Tips 1: Förklara för barnet att han kommer att ha en bror

Tips 1: Förklara för barnet att han kommer att ha en bror

Medan man väntar på ett andra barn måste moderen förbereda sigsenior till viktiga förändringar i familjen. Ordentlig förklaring kommer att hjälpa din son eller dotter för att vänja sig vid den nya situationen och tillsammans med föräldrarna för att njuta av den förestående utseende barnet.

Hur man förklarar för barnet att han kommer att få en bror

instruktion

1

Välj lämplig förklaring beroende påbarnets ålder och hans kunskap om människans reproduktion. Graviditetsmor kan vara en bra anledning att noggrant presentera information om sexuella relationer mellan människor.

2

Ett barn på tre eller fyra år är tillräckligtrapporterar att han snart kommer att få en litenbror som nu är i sin mors mage. Länk den här frågan till det faktum att du nu inte bör dra på. Försök att förklara barnatt du inte kan bära den så ofta som han gillar. Men minska inte uppmärksamhet åt det, tvärtom ska barnet förstå att hans föräldrar fortfarande älskar honom.

3

Ett barn på fem eller sju år kan få veta om hur,som barn visas. Om sonen eller dottern själv ställer denna fråga, behandla samtalet med särskild uppmärksamhet. Lager upp på litteratur sammanställd av specialpedagoger. I broschyrer och böcker ges information i en tillgänglig form och är försedd med lämpliga bilder. Om barnet redan vet hur man läser kan du ge honom en bok för självstudie. Detta kommer att rädda dig från eventuell förlägenhet.

4

Prata om hur ditt liv kommer att förändras efterutseende av en ny familjemedlem. Om du inte har ett andra barn, förbered dig en äldre för att dela bostadsutrymmet med den yngre. Berätta för oss att en lilla bror senare kan bli en bra vän till honom, även trots skillnaden i ålder. Tänk tillsammans om var du placerar leksakerna, be barnet att hjälpa till att välja hörnet där nyfödans barnsäng kommer att stå. Detta kommer att ge den äldre barn självförtroende och hjälpa honom att bli en fullständig deltagare i händelser.

5

En separat fråga är diskussionen om ett känsligt ämne meden tonåring. Han kan redan bedöma betydelsen av förändringar i familjen. Men ditt första barn kan vara oroad över andra problem. Hur kommer barnet att påverka sitt liv, kommer det inte att bli en källa till ständiga bekymmer? Påminna aldrig den äldre igen barn om ansvar. Förklara för tonåren att du inte kommer att associera honom med mer bryr sig om en liten bror. Berätta om de positiva aspekterna av barnets utseende i familjen.

Tips 2: Hur man berättar för ett barn att han kommer att få en bror

Du är gravid, och snart blir din familjen annan påfyllning - den andra babyen kommer att födas. Det här är en glad och glad händelse för dig och dina släktingar, men hur kommer det äldre barnet att reagera på det faktum att han snart inte kommer att bli den enda favorit i familjen?

Hur man berättar för ett barn att han kommer att få en bror

instruktion

1

Berätta barnet som han snart kommer att habroder, du behöver så att du inte skadar honom, ge inte anledning till avundsjuka. Man bör komma ihåg att ju yngre barnet desto mindre har han möjlighet att vänta - han kan inte föreställa sig vad "om några månader". Därför, om barnet är litet, bör du inte berätta för honom om nyheten om tillfälle i familjen, det är bättre att prata om det när du inte längre hotar abort och när magen börjar dyka upp.

2

Berätta för barnet att mamman i magen sitterlillebror, du behöver i en lugn miljö, det är bättre om du just nu är ensam, och ingen kommer att störa. Barnets reaktion kan vara annorlunda: han kan vara rädd, arg eller omvänt vara glad, men oftare förstår först inte första gången vad du säger - de behöver tid att tänka på informationen, vänja sig vid denna nyhet. Det kan ta ett tag: kanske en dag och kanske en vecka.

3

Rusa inte saker. Rusa inte in i detaljer och berätta för barnet om barnet, var han är och varför han var där. När ett barn blir vant vid tanken på en bror som ska födas, kommer han att börja fråga dig frågor som intresserar honom. Nöj dig med hans nyfikenhet, men säg bara vad som intresserar honom. Barn äldre kommer naturligtvis att vara intresserade av hur en bror kom till dig i magen, vad han gör där och hur han ser ut. Om du tycker det är svårt på egen hand för att förklara allt det här barnet, köpa en "bok om sin bror" - ett uppslagsverk för barn, där finns på bilderna, inte skadar barnets sinne, visas hur ska visas i magen mamma litet barn när det växer och utvecklas.

