Hur man väljer USA: s president

Hur man väljer USA: s president


Amerikanska demokratin har en rik historia -i 18th century blev USA en självständig stat, och befolkningen började välja sina egna presidenter. Men dessa gamla traditioner ledde till det faktum att vissa atavismer har överlevt i det moderna amerikanska valsystemet, till exempel institutionen av valörer.Hur man väljer USA: s president


instruktion


1


I USA, en politiskett system som experter kallar bipartisan - den verkliga politiska makten är i de flesta fall fördelad mellan två parter - Demokratiska och republikanska. Andra partiers verksamhet är inte begränsad, men ingen av dem har varit så inflytelserika i den moderna amerikanska historien att en av dess företrädare blev landets president.


2


Presidentval hålls i USA var 4: aår. Enligt lagen antagen under andra hälften av XX-talet kan presidenten väljas i högst två termer, det vill säga i 8 år. Utnämningen av kandidater till presidentvalet i USA kan ske från parter eller i en oberoende regim. Vid nominering från partier sker föreläsningsförfarandet oftast - väljare får möjlighet att rösta för en av kandidaterna inom en viss part. Detta system gör det möjligt att avslöja den mest populära politiker från festen, som kommer att kunna förena rösten från alla partiets anhängare. Preliminära val utförs av staten. Även under denna procedur väljer de framtida kandidaten till vicepresidenter.


3


Efter det primära valet lägger kandidaterna inofficiell ansökan om deltagande i valen. Huvud uppmärksamhet hos allmänheten och media ofta fokuserar på kandidater från de två stora partierna, men samtidigt delta i valen och politiker från andra partier. Till exempel tog 6 kandidater deltar i valet 2012. Röstningen skall ske på samma dag i alla stater.


4


Officiellt rösta inte amerikanska invånare för en specifikkandidat, men utvalda valvalda nominerad av honom. Antalet elektorer bestäms enligt befolkningen och varierar från 50 till 3 elektorer per person. I USA har ett majoritetssystem av val etablerats. Det innebär att en kandidat som har en enkel majoritet i ett visst tillstånd mottar alla valares röster. På grund av detta kan det finnas en situation när kandidaten vinner, för vilken mindre röster av riktiga väljare gavs än för motståndaren. Valresultatet meddelas dagen efter omröstningen i staterna, men officiellt blir presidenten vald efter att valarna röstade i hans stöd.