Hur man använder ultraiso-programmet

Hur man använder ultraiso-programmet


UltraISO är en liten men väldigt funktionellprogram för att skapa bilder och arbeta med dem. Programmet kan skapa och bränna CD- och DVD-bilder, samt justera dem. UltraISO stöder cirka 30 bildformat, bland annat ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB och andra. Det är obehagligt att resurser. Gränssnittet i verktyget har ett klassiskt utseende och översätts till olika språk, inklusive ryska. Programmet körs på Windows, Linux och MacOS operativsystemEtt av de bästa programmen för att skapa bilder på skivor


Gränssnittets översikt

Förstå hur man använder programmet,lätt. När UltraIso startar visas ett fönster överst som är "Huvudprogrammenyn", under det finns en "Quick Launch" -panel. Arbetsytan är uppdelad i fyra delar. I övre vänstra hörnet visas information om innehållet på skivan som är öppen i programmet. Den presenteras i form av en trädliknande lista över mappar. Och längst upp till höger kan du se en lista med filer i den valda mappen. Detaljerad information om dem visas i nedre högra delen. Längst ner till vänster finns en lista över tillgängliga enheter.
Ultraiso utmärks av sitt eget format. Det heter ISO Zipped - ISZ. Även om det här formatet endast kan läsas med hjälp av verktyget själv har det blivit mycket populärt tack vare utmärkt datakomprimering.

Så här skapar du en CD / DVD-bild

Sätt i din skiva i den optiska enheten, dåkör UltraISO-programmet och klicka på "Verktyg" -knappen. På rullgardinslistan väljer du "Skapa cd-bild". Programmet öppnar en ny dialogruta där du måste ange enheten med den färdiga disken och tilldela sökvägen till mappen för att spara bilden. Dessutom kan du i detta skede välja önskat format - iso eller till exempel alkohol. Bekräfta valet genom att klicka på "Gör" -knappen

Så här bränner du en CD / DVD-bild

För att skapa en skivavbildning, klicka påknappen "Verktyg" och välj menyalternativet "Burn CD image". I det här fallet måste du berätta det program där mappen med filerna finns. Och även att välja ytterligare parametrar: Metoden för inspelning (TAO - Trick At Once eller DAO - Disk vid en gång) och hastighet. Om TAO-metoden är inställd, registreras endast ett spår per mottagning. Om du vill skriva hela skivan måste du använda DAO-metoden.
Om Nero Burning Rom är installerat på din dator kan UltraISO använda motorn i den här applikationen för att bränna skivor.

Hur man bränner en skiva

Först måste du skapa en skivavbildning. Det räcker med att välja filer som ska skrivas, och att sätta dem längst upp till höger i programfönstret. I så fall visas volymen för de valda filerna längst upp i fönstret. Detta gör det möjligt att säkerställa att mängden filer som ska registreras inte överskrids diska.Zatem måste klicka på knappen "File" från rullgardinsmenyn och välj "Spara som", ange en plats att lagra namn och bild förlängning (iso). När bilden har skapats, klicka på "Verktyg" i menyn och använda "Bränn bild CD». Ange i så fall inspelningshastigheten och andra nödvändiga parametrar.

Så här öppnar du en skivavbildning med UltraISO

Klicka på Verktyg och väljMenyn "Montera till virtuell enhet". Ett fönster öppnas där du måste välja önskad skivavbildning i linjen "Bildfil". Klicka sedan på knappen "Mount" nedan. Dessutom kan applikationen använda enheter som är monterade i program Alcohol 120 och Daemon-Tools. Knappen Unmount används för att ta bort en skiva från den virtuella enheten. För att öppna den monterade bilden måste du gå till mappen "Dator" och dubbelklicka på den virtuella enheten som visas där.
UltraIso låter dig montera åttavirtuella enheter. För att ändra nummer, klicka på "Alternativ" - "Inställningar" - "Virtual Drive". I raden "Antal enheter" anger du hur många enheter du vill ta emot.

Skapa en startbar USB-minne

För att skapa en startbar USB-minne måste duha en förberedd flash-enhet formaterad i NTFS och en förinspelad bild av startdisken i iso-format. Sätt i enheten i den fria usb-porten och starta UltraISO. Öppna den färdiga bilden. För att göra detta, klicka på "File" -knappen, välj "Öppna" från rullgardinsmenyn. Nu måste du gå till "Boot" -menyn och välj "Burn hard disk image" -objektet. Här måste du hitta brevet som motsvarar flashenheten och tryck på "Skriv" -tangenten. Metoden för inspelning lämnas bäst som standard - USB-HDD +.