöjungfrun och sirener

De steniga skotska kusterna har en litenön. Det är helt täckt med små stenar av gråttgrön färg, som lokalbefolkningen kallar "sjöjungfrun tårar." Enligt legenden blev en sjöjungfru kär i en ung munk från klostret St. John. Munken lärde henne böner, och älskarna började be till själen för sjön för sjöjungfrun så att hon kunde lämna havet och bli en man. Guden svarade emellertid inte på sina böner, och sjöjungfrun måste återvända till havet, varifrån hon periodiskt återvände och sorgade för sin kärlek på ön.
Mot bakgrund av myter om sjöjungfruar, är detta 1600-talets legend unikt - i motsats till historierna om blodtörstiga havsskönheter, berättar den om kärlek.
Nästan alla legender och lignelser av sirenerna ochsjöjungfru presenteras listiga förföriska varelser som dras av en önskan att lura i sina nät fler seglare och förstöra deras själar. Sjömän kände dåligt tecken även en sjöjungfru, en glimt vid horisonten - de trodde att efter deras fartyg nödvändigtvis dömda att krascha. I slaviska folklore sjöjungfrur kallas själs flickor som drunknade av obesvarad kärlek och börjar att hämnas efter döden av alla män, locka dem i floden.