4

När du berättade för barnet om nästaUtseendet av en bror, försök inte att inleda kärleken hos en framtida bebis, prata om vilken typ av goda vänner de kommer att bli. Tvärtom, berätta barnet oftare att när barnet är födt blir det så litet att det blir första gången att bara suga bröstvårtan och sova. Så du kommer att undvika den stora besvikelsen hos det äldre barnet när han ser en liten, insvept i en filt istället för en vän. Mycket tid kommer att passera innan de kan spela tillsammans.

5

Om du vill att det äldre barnet ska väntaUtseendet av en bror med glädje, be honom att hjälpa dig att välja ett namn för honom. Det här är ett mycket bra tecken när det äldre barnet ger namnet till den yngre. Så skapar han på en undermedveten nivå med honom en inre förbindelse och kärlek. Begränsa inte det äldre barnet till uppmärksamhet under graviditeten eller efter förlossningen. Då kommer han uppriktigt att älska sin bror och hjälpa dig ta hand om honom.

Tips 3: Vad ska man göra om barnet är avundsjuk

Barn är ofta avundsjuk på utseendet avbarnet i huset, speciellt om åldersskillnaden är liten. Fram till nyligen var barnet det enda, och all kärlek och kärlek kom till honom. Med barnets utseende i huset, speciellt om han är rastlös, passerar nästan all uppmärksamhet åt honom. Äldste känner sig förolämpad, det verkar för honom att hans mamma började älska mindre.

Vad ska man göra om barnet är avundsjuk
Förbered ett äldre barn för utseendet av en bebis ihuset borde vara i förväg. Om du är besökt av vänner som är bekanta med små barn, ta barnet i dina armar, leka med det. Berätta för de äldsta att han snart kommer att få en bror eller syster. Om du väljer att flytta det äldre barnet till ett annat rum, gör det i förväg, dvs innan barnets utseende i huset. Ett barn borde inte känna att han var "evicted" eftersom hans mamma nu har en annan bebis. När du byter nyfödd, be den äldste att hjälpa dig: till exempel, ge en blöja, mössa. Visa att barnet har små pennor, ben, han försvarslöst, förklara att han själv inte vet hur man gör någonting. Du kan lyfta fram fördelarna med vuxen ålder äldre som kan äta vad mer kan inte vara barn, gunga på gungor, titta på tecknad film. Att köpa något barn, vara säker på att köpa några bagatell äldre rebonku.Ne bör förbjuda ledande kontakt barnet, men endast i närvaro, betonar vad ett barn är uppmärksam och omtänksam bror (syster). Gå med barnet, ta det äldsta barnet med dig. Be honom att hjälpa dig att bära vagnen, skjuta den om barnet grät. Beröm barnet, säger vad en bra kompis, och hur du stolt du im.Kogda sängar baby, låt den äldre "sätter" en docka eller uppstoppade djur. Medan barnet sover, läs den äldre boken, spela ett spel. Barnet kommer att veta att hans mamma fortfarande älskar honom.

Tips 4: Undvik rivalitet mellan barn

Rivalitet av barn i familjen - allmäntett vanligt fenomen. Det kan ske i en relativt mild, oavbruten form och kan vara väldigt skarp och nå konflikter. Det beror på många orsaker, först och främst av skillnaden i ålders ålder och beteende.

