Tips 1: Massage för hälsa

Tips 1: Massage för hälsa


Massage är påverkan på människokroppen förförbättra arbetet i kroppen och läkning. I processen förbättras blodcirkulationen, musklerna blir elastiska och huden är jämn. Det används i medicin, kosmetologi och dietologi. Det är ett bra sätt att känna sig glad och vilad.massaz


Idag erbjuds massage på alla kliniker,Det finns en tjänst i gym och skönhetssalonger. Effekten är överallt på olika platser och med olika mediciner, men endast en examen med medicinsk utbildning kan genomföra en session.

Typer av massage

Det finns många typer av massage. För att lista alla är det inte möjligt, men vi kommer att fördela några. Effekterna kan delas in i zoner som är föremål för knådning. Det finns en massage på ryggen, ansiktet, benen, händerna, anti-celluliter etc.

Det finns sätt att påverka kroppen: gnidning, tappning, vibrerande, sensorisk, punkt, etc.

Du kan klassificera med vilka medel som används i processen: använda stenar, hårdvara, hydromassage.

Det finns också många tekniker: Thai massage, kinesisk, Qigong, anti-celluliter massage och många andra.

Varje slags massage behövs för olikaproblem. Vissa har en helande effekt, andra ger styrka och energi, andra föryngras och återställs. Från det här verktyget kan du förvänta dig underbara resultat.

Vem behöver massage?

I de flesta fall är detta förfarandeläkaren eller hon utförs för kosmetiska ändamål. Men det är värt att tillgripa en sådan inverkan om det finns ett stressigt tillstånd. Massage kan positivt påverka hälsan, förbättra trötthet, hjälper till att återställa arbetskapaciteten. Du kan ersätta lunchpausen med ett förfarande, och detta kommer att ge glädje, förbättra ditt humör väldigt.

Massage är användbar för många sjukdomar i ryggen. Med rätt effekt kan du bota osteokondros. Ryggens krökning är mycket ofta ett fenomen idag. Regelbundna förfaranden är ett bra förebyggande och botande medel.

Massage kan ersätta träning. Om fysisk ansträngning förvärrar dig, ersätt dem med massage. Effekten på musklerna kommer att likna, men hudtillståndet, lymfflödet kommer att förbättras. Men det är omöjligt att ersätta alla laster, det är optimalt att kombinera dem. Detta kommer att bidra till att förbättra formen och gå ner i vikt.

Med smärta i leder, ben och muskler hjälper massagen bort klämmorna och tar bort alla symtom. Även stretching och dislocations korrekt knådning kommer att återhämta sig mycket snabbt och nästan smärtfritt.

Massage är också ett sätt att bekämpa hudförändringar. Anti-celluliter gör att du kan bli av med "apelsinskal" och ansiktsmassage hjälper till att släta rynkor.

Kontraindikationer för användning av massage

Den magiska åtgärden hjälper i många situationer, men om det finns några kroniska sjukdomar, är det bättre att fråga den behandlande läkaren om denna effekt inte kommer att störa.

Det är förbjudet att använda denna procedur närinflammationsprocess, blödning, hudskador vid exponeringsstället, med abscesser, trombos, kärlsjukdomar, maligna tumörer, syfilis, tuberkulos.

Det rekommenderas inte att massera om det finns en ökad temperatur. Sväng inte bara platser med brännskador.

När du utför massageen, se till att det inte finns någon allergi mot oljorna som används i processen.Tips 2: Hur man gör fotmassage


massage fot har en stimulerande effekt på benens och musklernas musklerhar en positiv effekt på människokroppen och dess välbefinnande. Dessutom är det ett av de bästa sätten att slappna av, lindra stress och uppmana dig själv.Hur man gör fotmassage


instruktion


1


massage fot Det är önskvärt för barnet att varavarje dag en eller flera gånger. Denna procedur är lämplig även för de yngsta barnen, det är enkelt och mycket användbart. Ta barnets ben och håll den med en hand, en annan rita en mängd spiraler och åtta på foten. Sedan massera barnets klackar och fortsätt sedan att gnugga varje finger separat, från hälen.


