Så här ökar du cacheminnet

Så här ökar du cacheminnet


När obegränsat Internet är anslutet kan du inte tänka på trafik och ladda ner några sidor. Men om det finns begränsningar eller hastighet är inte så stor, så är det meningsfullt att öka webbläsarens cache.Så här ökar du cacheminnet


När webbläsarens cache är liten tas information från den raderas mycket snabbt. Som ett resultat laddas sidan längre. Du kan dock fixa det genom att gå till webbläsarinställningarna.

Internet Explorer

För att öka cacheminnet i Internet ExplorerDu måste öppna webbläsarmenyn, som representeras av en växelsymbol i övre högra hörnet och går till fliken "Internetalternativ". Den har ett avsnitt "Allmänt", som du behöver för att hitta fliken "Webbhistorik" och klicka på "Inställningar". Sedan i fönstret mitt emot inskriptionen "Usage diskutrymme" att ställa önskat värde i megabyte och klicka på "OK".

Mozilla Firefox

För att öka cacheminnet i Mozilla Firefox borde dugå till webbläsarmenyn och välj flikarna i följande ordning: "Inställningar" - "Avancerat" - "Nätverk". Då måste du hitta objektet "Inaktivera automatisk cachehantering" och placera ett fält på det. Därefter kan du ställa in önskad storlek i megabyte, som senare används för cachen.

opera

Du kan öka cachen i Opera genom att öppna flikar iföljande ordning: "Meny" - "Inställningar" - "Allmänna inställningar" - "Avancerade". Då är "Historik" markerat i vänstra menyn. Sedan kan du i avsnittet "Diskcache" välja den optimala cachestorleken i rullgardinsmenyn.

Google Chrome och Yandex

Öka cachestorleken i Google Chromeoch Yandex i sig är inte nödvändigt, eftersom en sådan funktion inte är upptagen i dess inställningar. Men oroa dig inte och ändra dem till andra, eftersom dessa webbläsare har dynamiska caches, det vill säga de expanderar vid behov. Av denna anledning behöver användarna inte oroa sig för trafik, och om hastigheten på Internet under de senaste åren har minskat betydligt, är det rekommenderat att hänskjuta ärendet till leverantören. Om du fortfarande behöver öka cacheminnet i Google Chrome eller Yandex, ska du välja "Egenskaper", gå till fliken "genväg" och sedan i fältet "Object", som efter ordet browser.exe du måste sätta ett mellanslag och klistra in den här raden följande innehåll : -disk-cache-dir = "C: YandexCache" -disk-cache-size = 1073741824. inskrift är detta för Google Chrome: -disk-cache-dir = »med: shromesache» -disk-cache-size = 1073741824. Klicka sedan på "OK". Således kommer det att vara möjligt att öka cachestorleken till 1 GB.