Rådet 1: Rysk bondemjöl

Rådet 1: Rysk bondemjöl


Tillfälligt bord i en rysk bondefamilj är det inteskiljer sig från en särskild sort. Huvudrätterna på det var rugbröd, kål soppa, kål soppa och kvass. På sommaren kan en enkel diet varieras med svamp, bär, nötter och honung. Men grunden för bondemalen var alltid bröd.Ryska bondemjöl


Ryska bonden kunde inte föreställa sig sitt liv utanbröd. Därför började hungersnöd på tunna år, trots köttmatens överflöd. Bröd bakades huvudsakligen från rågmjöl. Vit wheaten kalach serverades endast till festbordet. Om det fanns ett avfallsfel, tillsattes mjölet till quinoa, nässla, kli och träbark. Sådant bröd är ganska bittert, men räddade bondefamiljen från svält.

I de välmående, rikliga åren mjöl bakadmånga olika rätter. På festbordet serverades pajer, pannkakor, pepparkakor och pannkakor. Samtidigt gjordes pannkakor från vete eller råg, men från bovete mjöl. De visade sig frodig, lös och hade en karaktäristisk sur smak.

Inget festligt bord i Ryssland var inte utanpajer. Inte undra på att själva ordet "paj" kom från roten "fest". Pajerna var bakade från olika typer av deg, var av olika former och storlekar. Bland de olika fyllningarna var kött och fisk, stallost och ägg, frukt och grönsaker, svamp och bär.

Vid festbordet,pepparkakor. Till skillnad från pajer hade de inte fyllning, men honung och kryddor tillsattes till degen. Kakor med pepparkakor gjordes ofta figurativt: i form av en fågel, ett djur eller en fisk. Sfärer gjordes också. Det var en morot som alla kände Kolobok från den ryska folksagan.

Stor popularitet i Ryssland och gröt. Det var överkomligt och samtidigt mycket näringsrik mat. I denna gröt kallas inte bara den vanliga skålen gryn, men någon soppa krossade produkter, bland annat fisk, grönsaker och ärter.

En annan riktigt rysk måltid är soppa. Det var sant, i gamla tider kallade soppa nästan all soppa, inte bara soppa med kål, som nu. Traditionell rysk soppa kokad på köttbuljong med färsk eller surkål. På våren kan de fyllas med unga nässlor eller sorrel. Det är intressant att ryska resenärer, som reser på vintern på en lång resa, tog med sig en burk frusen kålsoppa, som de sedan värmade upp och stannade på värdshuset.

Favorit rysk dryck var kvass. Dessutom används det ofta för att förbereda billiga rätter. Bland dem - okroshka, botvina, rödbetor och kalkon. Botvina var beredd från kvass och kokta betetoppar. Tyurya var en bit bröd, fylld med kvass, och ibland var den viktigaste måltiden i de fattiges familjer.Tips 2: Vad gör "Sjunde Vattnet på Kisel"


"Sjunde vatten på en gelé" - ett figurativt uttryck,används vanligtvis för att ange typen av förhållandet mellan människor. Ändå har denna omsättning ett uttalat kulinariskt ursprung.Vad gör "Sjunde Vattnet på Kisel"


"Sjunde vatten på en gelé" är en metaforisk yttrande som gäller om talaren vill understryka den avlägsna naturen hos familjebanden mellan de berörda personerna.

Ursprungets term

Kissel är en traditionell rysk maträtt,vars framställning ursprungligen utfördes på basis av havregryn. Resultatet blev en tjock gelémassa, som ofta används som en huvudrätt i en bondes måltid eftersom det var ganska varmt och inte kräver stora materialkostnader: havre fått nog av även de mest blygsamma medel semyah.Poskolku gelé i en sådan familj brukar tänkt att föda ett stort antal konsumenterna är det oftast beredd i stora volymer, vilket gör jelly för en viss tid att bara stå väntar för användning. Om detta tidsintervall är tillräckligt lång, på toppen av huvud tät massa av gelé föll vätskelager med lägre densitet, som faktiskt var nära vanlig vode.Voda som visades under sådan sedimentering, endast vagt påminner smak gelé, så det var det är vanligt att slå samman. Men om skålen fortsatte att stå, visade vattnet vanligtvis igen. I detta fall är de andra, tredje och efterföljande delar av denna vätska var i deras smak är mindre vanligt med den ursprungliga skålen. Det gick bort frasen "vatten på sjunde jelly" - det vill säga ett ämne som mycket liten likhet med den ursprungliga istochnik.Nazyvat detta vatten är sjunde antogs inte på grund av sin speciella smak och lutning på grund av detta nummer, som också ses i andra ryska ordspråk och talesätt, till exempel "ett geni", "för många kockar desto sämre soppa" och andra. På vissa platser var det emellertid också en variant av "Tiende Pita på Kisel".

