Tips 1: Walpurgis Night: När tiden för häxan kommer

Tips 1: Walpurgis Night: När tiden för häxan kommer


Årligen från 30 april till 1 maj, de flesta avEuropa firar Valborgsmässoafton, som blev världsberömd efter utgivningen av romanen Ioganna Volfgana Goethes "Faust", var i en scen, går huvudpersonen på en coven med Mefistofeles.Walpurgis natt: när tiden kommer häxor


På utseendet och betydelsen av Walpurgis Nightdet finns minst två versioner. Traditionellt har det antagits att vid denna tidpunkt alla häxor och ghouls möttes på berget Brocken och arrangerade mysterium, som medföljer hennes trolldom av bränderna, tillverkning av magiska potions och otaliga parning med djävulen. På sabbaten försökte de sitt bästa för att stoppa vårens ankomst, och påföljde också förbannelser på hela mänskligheten. För att förhindra skador, försvarade människor denna natt och sina hem med böner och ringde kyrkklockor. Över tiden spred denna tro över hela världen, förvärvade nya myter och "bevis", och blev sedan en utmärkt grund för litterära verk av författare från olika epoker.

Den andra versionen är mindre mystifierad. Den säger att en gång i tiden i vad som nu är Skandinavien och Tyskland fanns en hednisk tro i samband med firandet av dagen för fertilitet. Faktum är, så snart som kristendomen började sprida sig och förstärktes i de flesta länder, gjorde äldre Gentile inte omedelbart acceptera det. Därför varje år på natten den 30 april till den 1 maj, gick de in i skogen bort från nyfikna ögon, göra upp eld, och tack vare solguden för generösa gåvor presenteras för dem landet. Så hedrade hedningarna våren. Det är nästan aldrig exakt om den tilltalade vet ryktet om dessa människor på grund av den onde anden, eller de har beslutat att upplösa förhandlingen för att försvara sig mot alla försök att föra dem till en gemensam tro.

Namnet på semestern är associerat med namnet heligtWalburgi (eller Walpurgi), som bodde i VIII-talet på det moderna Storbritanniens territorium. Hennes pappa var en av kungarna i västra Sachsen. Innan han gick på pilgrimsfärd till det heliga landet lämnade han en liten Walburga i Wynbourne-klostret, där hon bodde i minst 26 år. Där lärde hon sig flera språk och var så utbildad att britterna fortfarande anser att hon är en av de första författarna i England och Tyskland. Valburg kallas också beskyddare för seglare, för en dag kunde hon lugna stormen med hjälp av bön.

Hundra år efter hennes död var hennes gravdesecrated, vilket orsakade utseendet av en non skugga. Senare, när resterna av Walburga transporterades och lämnades i en av klipporna, började de utstråla en olja som läkte många människor. Det hände den 1 maj. Då nonnen var kanoniserad. Så här återspeglas hedniska och kristna motiv i den berömda europeiska semestern.Tips 2: Vad är Walpurgis Night


Walpurgis Night är en semester som åtnjuter nejmindre känd än Halloween. Men idag är det praktiskt taget inte observerat. Kanske är hela poängen att den här firandet inte är avsett för människor, utan för onda krafter.Vad är Walpurgis Night


Walpurgis natt faller på tröskeln till 1 maj. Först av allt är hon känd som häxans huvudkoven. Dessutom är det en gammal hednisk festmåltid. Namnet gavs till tyskarnas firande, konstigt nog, och ägnade den till St Walpurgia, känd för sin asketik och många perfekta mirakel.

I 100 år efter St Walpurgias död,Biskop Aishtadsky bestämde sig för att återställa klostret, där hon fortfarande vilade. Arbetarna störde Walpurgias grav, och hennes hemska skugga visade sig själv på biskopen på natten, mycket skrämmande för honom. Kort därefter (bara den 1 maj) transporterades resterna av nonnen till Aishtadt och begravdes i en av de tomrum som bildades i berget. Plötsligt började en källa till läkning av olja strömma ut ur berget.

