Urochnye sommar: hur zakreposhali bönder

Urochnye sommar: hur zakreposhali bönder


Tappningår i Ryssland i slutet av 1500-talettidsbegränsning för vilken ägaren kunde lämna in en rättegång för återlämnande av sina bönder. Denna term var inte permanent, det finns dekret om upprättandet av en femårsperiod, det finns också handlingar om utnämningen av 15 år för flyktingarnas lagliga återvändande.Urochnye sommar: hur zakreposhali bönder


Vintage Sommar och St George's Day

Historiker hävdar att lektionerna från sommaren varDe introducerades i Ryssland på order av Fyodor Ioannovich år 1597. Denna historiska händelse har en ganska lång och något förvirrad bakgrund. Någon gång innan lektionerna infördes i Ryssland fanns ett system av relationer som var associerade med St George's Day. Varje år den 26 november för att fira dagen av St George (George), vid den här tiden var avslutande jordbruks raboty.Krestyane medan delas in i två grupper: de som arbetade på marken av godsägarna och de som arbetade på sina egna webbplatser. Samtidigt hade den tidigare några uppgifter, ordnade i ordnade register. Om villkoren i avtalet genomfördes till sen höst, från livegen hade möjlighet att under de två veckorna före och efter St. George dag att gå till jobbet till en annan pomeschiku.Do detta ögonblick, de livegna var praktiskt taget inga möjligheter att ändra hyresvärden. Före introduktionen av lektionen var kontraktsvillkoren för tunga och mycket få anställda kunde uppfylla dem. Dessutom i de gamla register visar att före 1580, ingen av bönderna i deras rätt att välja en annan hyresvärd inte använda den. Var två av de livegna i distriktet, Moskva Ryssland först, de är de enda av de 60 bönder avrättades dogovor.Tem dock svårt ingen tidsbegränsning för de år av möjligheten att flytta till en annan värd hindrade inte bönderna aktivt drivs av hyresvärdar med dåliga arbetsförhållanden. För att förhindra flykt av arbetstagare, och en del angavs sommaren, i slutet av 16-talet har antalet flyktingar var så stor att det tog liknande åtgärder. Nu, i S: t George dag bönder rättigheter var begränsade, samtidigt i vissa regioner i Ryssland införde skyddas och definierade bearbetnings år.

Olika villkor för skolår

Inom fem år (år 1607 var denna periodhöjdes till 15), skulle hyresvärden kunna kräva från andra ägare de bönder som överförde dem eller återvända de arbetare som hade runnit till frihet. Det var denna term som kallades årets lektion. Termen observerades inte alltid, så under jordbävningarna på grund av många upplopp användes inte markägarna sin rätt. Under denna svåra period flydde arbetarna massivt i söder på grund av hunger och outhärdliga slappförhållanden. Enligt Sobornoe Ulozhenie från 1649 avskaffades sommarens försörjning helt. Men serfdom har stigit i sin plats och förbjuder slutligen bönder att överlåta till andra herrar-hyresvärdar.