Hur man skjuter "Paranormalt fenomen"

Hur man skjuter "Paranormalt fenomen"


"Paranormalt fenomen" är en lågbudgetfilmfasa. Vid första anblicken kan det tyckas att en skräcktejp, där tiotusen dollar inte investerades, kommer inte att kunna överraska publiken med någonting - varken smart datorgrafik eller högkvalitativa specialeffekter. Men "Paranormala fenomenet" vann fortfarande en stor publik.Hur man skjuter "Paranormalt fenomen"


instruktion


1


Budgeten för filmen "Paranormal fenomen" varbara 15 tusen dollar - är extremt liten för en skräckfilm. Bandet tar emellertid inte vackert drabbade spöken, floder av blod, stuntstuntmän eller interiörer av övergivna slott, utan tvärtom dess närhet till verkligheten. Åtgärden äger rum i ett vanligt hus, detsamma som miljontals andra hus runt om i världen. Och på grund av detta verkar det som om en sådan händelse kan hända med någon.


2


För regissören, producenten och manusförfattaren av filmenOren Peli "Paranormal fenomen" blev en debut i bio. Oren själv hävdar att filmen är baserad på verkliga händelser - i bandets historia är kontakt gjord med den andra världen som hände med honom. Kör in i ett nytt hus och lyssna på yttre ljud kom Oren upp med tanken att lägga in rummen på en videokamera och därmed beräkna ljudkällan. Kameror, han installerade aldrig, men det blev en idé för filmen.


3


Tre personer arbetade på filmen: Oren själv, hansen vän till Amir och en tjej med vilken Peli var vid den tiden. Teamet anställde två skådespelare för Kathy och Mickey, huvudrollerna, tre personer för sekundärrollrollen och en makeupartist - det visade sig att ingen av de tre vännerna kunde hantera sminken.


4


Skytte av filmen varade bara en vecka. De passerade i regissörens hus, vilket gjorde att laget kunde spara betydligt. Operatören som arbetade med "Paranormal fenomenet" var inte, det var nödvändigt att skjuta alla, inklusive de främsta rollerna - Cathy och Mike.


5


Låg budget, men så effektiv bandblev kär i publiken. Den första filmens kassakontor översteg sin budget med 13 tusen gånger. I början av 2014 är skärmarna nästa del av franchisen - "Paranormalt fenomen: Mark av djävulen".