Hur bryr du dig om ditt hår på vintern

Hur bryr du dig om ditt hår på vintern


Kall luft, låg luftfuktighet iområden på grund av arbetet med uppvärmningsanordningar, bristen på näringsämnen - är alla dessa faktorer inte alltför gynnsam effekt på huden och håret på vintern. För att håret att hålla sig frisk och hanterbar, även på vintern, måste du följa de enkla reglerna för vård.hår på vintern


Slött, sprött och torrt hår med delade ändartips på vintern - inte ovanligt, eftersom förändringar i temperatur och fuktighet leder till försämrad blodtillförsel av hårlökar och försvagat tunt hår på vintern är ännu mer sårbart än vanligt. Skydda ditt hår från de skadliga effekterna av förkylning är inte så svårt som det verkar.

  1. Övervaka vattnets temperatur när du tvätter håret. Vattnet ska inte vara för varmt, eftersom det ytterligare sårar håret och stärker sin bräcklighet. Vattnet ska vara varmt, och för sköljning rekommenderas att man använder kallt vatten. Kontrast av temperaturer kommer att förbättra hårbotten, vilket betyder att det kommer att förbättra hårsäckens näring. Glöm inte balmsköljningen, som skyddar håret mot skadliga yttre påverkan och förbättrar deras struktur.
  2. Avstå från varm styling. Plaiters, tång och stryk överhett hår, som redan är föremål för aggressiva effekter av kall och torr luft. Torka håret med ett kallt blåsläge är tillåtet. Om tiden tillåter, rekommenderas att torka håret naturligt, utan att använda en hårtork och stylingprodukter.
  3. Kassera aggressiva färgämnen. Färga håret försvagas, så på vintern bör ge företräde åt ett toning medel och milda ammoniakfria färger. Tillåt också hårfärgning naturliga medel - henna och basma. Perm och carving också bör skjutas upp till den varma årstiden, som ersätter Biolaminirovanie eller keratin hår riktning behandling. Dessa förfaranden har en fördelaktig effekt på hårets struktur, gör dem smidiga, friska och lydiga.
  4. Använd förstärkande masker. På vintern behöver håret ytterligare fuktgivande och näring. Bara en näringsrik hårmask per vecka kommer att ha en positiv effekt, och i fall av ökad torrhet och sårbarhet i håret rekommenderas masken att appliceras två gånger i veckan.
  5. Titta på din diet - mat bör varabalanserad och rik på vitaminer och mineraler. Den dagliga menyn ska innehålla fisk, sura mjölkprodukter, grönsaker och frukter, spannmål, nötter, magert kött. Korrekt näring är en sann sällskap av hälsa och skönhet, speciellt på vintern när näringsbristen saknar synnerhet.