Hur man undviker konkurrens mellan barn
Med en signifikant skillnad i ålder (4 år ochmer) rivalitet är nästan inte manifesterad. Det äldsta barnet är trots allt vant vid den yngre vaktens och försvararens roll, och den yngste försöker nästan aldrig konkurrera med den äldsta och erkänna sin auktoritet. Om åldersskillnaden är minimal är rivaliteten mer än möjligt. Och här borde föräldrarna spela sin roll. De borde inte jämföra barn, sätta en som ett exempel till en annan. Särskilt om det är en fråga om framgångar i detta eller det här området. Om hela tiden att berömma ett barn, kräva att en annan tar ett exempel från honom och uppnår samma indikatorer, kommer resultatet med sannolikheten för 99% att vara direkt motsatt: "förloraren" kommer att känna avundsjuka och ogillar konkurrentens husdjur. Föräldrar behöver hitta ett annat sätt att stimulera barnet. En mycket vanlig orsak till rivalitet: Det äldsta barnet, efter att ha blivit förekommit i det yngre huset, känner till sin värdelöshet. Det är uppenbart att föräldrarna måste ge lejonens andel av styrka och uppmärksamhet åt barnet, inte det äldre barnet. Det betyder inte att de började älska den äldste mindre! Men i barnets ögon ser det ut så här: innan han älskade, brydde sig om honom, och nu är han med mamma och pappa i sidled. Han plågas av vrede och svartsjuka. För att förhindra detta ska föräldrarna förbereda den äldre i förväg för barnets utseende. Det skulle vara trevligt att prata med honom om den här stilen: "Kära, du vet att snart kommer du att ha en litenbror (syster). Barnet kommer vara helt hjälplöst, han kan inte ens förklara vad han vill, vad han behöver. Här är du till exempel, om du vill äta, kan du berätta om det, och vi kommer att mata dig. Om du har något ont, kommer du att klaga, och vi hjälper. Ett barn kan bara gråta! Därför måste vi ägna mer uppmärksamhet åt det, men detta beror inte på att vi började älska er mindre! "Och efter barnets födelse i huset, trots all sysselsättning och trötthet, är det nödvändigt att ge det äldre barnet både kärlek och vård. Med detta tillvägagångssätt uppfattar den förstfödda viljan det yngsta barnets utseende lugnt och blir snabbt kär i barnet.

Tips 5: Förbereda det första barnet för utseendet på en bebis

Utseendet hos en bebis, oavsettOavsett om han är förstfödd eller inte, ger han alltid mycket spänning och problem i huset. Självklart finns det så många saker att göra: köp en spjälsäng och en barnvagn, förbered ditt brudgum och mycket mer. Men tillsammans med materialet finns det ett antal psykologiska problem. Om en familj redan har ett barn, så kommer en av dem att bli hans moraliska förberedelse för utseendet av ett spädbarn i huset.

Hur man förbereder det första barnet för utseendet på en bebis

instruktion

1

Ett litet barn är helt beroende av föräldrarnabåde fysiskt och emotionellt. Han behöver kärlek, omsorg, ömhet och godkännande från mamma och pappa 24 timmar om dygnet. Framväxten av en andra sökande för uppmärksamhet och tillgivenhet hos föräldrar kan kraftigt skaka det etablerade tillståndet av saker i barnets lilla värld. Att detta inte äventyrar det äldre barnets liv måste vara ordentligt förberedd för denna händelse. Varje professionell psykolog kan rekommendera sina metoder, men det finns flera universella tips som varje förälder kan följa.

2

För det första är det planerat. Småbarn är alltid mycket uppmärksamma och ofta de allra första som märker de kommande förändringarna. Vid mamma har magen ökat och de är intresserade av orsaken till detta fenomen. Försök att berätta barnet en historia om hur han växte upp i magen, växte upp och kom sedan in i världen, och den där bor där sin yngre bror eller syster.

3

För det andra, denna beskrivning av fördelarna med den etableradeav situationen. Kroh måste förklara varje dag fördelarna med utseendet av ett andra barn i familjen. Det kan vara en historia om hur man spelar och går tillsammans är mycket roligare, eller om vad det äldre barnet kan lära sig yngre.

4

Nästa tips är att justeraunderkastelse. Alla barn vill få en jämn partner i spel och underhållning, samma pojke eller tjej som bara hoppar och springer som han. Men det är nödvändigt att förklara för barnet att det inte är möjligt att välja en bror eller syster, och barnet som har dykt upp i huset kommer att vara hjälplöst först och kommer inte att kunna skriva företaget för det äldre barnet.

5

För det fjärde bör ditt beteende varaoförändrad. Ofta, föräldrar, som fokuserar på känslor och reaktioner hos deras förstafödda, glömmer deras beteende. De känslor som upplevs för det första barnet, liksom attityden gentemot honom, bör inte förändras. Han borde inte känna sig upprörd eller missgynnad i någonting. Annars kommer det att bli avundsjuka och aggression mot nyfödda.

6

Och viktigast, utvecklingpartnerskap mellan barn. Det är nödvändigt att övertyga det äldre barnet att hans hjälp med att ta hand om barnet är ovärderligt. Ge barnet att känna sig trygg på att han kan vara huvudassistent i utbildningen av en yngre familjemedlem.

7

Huvudrollen i anpassningen av det första barnet till utseendet hos barnet i huset spelas av föräldrarna. Bara på korrekthet och konsekvens av deras handlingar beror på deras barns psykologiska hälsa.