Tips 1: Hur tona motorn

Tips 1: Hur tona motorn

Repor uppstår efter mindre olyckor, från plötsligahoppar på en katt bil, skador på ytan kan och oavsiktligt slog en trädgren. För att bli av med mindre skador är det inte nödvändigt att helt ersätta stötfångare, eftersom det är tillräckligt att applicera färgen korrekt på ett problematiskt ställe, och maskinen kommer återigen att få sitt ursprungliga utseende.

Hur tona motorn

Du behöver

 • - tvättmedel
 • en liten kniv
 • - en slipskinn
 • - lösningsmedel
 • - primer;
 • - specialpistol eller spruta för applicering av färg
 • - Våt vävnad;
 • - färg
 • - lack.

instruktion

1

Förbered den del du behöver stötfångarea. Ta bort damm och smuts från repor och var noga med att tvätta det med eventuellt diskmedel eller vanligt rengöringsmedel.

2

Skölj försiktigt skadorna från skalfärgen med en kniv. Därefter sandar du en repa med en speciell hud. En gång ytan stötfångaremen blir matt, torka den med ett speciellt avfettningsmedel för att avlägsna resterande tjära.

3

Täck den repade delen stötfångaremen med två lager av en primer. För att underlätta förfarandet är det bäst att använda en speciell pistol. Applicera på ett jämnt sätt ett lager, låt det torka och upprepa proceduren.

4

Vänta tills marken torkar noggrant, vanligtvis tar det ungefär två dagar. Behandla primern med speciellt sandpapper för att eliminera fel och oegentligheter på stötfångaree. Överdriv det inte, annars kommer du att torka allt till marken. Efter att du har polerat primern, blås den ordentligt och avfett den.

5

Torka ytan med en lätt fuktig trasa innan du applicerar färgen. retuscherings stötfångare kan göras med en enkel liten borste, ellerett specialverktyg i form av en spruta. Sprid färgen i ett tunt jämnt lager och vänta ca tjugo minuter för att det ska torka. Efter det målar du målaren försiktigt och vänta tills den torkar. Om det resulterande resultatet inte passar dig, kan du ansöka ett eller två extra lager.

6

Säkra det resulterande resultatet med en färglös lack. Det är bäst att applicera det också i flera lager.

Tips 2: Att stryka stötfångaren

Standardsituationen är glad när chaufförerna oavsiktligt berör stötfångare snödrivorna. I det här fallet är kugghjulet på stötfångaren garanterat. I auto reparation kommer reparationen av stötfångaren att kosta dig minst 4000 rubel. Men du kan rätta stötfångaren själv.

Så här räker du en stötfångare

Du behöver

 • - Bygga torktumlare
 • - Vattenkokare
 • - ett garage eller en låda med en temperatur på 20-30 0 C
 • - liten magnet
 • - termometer

instruktion

1

Först samlar du lite information ommaterial från vilket din stötfångare är gjord. Om det finns "kontraindikationer" för uppvärmning - kontakta specialisterna. Men vanligtvis sätts dessa bumpers på bilar av extraklass (Lamborghini, Chrysler, Ferarri, etc.).

2

Ta bort stötfångaren från bilen. Fortsätt sedan värma stötfångaren. Ta en hårdvara på byggnaden och värm bara upp järnet.

3

Därefter värms vattnet i vattenkokaren tillstemperatur 35-40 0 C och försiktigt börja vattna stötfångaren. Det är värt att hälla området i en radie av 15-20 cm från munstycket. Ta därefter vattnet till en temperatur av 45-500 ° C och upprepa proceduren.

4

Börja att böja stötfångaren till sitt tidigare tillstånd, intelåt vattnet torka. För att göra detta, ta magneten till den skadade ytan (även om stötfångaren är plast, kommer den att räta ut, eftersom färgen innehåller ett stort antal metaller). Flytta magneten från sida till sida.

5

Tryck försiktigt på munstycket med handen mot insidanhand och pressa ut det. Men använd inte kraftig kraft för att inte skada beläggningen på stötfångaren. Släpp inte din hand, så fort stötfångaren har rakt, är det värt en minut eller två att stödja den.

6

Värm vattnet till 30-35 ° C och häll stötfångaren igen. Upprepa detta förfarande flera gånger, sänk vattentemperaturen genom att vattna med 5 grader tills du når gränsen vid 15 ° C. Efter den sista vattningen sätta stötfångaren på en sval torr plats och låt den torka. Det är nödvändigt att han skulle ligga ner i minst två dagar. Därefter placera stötfångaren på plats.

Tips 3: Ta bort stötfångaren på Lancer 9

tillbakadragande stötfångare Det är nödvändigt i dessa fall om det är nödvändigt att utföra sin målning eller reparation, och också att nå de detaljerna i bilen som den stänger. Överväg hur man gör ett uttag stötfångare på Mitsubishi Lancer.

