Vem är Bajds katt?

Vem är Bajds katt?


Bland alla de olika onda krafterna som bor i rysk folklore finns en söt söt varelse - katten Bayun. Ett möte med denna charmiga katt hotade emellertid en person med stora problem.Bajun Cote


Gilla den fantastiska fågeln Sirin, katten Bajunhar en verkligt magisk röst. Med sina underbara sagor talar han och lägger sig som sovande närmarande resenärer. De som inte kan motstå sina charmar berövar katten-trollkarlen livet. Men den som lyckas tämja detta fantastiska djur, kommer att kunna klara av någon sjukdom, för att sagorna i Bayun har helande kraft.

Den magiska katten lever i världens sista ände, ieller i en olycklig död skog, där det inte finns någon annan levande varelse: inget djur, ingen fågel. Baiuns katt kan också leva med Baba Yaga, vara hennes hängivna tjänare.

Det finns många ryska folktal,vars huvudsakliga hjälte är instruerad att fånga Bayun, men detta görs för att skicka den unga mannen till viss död. För att skydda sig från det, måste Ivan Tsarevich ha på sig ett järntopp och järnhandskar. Den besegrade katten blir en underbar healer.

Det finns en mattad katt Bajun och en annan användbaroch fredlig ockupation. Gamla ryska mödrar uppmanade honom att vagga barnen, betala för sitt arbete med en paj och ett glas vin. Senare ersattes vinet med en mjölkcrumb, vilket gjorde att häxkatten blev ett vanligt husdjur.

Kattberättaren gick emellertid inte vilse idjupet av århundraden. Det är inte svårt att känna igen honom på bilden av "vetenskapens katt" från Pushkins dikt "Ruslan och Lyudmila." "Ekgrön" enligt vilken katten går, är världsträdet från slavisk mytologi.

En nära släkting till Bajun är den otrevligakatt Matvey, vars bild med en hel del ironi skapades av Mikhail Boyarsky i musikalen "Nyårs äventyr Masha och Vitya." Förresten, inte så länge sedan berömde den berömda skådespelaren och katten av forskaren i animerade filmerna "Ivan Tsarevich och Grey Wolf" och "Ivan Tsarevich och Gray Wolf 2".