Tips 1: Så här kopierar du bokmärken

Tips 1: Så här kopierar du bokmärken


Från tid till annan finner många Internetanvändare sig på webbplatser som de uppenbarligen tycker om. I regel anges sådana adresser på dessa webbplatser i Bokmärk webbläsare. Ibland dessa Bokmärk Du måste kopiera den till en annan dator eller flytta den till en annan webbläsare.Så här kopierar du bokmärken


Du behöver  • Internet webbläsare:
  • - Mozilla Firefox;
  • - Opera;
  • - Google Chrome.
  • - Internet Explorer.


instruktion


1


I Firefox Bokmärk kan exporteras (spara på hårddisk).disk) och importera (ladda upp till webbläsaren). För att importera bokmärken måste du klicka på toppmenyn "Bokmärken", i den öppna listan välj objektet "Visa alla Bokmärk"Eller tryck Ctrl + Skift + B. Du kommer att se fönstret" Bibliotek ".


2


Om du vill exportera bokmärken trycker du på toppmenyn"Importera och säkerhetskopiera", välj "Exportera till HTML" i listan som öppnas. I dialogrutan som öppnas anger du namnet på html-filen med bokmärken, väljer den mapp som ska sparas och klickar på "Spara" -knappen. Det bör noteras att de är föremål för bevarande Bokmärk, som var i en mapp med bokmärken (i webbläsaren), fogade Bokmärk förbli olagrad.


3


För att importera bokmärken, klicka på den översta menyn "Importeraoch reservation ", välj objektet" Importera från HTML "i den öppnade listan. I dialogrutan som öppnas väljer du alternativet "Från html-filen" och klickar på "Nästa" -knappen. I det nya fönstret hittar du den exporterade Bokmärk och klicka på "Öppna" -knappen.


4


I Opera-webbläsaren Bokmärk kan också sparas via toppmenyn"Bokmärke", tryck på den och välj "Hantera bokmärken". Klicka på "File" -knappen och välj "Exportera som HTML". Välj mappen, ange filnamnet och klicka på "Spara" -knappen. Om Bokmärk importeras till en annan webbläsare, till exempelInternet Explorer måste du öppna appleten "Importera och exportera bokmärken" (menyn "Arkiv", menyn "Importera och exportera", "Importera favoriter") och öppna bokmärkesfilen för att öppna bokmärkena.


5


För Google Chrome, kopieringssystemetbokmärken är lite annorlunda. Klicka på webbläsarmenyn (skiftnyckelikon), välj "Bokmärkehanterare". I fönstret som öppnas väljer du "Verktyg" och sedan "Exportera bokmärken".


6


Internet Explorer-bokmärken har tilldelats en särskild mapp, så kopiera bara innehållet i den här mappen. Mappen finns i C: Documents and settingsUserSelected.Tips 2: Så här kopierar du bokmärken från Opera


Alla som arbetar på Internet under en lång tid meden populär webbläsare Opera, vi känner till den obehagliga situationen när favoritbläddraren plötsligt slutar öppna och måste installeras om igen. Tja, om du kan återställa alla individuella inställningar. Men om inte, är de förlorade inte bara de, men också många, arbetade genom en lång tid Bokmärk på rätt resurser. För att undvika ett sådant problem är det bättre att ta hand om att hålla bokmärken på ett säkert ställe i förväg.Så här kopierar du bokmärken från Opera


instruktion


1


För att komma in på kontrollpanelenflikar i Opera, sväng musen över huvudknappen i huvudmenyn med inskriptionen "Opera". I listan som öppnas väljer du den fjärde raden av "Bokmärken", sedan går du till alternativet "Hantera bokmärken" och klickar på det. Eller välj tangentkombinationen "Ctrl-Shift-B". Du öppnar bokmärkes kontrollpanelen.


2


På den övre menyraden hittar du fliken "Arkiv" och öppnar snabbmenyn. Välj sedan "Spara som" i den. Du kommer att se ett fönster med mappar och filer på din hårddisk.


3


Som standard öppnar webbläsaren vanligen ett mappfönster"Mina dokument", men om det inte passar dig, välj en annan katalog för att spara bokmärkesfilen. Längst ner i dialogrutan hittar du två rader: "Filnamn" och "Filtyp". Filtypen är som standard, du behöver inte ändra den. Och i rutan "Filnamn" ange ett namn för dina bokmärken.


4


Du kan ange bokmärkesfilens namn somLatinska och ryska bokstäver. Det är viktigt att du inte ändrar standardfördröjningen .adr. Det gör att webbläsaren kan känna igen bokmärkesfilen och installera den korrekt.


5


För att återställa den sparade Bokmärk från filen, i samma huvudpanelsmenyhantera bokmärken, välj objektet "Arkiv" och klicka på "Öppna" i den öppnade listan. I dialogrutan som öppnas väljer du filen med sparade bokmärken och anger den. Vänta tills Opera tar bort filen och återställer listan med bokmärken. Om du hade många bokmärken kan det ta lite tid.


6


Tänk på att när du sparar bokmärken frånOpera till fil, förutom att spara i standardwebbläsarformatet, kan du också spara dem i html-format. I det här fallet kan du i framtiden öppna bokmärkesfilen inte bara i Opera, men i alla program som kan känna igen HTML-formatet och visa det utan att installera det i webbläsaren.