Hur man väljer en kaffeböna

Hur man väljer en kaffebönaAtt välja en bra kaffebönor måste du tänka på flera viktiga nyanser. Smaken av kaffebönor påverkas av producentens land, graden av rostning och blandning.

Hur man väljer en kaffeböna

Vilken typ av kaffedrycker föredrar du?

Först och främst måste du bestämma om du villköpa en ren och dyr arabica eller en blandning av olika sorter av arabica och billigare robusta. Då måste du välja önskad grad av rostning. Om du gillar tårta, bittert kaffe, sluta på en stark rostning av korn, om du föredrar en mjukare smak och arom, välj mediet. Naturligtvis beror dryckens smak på producentens land. Centralamerika och Colombia producerar lätt kaffe med en uttalad men inte särskilt intensiv smak, som vanligen blandas med andra sorter. I sin rena form är detta kaffe lämpligt för fläktar av cappuccino och andra mjuka kaffedrycker. För espresso är det bättre att inte använda dessa korn. Detsamma gäller för kaffe som odlas i Indien, eftersom sorterna i regionen kännetecknas av enorm mjukhet. Mättade, intensiva kaffesorter växer på öarna i Karibien och Brasilien. Deras tartaroma och starkt lite söt smak är idealisk för espresso. Samma sak kan sägas om kaffe från Kenya, Rwanda, Tanzania. Kaffe som odlas i dessa länder kommer att passa älskare av en stark uppfriskande drink utan tillsats av grädde eller mjölk. Dessa typer av kaffe är bra i sig själva och i kombination med andra sorter. Det dyraste kaffet växer på Hawaii och Nya Guinea. Dessa är sällsynta, ovanliga sorter som kommer att smaka till känsliga finsmakare.

Graden av rostning påverkar starkt smaken

Om du ska dricka kaffe med grädde ellermjölk, välj kaffebönor lätt rostning. Den genomsnittliga graden av rostning ger drycken en mer uttalad arom och bitter smak. Kaffe stark rostning för att smaka lite, eftersom drycken som ett resultat är mycket stark och bitter. Kärnor av stark rostning föredras av araber och franska. Välj kaffebönor är mycket enklare än marken på grund av lukten och räckhåll för spannmål är lätt att avgöra hur de är färska. Dessutom är det nymalet kaffe utmärker sig genom sin starka doft och en uttalad vkusom.Pri köp uppmärksamma integritet frön om de är skadade eller flisas, så lagrings- och transportförhållanden var långt ifrån idealisk, vilket kan påverka smaken och lukten av färskt kaffe napitka.Opredelit korn i utseende är ganska enkelt. På friska kaffebönor pratar en karakteristisk oljig glans. Om ytan är grå och matt, indikerar detta att kaffet redan är ganska gammalt. I aroma av kaffebönor, bör rancidity och surhet inte kännas. Liknande lukter indikerar en låg kvalitet på produkten.