Hur skyddar du barnets hud från förkylningen

Hur skyddar du barnets hud från förkylningen

Tunn och ömt babyhud är känsligaretill ogynnsamma väderförhållanden, snarare än en vuxnas hud. För att vintervandringar inte ska orsaka obehag för barnet behöver barnets hud särskild vård.

barn på vintern

Till skillnad från en vuxnas hud, ett barnhuden innehåller mer vatten och talgkörtlarna arbetar mindre intensivt, varigenom huden inte bildar en skyddande fettfilm. Det är därför kall, vind och torr luft är mycket mer destruktiv för en känslig hud än en vuxen. Ändå barnens känslighet mot frost och vind - inte en ursäkt för att ge upp användbara vintervandringar som stärker barnet, stärker immuniteten, hjälper till att anpassa sig till nya klimatförhållanden.

Hur man gör en promenad säker och bekväm?

För att förhindra utseende av torrhet,peeling eller frostbite, bör du noggrant följa den långa promenad. Om lufttemperaturen sjunker under -15 ° C, bör promenad med barnet minskas till 20-30 minuter. Om barnet är yngre än 6 månader rekommenderar barnläkare inte att gå i detta väder och erbjuda att ersätta dem med en kort vistelse på balkongen eller loggia.

Att gå med ett barn för en vintervandring, väldigt mycketDet är viktigt att klä honom upp på vädret. Barnet ska inte vara varmt eller kallt, kläder bör inte begränsa rörelsen. För att skydda mot kyla behövs flera lager kläder, eftersom luftskiktet håller värmen väl. Även barnet kommer att skydda mot en termisk underkläder av kall kvalitet.

Vissa delar av huden förblir öppna,kommer i direkt kontakt med frostig luft. De kräver särskilt skydd - i synnerhet i ansiktet på barnet strax innan vandringen du behöver använda skyddande kräm. Smör ansiktet med en grädde inte mer än 30 minuter innan du lämnar huset. Under denna tid, är krämen absorberas den bildar en skyddsfilm, och fukten hinner avdunsta ofarligt på hudytan.

För dessa ändamål är det nödvändigt att köpa en speciellskyddande kräm från förväxling och frostbett, och i inget fall bör du använda en vanlig fuktkräm istället. Fuktighetsgivare ökar utsöndringen av fukt från huden, som allvarligt kan skada barnet i ett frostfritt klimat. Barnens fuktkräm är användbar för att applicera på barnets hud innan du lägger dig för att mjukna och återställa vattenbalansen.