Brewing tea - tradition och historia

Brewing tea - tradition och historiaFöregångaren till te anses vara Kina. Mycket vatten har flödit sedan dess, nu har te traditioner spridit sig överallt.

Brewing tea - tradition och historia


Du behöver
  • - ett kärl med 2 stycken (stor och liten)
  • - tesvetsning
  • - källvatten
instruktion

1


Reflekterande, bryggning te, du frågar dig själv en fråga -Det är en kulinarisk maträtt eller en tradition och kultur av olika folk som går djupt in i det historiska förflutna. I världen finns det flera typer av te, vare sig Ceylon, indiska eller kinesiska, bär vissa traditioner och regler för bryggning. Huvudprinciperna: svart te bryter vatten 90-95 grader Celsius, grönt 60-80 grader Celsius. Sann känner av te vet att det är nödvändigt att brygga denna dryck långsamt, eftertänksamt, liksom att använda det. Olika traditioner har olika tebrödstraditioner, men i en finns likhet - för att brygga ett fartyg med en sil behövs för att separera tebladen från drycken. I vårt fall tar vi tekanna.

2


I en väl tvättad och torkad tekannahäll kokande vatten och stå i några sekunder för att värma vattenkokarens väggar och dränera sedan vattnet. Och viktigast av allt - somna på 1/3 av tekanna, doftande blad av torkat te och skaka. Fyll varmt kokt vatten till hälften. Här, från potten, drogs ånga med arom av rik te smak. Vi insisterar på 2-3 minuter och fyller på den återstående normen. Vi lägger på tekannavarm-matryoshka eller någon annan värmepanna, sys från en värmare och ett färgstarkt tyg. Vi håller ytterligare 5 minuter. Efter teet "vilade" häller vi på kopparna. Vanligtvis serveras te med mjölk, honung, godis och bakverk.


3


Slaviska traditioner av tedryck sammanfaller direkt medEngelska traditioner. Och de lånade i sin tur ett så trevligt förfarande från Indien. Te som en kolonial råvara kom till England från de tidigare kolonierna. Traditioner av engelska tedrycker är förknippade med oss ​​vid middagen. Vanligtvis en eller flera koppar te med ett litet mellanmål - en tårta, kex ...

4


Men ändå anses rättfärdaren av traditioner vara rättvisKina. Från Kina bildades husvagnar och skickades i norr, genom Mongoliet, till Altai och längre till Centralasien. I Kina konsumeras te före måltider eller under måltider. Asiatiska länder dricker vanligtvis hårdbryggt svart te, lägger det till mjölk, ett mellanmål med socker eller honung, grönt te, bryggs lätt och utan mjölk. I Ryssland åtföljdes tedryck av en sitta efter samovar med bröd, sylt, honung och pajer. Hur trevligt att sitta på sommaren i stugan, genomföra en avslappnad konversation över en kopp te och lyssna på hur gräshopparna knäcker i gräset och närliggande, stänker vatten på strandstenarna.