Hur man tar en bild med en bärbar kamera: detaljerade förklaringar

Hur man tar en bild med en bärbar kamera: detaljerade förklaringar


I vår tid har nästan alla bärbara datorerinbyggd webbkamera. Det här är en mycket användbar enhet, tack vare det kan du kommunicera och spela in videoklipp. Och självklart kan du ta bilder. För att göra detta kan du använda verktygen i operativsystemet "Windows" eller installera ett speciellt program.Hur man tar en bild med en bärbar kamera: detaljerade förklaringar


Du behöver  • Bärbar dator med webbkamera


instruktion


1


I någon version av "Windows" finns en applikation "Paint"Den ligger i menyn "Standard". Med det kan du ta bilder från en webbkamera genom att välja "Hämta från en skanner eller kamera" på "Arkiv" -menyn. Här kan du bearbeta den resulterande ögonblicksbilden, men funktionerna hos denna redaktör när det gäller fotoförädling är mycket milda.


2


För att kunna redigera den mottagnafoto och tillämpa ytterligare effekter på fotografering, behöver du ett speciellt program. På nya bärbara datorer, inköpta från kända tillverkare, har de som regel redan installerat en proprietär applikation. Om det inte är tillgängligt, finns många både betalda och fria program för att arbeta med webbkameran på nätverket.


3


Ett av de mest populära programmen på detta område- «WebcamMax». Den kan laddas ned på utvecklarens webbplats, det finns både en betald version och en gratis version. Installationen av programmet tar inte lång tid och kräver inga färdigheter.


4


Programmet ser ut som två fönster: i vänster visar en bild från kameran, allt som hon ser i realtid. I det högra fönstret kan du välja hur du redigerar och gör videor och foton. För att ta en bild måste du klicka på den vänstra knappen under visningsfönstret, den visar kameran. Därefter visas en miniatyrbild av det tagna fotot under fönstret.


5


För att spara den till din bärbara hårddisk,du måste dubbelklicka på bilden. Ett extra fönster öppnas och visar fotot. Till höger är menyn där du vill välja "Exportera" -alternativet. Om du klickar på den öppnar exploreraren och uppmanar dig att spara fotot till en mapp. Om så önskas kan platsen där bilden sparas ändras till en lämplig mapp eller flash-enhet.


6


Nu sparas bilden som en fil, och den kan redigeras i någon grafisk editor (till exempel "Adobe Photoshop"), sätta på Internet eller skicka via e-post.


7


Ett annat populärt program för att arbeta meden webbkamera som kan ta bilder - "Webcam Surveyor". Det är också lätt att använda, det har ett tydligt gränssnitt: ett förhandsgranskningsfönster och en meny. Med hjälp av knapparna i förhandsgranskningsfönstret kan du zooma in på bilden med digital zoom, justera bilden genom att ändra ljusstyrka, kontrast, mättnad och färgton. Det finns också en knapp som du kan ta en bild, det drar en kamera.


8


Dessutom kan denna applikation göraFördröjd stillbild: I fönstret "Programalternativ" kan du ställa in timern och fotot tas vid den angivna tiden eller en serie bilder tas efter ett visst tidsintervall. På bilden kan du också lägga till ett datum och en tid. Du kan skicka en bild via e-post utan att lämna programmet.


9


Också för att skapa foton med hjälp avwebbkameror kan använda programmet "Webcam Plus!" Det är mycket enkelt och innehåller ett minimum av alternativ. Överst i programfönstret finns knappar som du kan styra programmets funktion, inklusive knappen med kamerans bild, genom att klicka på vilken du kan ta en bild. Förutom enskilda bilder kan programmet göra en serie bilder, samt skicka de tagna bilderna till Internet. Du kan konfigurera automatisk publicering av ögonblicksbilder i nätverket efter en viss tidsperiod, med tiden själv, datumet för ögonblicksbilden eller någon annan text på själva fotot.


10


"CoffeeCup WebCam" - en annan populäransökan. Det kan ta enskilda bilder på ett schema och skickar dem genast till Internet. Dessutom kan programmet känna igen rörelsen i ramen och ta ett foto, och i frånvaro av rörelse förblir i viloläge. Här kan du också lägga över användarens text i bilden med det valda teckensnittet och färgen.


11


Det här är inte en komplett lista över de olika applikationer som skapats för att arbeta med webbkameran, inklusive för att arbeta med fotografier. Det återstår att välja vilken som är mest lämplig.