Vad dricker det är användbart att dricka på sommaren

Vad dricker det är användbart att dricka på sommarenVattenbalans är en av huvudvillkorendet normala livet för människokroppen. På sommaren ökar svettningen, vilket innebär att mycket vatten förloras. Det är därför som på heta dagar bör mängden konsumerad vätska ökas, att introducera i kosten användbara drycker.

Vad dricker det är användbart att dricka på sommarenLäkarna rekommenderar att man använder minst tvåliter vätska per dag, och i en het sommar bör denna sats ökas med en annan liter. Den innehåller emellertid den så kallade "dolda" vätskan av grönsaker, frukter och andra produkter.

Kanske är den mest användbara sommardrinkenvanligt vatten, utan gaser och smaker. Det är bättre att dricka mineralvatten än "speciellt renat". Mineralvattnet innehåller salter som kroppen förlorar med svett. Dess överflöd återställer kroppens vattenbalans, normaliserar ämnesomsättningen, matsmältningen, skyddar mot fria radikaler, vars mängd kan öka från långvarig exponering för solen.

Kolsyrat mineralvatten är inte heller dåligtsläcker törst på bekostnad av koldioxid, vilket hjälper vätskan att absorbera snabbare i kroppen. Men människor som har problem med magen, är det bättre att vägra sådant vatten. Annars kommer det inte att vara till nytta, men skadar kroppen: mineralvattenrikt vatten kan förvärra vissa gastrointestinala sjukdomar, främst gastrit. Mineralisering av vatten bör ligga inom 1-3 g / l, inte mer.

I vattnet kan du tillsätta citrusjuice: apelsin, lime, citron eller grapefrukt. En sådan dryck är mer användbar än förpackad juice, i vilken vanligtvis socker eller dess substitut tillsätts, liksom annan "kemi". Vid 1,5 liter vatten kommer tillräckligt med juice av en apelsin, citron eller en halv grapefrukt. Denna dryck borde vara full och i små portioner.

Te kan kallas säkert en nyttig sommardryck. I värmen, ge företräde endast till grönt te, och utan smaker. Brew det i en liten tekanna och drick i små portioner. Grönt te kommer säkert att gynna kroppen, men han gillar inte rusning och stora muggar. Försök att lägga till melissa eller mintblad på det och kyla det - den här drinken uppdaterar och lugnar sig perfekt. Från svart te och kaffe i stark värme är det nödvändigt att vägra, eftersom de har en uppvärmningseffekt. Samtidigt provar kaffe fortfarande törst och spolar salter från kroppen.

Färska grönsaks- och fruktjuicer är användbara i allaTiden på året och sommaren är inget undantag. De släcker sin törst, fyller på mineraler och vitaminer, minskar känslan av hunger och uppdaterar också. En viktig nyans är att saften måste vara färsk, det vill säga pressas direkt från frukten eller grönsaken före konsumtionen.

Kvass blir den perfekta drycken på sommaren om den är lagad på naturlig brödsurdeg. Butiksvarianten kommer dock att göra, om tillverkaren inte överdriver det med socker.

På sommaren är det bra att inkludera i kostmjölkprodukter - kefir, yoghurt, matzoni, solbränna, ayran, drick yoghurt. De släcker sin törst, kompenserar för bristen på mineraler och bidrar också till återhämtningen av tarmmikrofloran. Det viktigaste är att dessa drycker var färska.

Skriv inte av komposter, fruktdrycker,nektar från frukter och bär. Det är sant att de bara kommer att vara användbara om de har lite socker. På sommaren är det bäst att dricka dem i utspädd form. För att göra detta, drick hälften av mängden vatten.

Infusionen av basilika uppfriskar inte värre än grönt te. För att göra det, ta 2 msk. l. krossade basilika blad på ett glas varmt vatten, insistera 1-2 timmar, kyla och dricka. Smaken av denna infusion är uppfriskande, med liten syra. Om så önskas kan du lägga till mintbladen och isbitar till den.

En selleri-baserad dryck är också bra att drickapå sommaren, eftersom det förbättrar kroppens vatten-saltbalans. För beredningen kan sellerijuice blandas i lika stor utsträckning med frukt- eller grönsaksjuicer.

På sommaren är det viktigt att inte bara dricka friska drycker, utan ocksåobservera vissa regler för deras användning. Även den mest användbara drycken kan göra ont om du dricker det för kallt. Den högkylda vätskan aktiverar svettkörtlarna, så uttorkning av kroppen kommer bara att intensifieras. På morgonen är det användbart att dricka mer vätskor. Detta kommer att bidra till att skapa en viss reserv i kroppen. Under dagen ska dryckerna konsumeras i små portioner.

Även på mycket varma sommardagar, överdriv inte det med att dricka! Överskott av vätska ökar belastningen på alla organ, särskilt hjärtat och njurarna.