Hur man väljer rätt kaffebönor

Hur man väljer rätt kaffebönorNär man väljer kaffebönor bör man intebara på personliga smakpreferenser. Du bör vara uppmärksam på datumet för rostning och förpackning av spannmål, ursprungsland och ursprungsland, rostmetod och kaffekvalitet.

Kaffebönor

En av de viktigaste parametrarna när man väljerkaffekorn är kornstorleken. Ju större spannmål, desto mer aromatiska oljor och användbara element finns i den. Kornet ska vara helt, utan maskhål och smörgåsar, med en stark struktur och allra bästa, nybräda.

Brödningsmetoden måste väljas utifrånegna smakpreferenser. Italienska och franska roster ger den kaffebitteriga starka smaken, wiener - otroligt rik "nutty" smak, lätt rostning passar mer för kaffe med mjölk (latte eller cappuccino). Idealiskt sker rostning på inköpsdagen. Efter stekning packas vanligtvis kaffe i vakuumpåsar eller stängda glasburkar för att försäkra sig om att det inte förlorar smak och smak, och mala omedelbart före tillagningen.

Ursprungslandet för kaffe är också mycket viktigt närurval av korn. Brasilianskt kaffe präglas av en traditionell "kaffe" smak med nötter, vietnamesisk kaffe är ganska mjuk, mycket lämplig för kaffedroppstyp. I smaken av jemen kaffet finns lätta frukt noter, det är bra för beredning i Jezve med olika kryddor. Afrikanska kaffesorter (Kenya, Tanzania, Rwanda) präglas av en bra ren mättad smak och en minnesvärd lukt.