2


massage till en nära person. Direkt före proceduren för bästa möjliga nytta och komfort skapar en gynnsam atmosfär. Använd doftande ljus och oljor. Rummet ska ha en behaglig lufttemperatur för kroppen. För att förhindra utseende av frossa, täck det uneffected benet under en massage med en varm badhandduk. För att starta massage, placera partnern under knäet med en kudde eller filt, rullade upp i en rulle. Ta en stapel palmer och börja gnida den på sidorna med snabba rörelser från topp till botten. För ännu mer avkoppling lägg händerna under fotleden och utför försiktigt åtgärden fram och tillbaka. Foten ska svänga något från sida till sida. Sätt sedan tummen på den övre delen fot, och resten - tryck mot sulan. Börja med fotens uppkomst och nå fingrarna, knäda ytan fot. Detta uppnås genom att minska och sprida tummen. Ta tag i foten med en hand och tryck tummen med botten. Med samma finger å andra sidan, börja gnugga insidan fot inte starka cirkulära rörelser.Flytta från hälen till dynorna och tillbaka. Ändra sedan dina händer och gör samma jobb med den andra handen. Efter värmedynor fingrar, varje finger promassiruyte nogi.Chastyu massage fot det kan vara knådning av senan.Omsmycka tummen med ena handen och resten - rör dig upp och ner och massera sedan de cirkulära rörelserna runt benen. Det är användbart att dra foten på dig själv, så att den ger formen av en ballerinas fot, eller från dig själv, vilket skapar en stoft av strykning.


3


Själv massage fot. Före massage bör du sträcka fot. Gå runt barfota eller på dina strumpor.Sitt på mer bekväm och sträcka på benen. Sätt vänster fot på låret strax ovanför knät. Ta tag i foten med båda händerna på toppen och botten och börja vertikala streck. De rörelser skall vara samtidig, men på samma gång raznonapravlennymi.Sveste liten fot med knäet och ta tag i ankeln med ena handen och den andra i en cirkulär rörelse och lätt tryck mosa den inre sidan av foten. Returnera den till sin ursprungliga plats och massera sulan på tummen på båda händerna. Då, korta, raka, men tillräckligt intensiva rörelser av dess slag i riktningen från hälen till basen på paltsev.Poocheredno gnida varje tå, och efter glidande rörelser smutta deras första clutching sidorna och sedan toppen och snizu.Massiruyuschie verkan på fötterna har en vandrande barfota på grus eller gräsklipp. Det är mycket användbart för personer som lider av platta fötter, en fotmassage med hjälp av andra. Tillbringa en massage innan du somnar bättre, helst varje natt.massage fot behövs för att förbättra hälsan ochförhindra uppkomsten av olika sorters sjukdomar. Varje punkt på foten är ansvarig för ett visst organ. Systematisk sträckning och massering av området av dessa punkter kan bota osteokondros, myosit, ischias och många mer eller mindre allvarliga sjukdomar.
Tips 3: Massage för barnet hemma


Många barn ordineras massage av medicinskindikationer - för att lindra spänningar i musklerna, för att rätta ut asymmetrin, för att korrigera följderna av födelseskador. Massage är användbart för alla barn, men inte alla som främlingar. Men omtänksamma mammas händer är alltid lediga till din favorit marionett. Hur masserar jag en baby självständigt?Massage för barnet hemma


nytta

Massage har länge varit känd för sin breda terapeutiskaoch profylaktiska egenskaper. Olika typer av massage väldigt många, de är alla syftar till att förbättra blodcirkulationen, stärker muskler, smärtlindring och stress, samt stimulering av fysiska och intellektuella utveckling. Massagemassage görs efter en viss diagnos, och det är bättre att ge den till en specialist.

förhållanden

Barnläkare rekommenderar att du startar en massage vid åldern av4-5 veckor. Man tror att före den här tiden kommer en ny bebis att få många nya intryck. Dessutom är barnet under den första månadens liv fortfarande för mottagligt för temperaturen i miljön, och även hennes mamma är rädd för att störa honom igen. I ett ord är det bättre att skjuta upp till den andra månaden.