Användning av termen

I modern ryska, i dessI original mening används uttrycket "Sjunde Vattnet på Kisel" praktiskt taget inte. Idag har det en allegorisk mening och brukar man referera till mycket avlägsna familjeband, vars art och ursprung är mycket svårt att etablera. Ofta har användningen av detta uttryck en negativ konnotation förknippad med de orättvisa påståenden hos sådana släktingar på alla preferenser på grundval av sådant släktskap. Till exempel kan denna omsättning höras i en situation som hänför sig till fördelning av arv.


Tips 3: Hur man dricker ryska vodka


Vodka anses vara en aboriginal, traditionell ryskadricka, även om den första prototypen erhölls av en persisk läkare på 1100-talet. Då användes det endast för medicinska ändamål. Nu är vodka en oförglömlig följeslagare av nästan alla ryska festliga fest.Hur man dricker ryska vodka


instruktion


1


Förberedelse av bordet Vodka måste bittas. Så det irriterar magen mindre, och förgiftningen är mjukare. Snacks kan vara av två typer: varmt och kallt. För att kyla är pickles och marinader, kött, ost skivad, kallt etc. Men föredrar men varma snacks: soppa, borsch, julienne, andra rätter som serveras varm.


2


Servering Speciella portioner krävs inte,tillräckligt för att ordna tilltugg på bordet och få ett glas. För vodka används små högar med 40-80 gram. På bordet borde också en karaffa med läskedrycker - de borde vara icke-kolsyrade.


3


Äta Varje dryck av ett glas vodka, inklusiveden första (i motsats till populär åsikt) bör snackas. Om du tänker dricka några glasögon, då inte omedelbart äta, är det bättre om maten kommer in i kroppen gradvis efter varje glas. Under måltiden borde du dricka ett par glas läskedrycker, tk. för splittring av vodka behöver kroppen mycket vatten. Också glöm inte att vodka är en självständig dryck, det rekommenderas inte att kombinera det med andra alkoholhaltiga drycker. Även klassiska cocktails på vodka ökar risken för en baksmälla nästa morgon.


4


God morgon!Om på morgonen känner du inte en baksmälla, då på kvällen översteg du inte din skattesats. I händelse av en sjukdom bör du begränsa dig till en lätt frukost, ta C-vitamin, folsyra och drick mycket vatten på morgonen och i framtiden - minska mängden vodka du dricker.
Tips 4: Hur man lagar hemlagad Plov


Naturligtvis det pilaff som vi lagar hemma är annorlunda än det,som är kokt på öppen eld, i en kittel och endast från lamm. Men i den svåra djungeln i stadsbyte måste vi tyvärr vara nöjda med vad som är. Trots detta, hemmet pilaff med utmärkt gyllene färg blir det mycket gott.Hur man lagar hemlagad Plov


Du behöver  • Lamm - 1 kg;
  • fet - 250 g;
  • </ li>
  • lök - 5 st.
  • </ li>
  • morötter - 0,5 kg;
  • </ li>
  • ris - 1,5 objekt;
  • </ li>
  • salt
  • </ li>
  • peppar - till smak.
  </ li>
  </ ul>

  instruktion


  1


  Lamm skuren i små bitar, bacon - kuber, lök - ringar och morötter - sugrör.


  2


  Skölj riset ordentligt och torka det.


  3


  Smälta fettet i gåssteget tills det bildar squash, som du sedan tar bort.


  4


  I det förvärmda fettet tillsätt lök och stek tills ljuset är gyllene i färg.


  5


  Tillsätt kött, morötter, salt, peppar och rostat bröd till en rodig skorpa.


  6


  Häll 6 glas vatten och låt sjuda under locket i 30 minuter.


  7


  Tillsätt ris och lite vatten, men så att vattnet är 2 centimeter över risnivån.


  8


  När vattnet är kokt av, ta bort pilaff från elden. Samla det från krukväggen till mitten i form av en bild och lämna i 30 - 40 minuter. Nu kan du börja äta. Bon appetit!