Utseendet på skuggan av Saint Walpurgia har orsakat en hel delskvaller, vilket ledde till det faktum att hennes namn var tillskott till den främsta semestern av onda andar. Under medeltiden fanns det en tro på att på Walpurgis natt finns en fest av häxor. Häxor sitter ner på sina broomsticks och flyger till toppen av bergen. Särskilt populära bland dem är det "kala berget" Brocken.

Men Walpurgis Night firas inte barahäxor träffas på detta Mermaid helgdagar, älvor och alver. Deras huvudsakliga underhållning är att gå vilse bland människor och att lura dem, låtsas vara en vanlig person. De är väldigt glada om de lyckas behandla en dödlig fluga agarisk eller ruttet, förvandlas till en pepparkaka eller en bulle.

Huvudunderhållning av älvor och feer är att charma ochbli kär i en orimlig kille eller tjej. Händer dem så zamorochit olyckligt offerhuvud, som hon för resten av sitt liv undviker från att längta i väntan på den mystiska älskaren.

I byarna på tröskeln till Valborgsmässoafton Ceremonin ägde rum utvisningen av häxor: brasor, som bränner ett porträtt av en häxa, kyrkklockor, hängde i hemmen rönn kvistar.

Walpurgis Night-händelserna reflekterades isådana enastående verk av världslitteratur som Goethes Faust och Bulgakovs Mästare och Margarita. Och hjälten i sagan om den tyska författaren Otfrid Proisler "Little Baba Yaga" genom hela den magiska historien drömmar för att komma till firandet av Walpurgis Night.
Tips 3: Hur är Walpurgis Night


Den gamla legenden säger: På natten från 30 april till 1 maj samlas på Brocken, häxor, svarta trollkarlar och trollkarlar för sabbaten. Fest och dans av olika representanter för onda styrkor fortsätter till morgonen. Och konsekvenserna av den mystiska Walpurgis natten känns länge av invånarna i de omgivande byarna och städerna.Hur är Walpurgis Night?


instruktion


1


Namnet är en häxas semester, oavsett hurmärkligt, mottagen i helgens namn. Engelska nun Valpurga i 748 kom till Tyskland för att skapa ett kloster här. Hon var en respektabel, flitig och vänlig kvinna. Lokala invånare respekterade den. Efter Valpurgs död för speciella fördelar innan den tyska kyrkan var rankad helgon. Nunns minnesdag bestämd den 1 maj. Så det visade sig vara en coven under beskydd av St Valpurga.


2


Den sista vårmånadens natt imånga europeiska länder sedan antiken uppmärksammades med en särskild högtidlighet. Himlen firade slutet av vintern och glädde sig vid början av den varma säsongen. Spridningen av kristendomen tvingade anhängarna av antika ritualer att gömma sig. Högljudda majdagens fester började hållas i hemlighet, på svårtillgängliga platser dolda från nyfikna ögon: i skogens tjocklek ovanpå berget. Människor såg skenet av eld från fjärran och hörde högt sång. Månsken tillkom ritualen av hednisk mysterium. Därför bestämde de kristna att det som händer på natten den 1 maj är en sabbat av onda andar.


3


Gamla legenden beskriver Walpurgis NightSom oinskränkt och gränslös roligt. Häxor brände stora brasar, hoppade genom dem, ordnade vilda danser runt elden. Sedan blev de förlovade med Satan och markerade sig som ett tecken på onda andar. Efter Walpurgis natt fick häxor extraordinära trolldomar.


4


Deras magiska krafter är deltagarna i sabbatenbibehölls med en speciell kräm gjord av mistel, Johannesjurs, hemlock och andra örter. Mirakulösa medel och idag försöker man göra och sälja till turister som är framstående tyska hantverkare.


5


Huvudplatsen för en världsomsamling av häxor ärMount Brocken i det tyska bergskedjan Harz. Lokalbefolkningen kallar det på toppen av Hexentanzplatz, som på tyska betyder "häxans dansplats". Du kan komma hit utan stupa och kvast. Från staden Thale längs den steniga ravinen, poetiskt kallad Djävulens mur, läggs en linbana till berget.


