Populära vinterdrinker

Populära vinterdrinkerVinter är tiden för höjden av smittsamma sjukdomar ochförkylningar. En bra hjälp för att öka immuniteten och undvika sjukdomar är användningen av vitaminteor. De är god smak och som hela familjen.

Vitamin Dryck

En av de mest kända vitamindrinkorna för den kalla årstiden är ingefära te. Det kan vara berusat både för att förhindra förkylning och under sjukdom för en snabb återhämtning.

Förbereda 4 delar av drycken du behöver: 2 ingefära rötter, en tredjedel citron, 5-6 matskedar honung och kryddor att smaka (du kan använda svart eller sötpeppar, ärter, kanel, anis, nötkryddor). Ginger ska rengöras och skäras i små skivor, skära citronen i halvcirklar. Alla ingredienser måste hällas varmt vatten 70-80oS (men inte kokande vatten, eftersom det förstör de nyttiga ämnena i produkterna) och låt det stå i 10-15 minuter. Du kan också brygga en ingefära dryck i en termos: i så fall kommer det att infusera mycket bättre och bli kryddig-kryddig.

En annan berömd vitamindrink för vinternär en tranbär eller cowberry drink. I dessa bär innehåller en stor mängd vitamin C, vilket ger tillförlitligt förebyggande av akut respiratoriska infektioner och förkylningar. Dessutom kan en bärdryck bli berusad både i varmt och kallt tillstånd.

Förbereda 1 servering med tranbärVitamin dryck ska ta en handfull tranbär (kan frysas), 2 tsk honung, 5-7 ark färsk eller torkad mynta, 4-5 nålar rosmarin. Alla ingredienser måste blandas, knådas med en sked och hällas med vatten, upphettas till 80 ° C. I varm form kan drycken användas för att behandla förkylningar och ARI, eftersom det har en bra antiinflammatorisk och svettningseffekt.