 • Rummet ska vara varmt, minst 20 grader.
 • Barnet ska utfodras 1-2 timmar före massage, men inte alltför hungrig, annars blir det med rätta vara nyckfull och krävande mjölk.
 • Massage kan göras på skötbordet eller på en vanlig tabell, sätta på sin tunn madrass och en blöja (blöja och vanlig vaxduk under det).
 • Det är viktigt att du och barnet är bekväma.
 • Processen ska vädja till er båda. Om någon gråter, är nervös eller trött, är det dags att avsluta.
 • Glöm inte att trimma dina naglar, ta bort smycken och klockor så att du inte kliar på barnet.
 • Händer före massagen kan smörjas med olja eller babykräm och måste gnidas mot varandra så att de blir varma. Överdriv inte det!
 • Barnets bästa olja får inte smutsas ut.I den här frågan finns olika åsikter, men majoriteten av erfarna massörer rekommenderar inte dess användning som det täpper till porerna och bildar en fet film på huden.

Utförandeknik

Inget övernaturligt i ett barns massage ochnej: allt som krävs av dig är att lätt trycka och stroke i rätt riktning på rätt ställen. Kartläggningen av ansträngningarna är ungefär följande: fotben (från periferin till mitten) - mage - bröst - handflator - händer (från periferin till mitten) - sätt på magen - axlarna - tillbaka. Du kan försiktigt stroke ansiktet, läsa dikten om ögon, mun, näsa. Detta är mycket populärt bland barnen.

 1. Vi börjar med en liten knådning av den övre delen av foten och fingrarna - ett lagerhus med hälsopunkter som hör samman med alla människors inre organ.
 2. Vi passerar till benet. Pads i index och långfinger, utan att torka borsten, går från fot till skinkor i cirkelrörelse. Samma sak som vi gör med det andra benet.
 3. Magen måste strykas medurs, undviker starkt tryck och området för rätt hypokondrium.
 4. Bröstburet sträcker sig i cirkulära rörelser. Det högra bröstets yta är moturs och vänster är medurs.
 5. Händer och fingrar mjukt knådas och rör sig i händerna. Flytta från palm till axel med cirkelrörelser i mitten och indexfingrarna.
 6. Efter vridning på buken massage skuldrorna och ryggsim av den främre och bakre sidan av handledsstödet.

rekommendationer

 • Prata med barnet, ring kroppsdelarna du jobbar med, le, lek, berätta rimmen och sjunga sångerna. Inga mekaniskt genomförda rörelser!
 • Tvinga inte om barnet gråter. I det här fallet kommer massage att göra mer skada än bra.
 • Du kan massera varje dag.Den bästa tiden för ett sådant förfarande är på kvällen före eller efter ett bad. Barnet blir trött, lugnar sig och somnar. Men om du och barnet är mer bekväma på morgonen eller eftermiddagen, så är valet ditt.
 • Om du inte är säker på dina förmågor kan du hyra en massör, ​​så att han visar dig hur man gör massageen ordentligt.
 • Massagen är väl lämpad och gymnastik, som motsvarar barnets ålder.

Kontra

Att samråda med läkaren alla samma kostnader eller står. Informera om dina goda intentioner och överväga yttrandet från en specialist som är bekant med ditt barn personligen.

Det är bättre att vänta med en massage om:

 • barnet är sjuk,
 • barnet gråter,
 • på huden ett utslag, irritation.

Till noten. Din man kan avundas och kräva "samma massage". Försök hitta tid för honom. Ett bra förhållande mellan mamma och pappa påverkar barnet ännu bättre än en massage.

Att röra, kontakta din mamma är ett behovav varje bebis. Ingen bättre än du kommer inte känna en förändring i hans humör och förstår inte om det är bra för honom nu eller inte. Njut av minuter med intimitet med ditt barn, och din kärlek och omsorg kommer att ha en positiv inverkan på hans hälsa och utveckling.