Tips 1: Hur man väljer en bra kaffebönor

Tips 1: Hur man väljer en bra kaffebönorKornkaffe känns igen av fler specialisterkvalitet, naturlig produkt, snarare än marken. Det är dock mindre lämpligt att använda. Därför är försäljningen av kornkaffe i jämförelse med malt kaffe i stor utsträckning underlägsen. Välj ett kvalitetskorns kaffe är inte så svårt.

Hur man väljer en bra kaffeböna

Intressant information

För närvarande ett sortiment av kaffebönorButikshyllorna är ganska breda och kompletteras gradvis med produkter från nya tillverkare. De viktigaste deltagarna i detta segment är dock fortfarande stora varumärken. Det är värt att notera att de erbjuder inte bara spannmål, men också en löslig och markprodukt. De bästa varumärkena är de som kan erbjuda ett relativt billigt, rätt stekt kvalitets kaffe.

Tips för att välja ett kornkafé

När du väljer ett kornkaffe, var uppmärksam påförpackningsprodukter. Experter rekommenderar att man föredrar kornen packade i ett paket. Den måste vara hermetiskt förseglad och tillverkad av ogenomskinligt, tätt material. En extra ventil på förpackningen skyddar innehållet från biverkningar av syre. Innan du köper kaffe, kontrollera kärnans utseende. De borde ha samma storlek och form. Oljig film och glans indikerar att alla oljor som är ansvariga för smak och smak redan har separerats från kornet. Mest troligt berodde det på att komma i kontakt med luften. Den förväntade smaken och aromen fungerar inte när man brygger ett sådant kaffe. Ju närmare datumet för rostning till inköpsdatum desto bättre. De första 3-4 veckorna efter bearbetningen av kornet ger den rikaste smaken. Efter 6-7 veckor blir aromen mindre mättad. Användningen av korn rekommenderas inte efter 12 veckors förvaring. Graden av rostning av korn påverkar i stor utsträckning dryckens smak. För framställning av morgonkaffe är det bra att använda löst bearbetade korn. En sådan "skandinavisk" rostning ger en öm och mild smak. "Viennese" eller medelstekt rost ger drycken en söt smak och förbättrar smaken av kornen. "Fransk" eller stark behandling ger kaffe en viss bitterhet. Vid bryggning av sådana korn blir drycken flätig och mörk.

De bästa graderna av kornkaffe

Det mest populära kaffet är Jardin. Denna producent på marknaden för kornkonserver är fortfarande en av de mest populära och massiva. Jardin erbjuder ett visst antal sorter av kaffebönor. I detta fall har de olika styrkor och olika grader av rostning. Av detta följer att du kan välja ett lämpligare och optimalt alternativ för valfri preferens. Paulig-märket är inte mindre populärt på marknaden för kaffebönor. Noggrann sortering av korn, kvalitet rostning, stor arom och smak, och viktigast av allt - användningen av endast den bästa arabica. Dessa kvaliteter gör att Paulig spannmålsprodukter kan vara i toppen av försäljningen. Det bör noteras att denna producent erbjuder flera sorter, bland annat i det populära premium segmentet. I Ryssland har det italienska kaffet Kimbo välförtjänt popularitet. Det präglas av en uttalad smak utan bitterhet och surhet och en djup, storslagen smak. Kvalitetsförpackningar, ett överflöd av sorter och enhetlig rostning av korn gör det möjligt att bevara de bästa egenskaperna hos kornkaffe. Tack vare dessa kvaliteter av kaffe är Kimbo ett alltmer populärt varumärke. Grain coffee Gut! - En annan representant för mellanklassen. Den är gjord av robusta och arabica. För att upprätthålla kvaliteten på kornkaffe på en tillräckligt hög nivå möjliggör noggrant urval av sorter. Gut! - Ett stort sortiment av sorter med olika styrkor och varierande grader av rostning. Också nämna märket "Live Coffee", med hänvisning till spannkocken. Ett stort spektrum av mono-sorter presenteras under det. Många av dem är dessutom smakade. "Live kaffe" är ett ganska acceptabelt pris, rik smak och trevlig smak. Gaggia är en annan representant för den ryska marknaden för kaffebönor. Det här märket uppträdde nyligen på vårt lands territorium. Men tack vare den höga kvaliteten växer det snabbt i popularitet. Under varumärket Gaggia finns det bara några sorter av kaffebönor. I det här fallet har var och en sin egen speciella smak och arom. Detta är ordentligt rostat, noggrant utvalt kaffe.
Tips 2: Hur man väljer en kaffebönaAtt välja en bra kaffebönor måste du tänka på flera viktiga nyanser. Smaken av kaffebönor påverkas av producentens land, graden av rostning och blandning.

Hur man väljer en kaffebönaVilken typ av kaffedrycker föredrar du?

Först och främst måste du bestämma om du villköpa en ren och dyr arabica eller en blandning av olika sorter av arabica och billigare robusta. Då måste du välja önskad grad av rostning. Om du gillar tårta, bittert kaffe, sluta på en stark rostning av korn, om du föredrar en mjukare smak och arom, välj mediet. Naturligtvis beror dryckens smak på producentens land. Centralamerika och Colombia producerar lätt kaffe med en uttalad men inte särskilt intensiv smak, som vanligen blandas med andra sorter. I sin rena form är detta kaffe lämpligt för fläktar av cappuccino och andra mjuka kaffedrycker. För espresso är det bättre att inte använda dessa korn. Detsamma gäller för kaffe som odlas i Indien, eftersom sorterna i regionen kännetecknas av enorm mjukhet. Mättade, intensiva kaffesorter växer på öarna i Karibien och Brasilien. Deras tartaroma och starkt lite söt smak är idealisk för espresso. Samma sak kan sägas om kaffe från Kenya, Rwanda, Tanzania. Kaffe som odlas i dessa länder kommer att passa älskare av en stark uppfriskande drink utan tillsats av grädde eller mjölk. Dessa typer av kaffe är bra i sig själva och i kombination med andra sorter. Det dyraste kaffet växer på Hawaii och Nya Guinea. Dessa är sällsynta, ovanliga sorter som kommer att smaka till känsliga finsmakare.

Graden av rostning påverkar starkt smaken

Om du ska dricka kaffe med grädde ellermjölk, välj kaffebönor lätt rostning. Den genomsnittliga graden av rostning ger drycken en mer uttalad arom och bitter smak. Kaffe stark rostning för att smaka lite, eftersom drycken som ett resultat är mycket stark och bitter. Kärnor av stark rostning föredras av araber och franska. Välj kaffebönor är mycket enklare än marken på grund av lukten och räckhåll för spannmål är lätt att avgöra hur de är färska. Dessutom är det nymalet kaffe utmärker sig genom sin starka doft och en uttalad vkusom.Pri köp uppmärksamma integritet frön om de är skadade eller flisas, så lagrings- och transportförhållanden var långt ifrån idealisk, vilket kan påverka smaken och lukten av färskt kaffe napitka.Opredelit korn i utseende är ganska enkelt. På friska kaffebönor pratar en karakteristisk oljig glans. Om ytan är grå och matt, indikerar detta att kaffet redan är ganska gammalt. I aroma av kaffebönor, bör rancidity och surhet inte kännas. Liknande lukter indikerar en låg kvalitet på produkten.