Tips 1: Vilka kända personer föddes i England och USA

Tips 1: Vilka kända personer föddes i England och USA


Berömda politiker, författare, kompositörer ochAndra betydande siffror i världen föddes inte alltid exakt i landet där de nådde trupperna. England i detta avseende har en betydligt längre lista över inflytelserika människor än USA, vars utbildning år är bara 1776.Winston Churchill


Du behöver  • - "All den kända brittiska" - delen av den engelska encyklopedin;
  • "Stora amerikaner. 100 utestående historier och öde "Gusarov A.


instruktion


1


En av de mest kända engelsmännen ärWinston Churchill. Han var en brittisk politiker och statsman, 1940-1945 och 1951-1955 var han premiärminister i Storbritannien. Dessutom var Winston Churchill en strålande militär, begåvad journalist och författare med en skarp penna. År 1952 blev Churchill hedersmedlem i British Academy, och 1953 - vinnare av Nobelpriset i litteratur.


2


Izambard Kingdom Brunel var kändBrittisk ingenjör och en viktig siffra i den industriella revolutionen. Hans karriär Brunel började när man byggde en tunnel under Themsen. I grund och botten använde Izambard sitt teknikfartyg för att skapa fordon och maskiner för ångbåtar och för byggandet av järnvägar. År 1833 blev Isambard Brunel chefsingenjör på "Great Western Railway".


3


Den största engelska naturisten ochresenären var Charles Robert Darwin. Darwin var en av de första som uttryckte tanken på evolution och det naturliga urvalet av alla levande saker, hans teori var detaljerad i sin bok, Uppkomsten av arter. Darwins upptäckter och idéer utgör fortfarande grunden för modern biologi och den syntetiska teorin om evolution.


4


Om de berömda engelsmännen skrivs hela volymer av biografier. Endast en lista, där William Shakespeare, Guy Fox, John Lennon, Cromwell, James Cook och Alistair Crowley står i samma rad, upptar hela volymen.


5


Men Bill Gates är en av de mestkända amerikaner. Den här briljanta entreprenören är skaparen och huvudägaren i Microsoft. Dessutom är Bill Gates känd för sitt välgörenhetsarbete, i synnerhet han är medordförande i "Bill and Melinda Gates Foundation". År 2005 fick affärsmannen titeln Knight Commander of the Order of the British Empire för att bekämpa fattigdom i världen.


6


En enastående amerikan var under hans livstid och kvarstårnu Martin Luther King. Martin var en berömd baptistpredikare, talare och ledare för "rörelsen för svarta civilrättsliga rättigheter i USA". Kung blev den första kämpen mot rasism, diskriminering och segregering. Martin motsatte USA: s koloniala aggression, inklusive i Vietnam. 1964, för sitt bidrag till demokratiseringen av samhället, tilldelades USA Nobels fredspris. År 2004 tilldelades Martin Luther King posthumously Guldmedaljen av kongressen.


7


En stor amerikansk författare, poet,litterär kritiker och redaktör var Edgar Allan Poe. Skrivningsaktivitet började under pseudonmen Bostonets. Det var under denna pseudonym att samlingen av dikter "Tamerlane and Other Poems" publicerades, som aldrig kom ut. På grund av brist på pengar var Edgar tvungen att gå med i armén, där han främjades till sergeant major för tjänsteåret. Den berömda författaren i fattigdom, och inte erkänd av hans samtidiga, dog.


8


Trots sin ungdom har USA en egenen ganska imponerande lista med kändisar, bland annat John Fitzgerald Kennedy och Ernest Hemingway, Walt Disney och Franklin Roosevelt, Mark Twain och Edwin Hubble.Tips 2: Vad är diagrammet för den tredje delen av "The Men in Black"


"Människor i svart", tack vare ett bra spelWill Smith och Tommy Lee Jones, har vunnit en hel armé av komiska fantasy action fans. Efter utgåvan av filmens andra del väntade tittarna i tio år för att fortsätta de fantastiska agenternas äventyr. Självklart skulle den tredje delen släppas i 3D-format, vilket hände till glädje av fans av special effekter.Vad är diagrammet för den tredje delen av "män i svart"


Den tredje delen av filmen "Men in Black" släpptesfemton år efter det första och tio år efter det andra. Detta projekt var mycket riskabelt, för den andra delen fick inte erkännandet att den första filmen hade. Handlingen i den tredje delen av "Män i svart" bevarar atmosfären i de två föregående lent.Agent Jay upptäcker att den galaktiska sköld för att slå tillbaka främmande attack - bara en myt, och existerar inte den mest skydd. Den här legenden uppfanns av den amerikanska regeringen för att undvika panik bland civila. Skärmen var tvungen att bygga Agent K 1969, men han hade inte tid att slutföra sitt arbete, eftersom det var avskyvärda ubit.Opasnost invasion av jorden främmande fiender gradvis ökar, så Agent J bestämmer sig för att resa tillbaka i tiden för att rädda sin vän och partner. Förflyttning till förra seklet lade till en film av karaktär och atmosfäricitet: retrobilar, hippies, musik, etc. I den tredje delen av den berömda filmen finns nya fiender och mindre hjältar. Skurken ser inte ut som en vanlig främmande insekt, men har ett mycket ovanligt utseende. Det är med hjälp av den nya karaktären som tomten utvecklas. Rumsresenären lägger till bandet, som lämnades utan sin inhemska planet. Denna ironiska karaktär ser framtiden och kan förutsäga hur denna eller den där åtgärden kan påverka den fortsatta utvecklingen av händelserna. I den här filmen visas den tredje agenten i svart - Warhol. Hans uppgift är att övervaka utlänningar som samlades i New York. Agenten gillar inte den här uppgiften, och han drömmer om att komma tillbaka. Från tristess är han engagerad i helt meningslösa saker. Resebyrån Jay lyckas, och han sparar säkert Kay, som byggde galaktiska skölden. Tillsammans med detta upptäcker Jay hemligheten av sin födelse. Den tredje delen av "Men in Black" visade sig vara en mycket ljus och dynamisk film, presenterad i 3-D-format.