Plastikkirurgi i antiken

Plastikkirurgi i antiken


I den moderna världen, mode för plastikkirurgihar blivit en massepidemi. Biografens, politiken, musiken, folket och de vanliga medborgarnas stjärnor är helt enkelt besatta av idén om evig ungdom och attraktivitet. Moderna transformationsmetoder chockar bara fantasin: du kan helt ändra funktionerna och till och med ansiktsstrukturen, ta bort oönskade fett, ändra benens form och längd. Det verkar som om alla dessa operationer uppfanns ganska nyligen, men som många studier visar, är plastikkirurgiets historia många tusen år gammal.Plastikkirurgi i antiken


Forntida Egypten

Så tidigt som 3: e århundradet f.Kr., egyptiska läkareutfört plastikkirurgi. Det är också känt att särskild uppmärksamhet ägnades åt rhinoplastik. För att bevara den gamla formen efter skada infördes näsan i näsborren med speciella tamponger, och vid applicering av sömmar smutsades huden med fett vilket underlättade glidningen av nålen.

Även egyptiska läkare lyckades i verksamheten för att eliminera "hare läppen". Under de arkeologiska utgrävningarna hittades mumier med spår av operationer för att eliminera denna inneboende defekt.

En annan intressant upptäckt är den egyptiska mumman medspår av operation på auriklarna. För att eliminera öronen sys patientens öron i hårbotten. Experter hävdar att detta kirurgiska ingripande blev mycket dåligt för den gamla egyptiska - han dog av infektion.

Forntida Rom

I detta kraftfulla tillstånd blomstrade kultenBeauty. En vacker kropp och ansikte ansågs gudarnas välsignelse, och fysiska brister var nästan lika med ett brott. Forntida romersk läkare Mark Lucius lämnade efterkommande med nyfikna skivor. Han beskrev hur han utförde en operation för att minska ett bröst till en ung kille, son till en berömd politiker. Operationen slutade vid en ung mans död.

Indien

Den indiska läkaren Sushata Samgita, som bodde i VIårhundradet f.Kr., redan vid den tiden övade hudtransplantation. Han gjorde detta för att täcka defekterna i ansiktet. Det är intressant att materialet för transplantation konfiskerades från fångar och fängslade fångar.

Forntida Kina

I V-talet f.Kr. Den kinesiska läkaren Bian Chue utförde framgångsrika operationer i öronen och ögonen. Vid den tiden hade Kina ett förbud mot att bedriva verksamhet. Man trodde att endast gudomligt ingripande kan läka en sjuk person. Kinesiska kirurger var emellertid bland de mest skickliga läkarna i den antika världen. Trots förbudet genomförde de verksamheter, som idag verkar vara helt unika.

I Kina har det också varit massivaomvandling av honfoten. Flickor i åldern 5-6 år lägger ett hårt bandage på fötterna. Med tiden deformerade foten, och tjejer kunde inte längre gå ensam. Vid den tiden betraktades det som vackert och ovanligt sexigt. Denna fot kallades "lotusbenet" och var privilegiet för tidens aristokrater. Förresten var det vackraste benet inte mer än 10 centimeter långt.

Renässansen

På 1500-talet var plastikkirurgi i Europaär mycket efterfrågade. Det här är inte förvånande, för på den tiden på den här kontinenten fanns det ett stort antal lokala konflikter, som åtföljdes av flera skador. Den katolska kyrkan var emellertid kategoriskt mot läkares början och snart infördes ett förbud mot kosmetisk verksamhet.

Första fettsugning

Det är känt att den första operationen för att avlägsna fetthölls för mer än 50 år sedan i London. En professionell dansare vände sig till doktorn, som klagade över överdriven fettinnehåll i knä och höfter. En framgångsrik operation utfördes, vilken nu anses vara föregångare till moderna fettsugning.