6


Sedan slutet av XIX-talet har Brocken blivit fast på listanpopulära turistvägar. På natten den 1 maj 1896 ägde den första organiserade "sabbaten" sig här. Klädd som häxor, trollkarlar, trollkarlar folk dansade runt eldar, sjunger folksånger och beröm Walpurga. Senare blev festivalen kompletterad med teaterföreställningar, trick, magi och förmögenhet.


7


Den centrala händelsen av natten är bränningen av en fylld häxa. En ljus eld symboliserar rening. Det är vanligt att kasta inte bara torra grenar, utan också gamla saker. Tillsammans med saker, brinner en person sina egna dåliga tankar, misstag, dåliga handlingar. Rensar sig med eldens ljus får han möjlighet att börja livet från början. Och för att hålla minnet av den mystiska Walpurgis natten länge, tar turister med sig en souvenir - en figur av den broccanska häxan.
Tips 4: Varför folk sover på natten


Enligt sömnens längd är en person inte en "rekord" bland djur, men ändå spenderar han en mycket betydande tid i detta tillstånd - i genomsnitt 8-9 timmar, vilket är ungefär en tredjedel av en dag.Sovande natt


Sovaindikatorens varaktighetenskilda, vissa människor sover mindre, andra mer. Men det som förenar det mesta av mänskligheten är vanan att sova i mörkret. Det kan förklaras av den etablerade traditionen: Ett barn från spädbarn lär sig att gå och lägga sig på natten, den vuxna tvingas sova på natten eftersom det sociala livet på den här tiden är stoppat - inga butiker, inga institutioner, ingen kollektivtrafik. Men att en sådan tradition utvecklats i antiken, måste den ha några rötter rotade i mänsklig natur.

Orsaker till nattens sömn

Människan är inte det enda levande varelsen,vars aktivitetsperiod faller på dagens ljus och drömmen - på mörkret. Med början av fåglarna vaknar, och bland dag däggdjur är mycket mer än nochnyh.V reglering av dygnsrytmen - den dagliga cykeln av vakenhet och sömn, den ledande roll hormonet melatonin produceras av tallkottkörteln. Det produceras bara i mörkret, och det förklarar nattens sömn. En sådan mekanism fixades under utvecklingens gång, eftersom det var nyckeln till överlevnaden för människans förfäder. Den främsta känslan för människor och andra primater är synen, genom vilken en person får cirka 80% av informationen. Faller in i det mänskliga ögat, ljuset sönderfaller. Det finns inga speciella celler fokusera ljus - som en katt, så i mörkret ser man mycket ploho.Do uppfinning av artificiellt ljus på natten, är mannen hjälplös: det var svårt att få mat och fly från rovdjur. Följaktligen dödades personer med en aktivitetsperiod på natten. Överlevde och lämnade avkomma de vars cirkadiska rytm fick stanna vaken under dagen och för att sova att lämna natten.

Natt i kultur

Om dagen en gammal person kunde känna sig själv"Master of the situation", natten kände han sig osäker som en "främmande territorium", där han kan lära sig linor. Av denna anledning, motsättningen mellan dag och natt, typisk för många kulturer, är en variant av den binära opposition "egen-alien", projicerad i rymden och på vremya.S antiken natten verkade lite skrämmande. Fram till 1700-talet fanns det en övertygelse om att nattluften innehåller föroreningar som är hälsofarliga. Med natt legender förknippade aktiviteter magiker och fantastiska varelser såg fientligt cheloveku.Chelovek något farligt, demonisk och djur, natt. Det är därför legenderna av varulvar, var katter anses häxor assistenter och demoner i målningar och fresker ofta avbildas med simhud vingar som en flyktig myshey.Ten gamla rädsla som genereras på natten, bor i själen av den moderna människan. Det är sant att denna rädsla för närvarande är avgörande av verkliga orsaker. Ändå människor på natten är mycket mer rädd för att falla offer för kriminella, även om detta kan ske under dagen.