Hur man tar bort håret från kroppen

Hur man tar bort håret från kroppen


Moderna kvinnor tar bort håret från kroppen. Och praktiken att bli av med hår är känd under många århundraden, även Cleopatra gjorde epilering med hjälp av bivax. Metoder för att bekämpa hår kom upp mycket. Men varje person väljer något unikt för sig själv.Hur man tar bort håret från kroppen


Rakmaskin. Denna metod användes av alla. Varje kvinna tog honom i hennes händer åtminstone en gång i hennes liv. Detta är ett snabbt och pålitligt sätt att bekämpa hår, men bara effekten är mycket kortlivad. Efter en eller två dagar växer håren igen och verkar tjockare, när de börjar drenka. Det är bättre att använda en maskin för benen och armhålorna. Men i bikinizonen är irritation möjlig.

Cream depilatory. Genom sin princip liknar rakning. Särskilda ämnen förstör håret, men inte den inre delen, utan den yttre. Därför visas en bränd lukt. Men hårets rot påverkas inte. Och följaktligen, ett par dagar igen finns det skott. Det händer att krämens sammansättning lägger till ämnen som saktar hårväxten, men inte alla är mycket effektiva. Denna metod är lämplig för alla områden. Det viktigaste är att det inte finns någon allergi mot kompositionen.

Epilering med vax. Mycket smärtsamt, men bekvämt förfarande. Håret tas bort från roten. Och det visas igen bara efter 3-4 veckor. Dessutom, med varje efterföljande hårförfarande är allt tunnare och mer omärkligt. Denna metod används ofta i skönhetssalonger, men du kan köpa en uppsättning för hem hårborttagning. Bottenlinjen är att vax appliceras på ytan av huden med ett område på 5-10 cm. Och när den fryser sönder en skarp rörelse ihop med håret. Det är varmt och kallt sätt. Hot är bättre, eftersom porerna öppnar sig från temperaturen, avlägsnas håren bättre. I bikinizonen är det inte värt att göra ett sådant förfarande under menstruationen, huden är mycket traumatiserad.

Hårborttagning med en depilator. Det här är en elektrisk apparat. Principen är baserad på det faktum att de roterande metallplåtarna tar tag i håren och drar dem ihop med roten. Denna procedur är ganska lång men bekväm. Negativ sida är ingrown hairs, men om du peeling före epilering kan det undvikas. Lämplig för vilken del av kroppen som helst, beroende på smärtgränsen.

Laser depilation Är en dyr övning, men den kanta bort håren i flera år. Med hjälp av en laser bryts hårets struktur eller blir mycket ömtålig. Det kan fortsätta att växa, men färglöst. Resultatet är möjligt endast efter flera procedurer och varar i flera år. Det är bäst för tjejer med mörkt hår, men rättvis hud.

Fotoepilering - Det här är uppnåendet av ett bestående resultat. Påverka ljuset, håret förstörs helt och växer sedan inte. Men för varje person beräknas antalet förfaranden individuellt. Ger inte smärta.

Det spelar ingen roll hur du kommer att ta bort hår, i salongen kommer det att hända eller hemma, det viktigaste är att välja den lämpligaste metoden för dig. Dagens skönhet är en slät hud utan överdriven vegetation.