Hur man tar bort en stötfångare på Lancer 9

instruktion

1

För att ta bort fronten stötfångare Du behöver en skruvmejsel, en tang och en uppsättningnycklar, inklusive slutnycklarna för "10" och "12". Använd en skruvmejsel för att fälla upp radiatorhöljeshållaren. Efter det ska du försiktigt ta bort det och göra detsamma med det andra låset. Ta även bort radiatorhållaren och plastgrillen själv. Vid brott på plasthållare och klämmor, var noga med att byta ut dem med nya.

2

Vrid ut de bultar som bifogar stötfångaren till förstärkaren,hitta sedan under hållarna på fodrarna och försiktigt ta bort dem. Ta bort kolvarna som är utformade för att fästa fönstren på trimmen. Kom ihåg att de är på båda sidor. Ta bort bultarna som skyddar locket mot vingarna och koppla loss kontakten på ledningarna som passar dimljuset.

3

Ta bort överlägget stötfångare från bilen. Skruva sedan loss de två bultarna som fäster förstärkaren stötfångare till bilens kropp och ta bort den. Frontinstallation stötfångare och lägg det i omvänd ordning.

4

För att ta bort det bakre stötfångare samma verktyg och ytterligareInsexnyckel på "14". Koppla bort kablarna från dimljuset och ta bort bakljusen. Skruva av bultarna, genom vilka slamflikarna är anslutna till hjulbågen. Därefter tar du bort lera flikarna och frammonteringsbultarna stötfångare.

5

Skruva loss bultarna i hålen underbakljus. Ta bort stiften från hållaren och ta bort den. Lossa klädfodret genom att dra ut hållarna och försiktigt försöka med en skruvmejsel. Hitta plasthållarna som är fastsatta från botten. Ta bort muttrarna med vilka förstärkaren stötfångare fäst vid kroppen. Unbuck bagagefodret och ta ut monteringsbultarna stötfångare, dra sedan det på dig själv och ta bort det.

Tips 4: Hur man limar en stötfångare på en VAZ

Problemkörning, som regel, förstår nästan alla bilister, inklusive ägaren VAZ. Fall av skador är vanliga stötfångare, som lyckligtvis kan repareras självständigt, genom limning. Därför behöver du inte rusa till affären omedelbart om du skadar det och köper en ny.

Hur man limar en stötfångare på en VAZ

Du behöver

 • - polyesterharts
 • - epoxihäftande

instruktion

1

Innan du börjar lima stötfångaren på VAZ,Bestäm vilket material det är gjord av, eftersom det här är att tekniken för dess reparation kommer att bero på. För att göra detta, kolla på markeringen på innerytan stötfångare.

2

Vidare bortkopplad från bilstötfångaren, braRengör från smuts och noggrant inspektera det för sprickor eller sönderfall. En liten spricka, inte förseglad i tid, kan orsaka mycket problem senare, så ta hänsyn till eventuella brott. Om din stötfångare är polypropen, löd de små sprickorna med ett lödstryk, och om materialet stötfångare - Polyuretan, då är lödstryket oacceptabelt.

3

Stötfångare av polyuretanlim, med användning avepoxihämmare. Denna polymerlim kan eliminera olika skador samtidigt som du sparar dina pengar. Före limning i stället för skador, rätta ut alla oegentligheter genom att värma stötfångaren från insidan. Därefter passar bra med varandra närliggande sidor stötfångare, har gjort sin svepning.

4

Torka av alla avfettade delar med ett speciellt lösningsmedel. Därefter rör epoxilim i en viss del, rör med ett polyesterharts och börja sprida det på insidan stötfångare. När limet har tagits upp av filmen, vänd det överstötfångare och engagera sig i extern bindning. Torka helt lim kan rengöras, men i så fall måste den rengjorda ytan målas, eftersom den skadade filmen lätt passerar fukt och detta kommer att ha en mycket negativ effekt på limets struktur.

5

Efter att stötfångaren har reparerats, gör den fullständig kosmetisk reparation så att de limmade sprickorna var så synliga som möjligt.

Tips 5: Hur skyddar du stötfångaren

Stötfångaren är en av de utskjutande delarnabil, så det är oftast utsatt för mekaniska effekter av externa faktorer. Det är nödvändigt att skydda bilens bilstolare så att du inte spenderar varje gång du köper en ny.

Hur man skyddar en stötfångare

Du behöver

 • - en uppsättning parkeringssensorer
 • - verktyg
 • - en tvållösning
 • - bygga hårtork
 • - plastspatel;
 • - Gummiband för stötfångaren.

instruktion

1

Installera en uppsättning parktronic-enheter,som på en liten skärm visar din bils position i förhållande till andra föremål. Priset på en sådan uppsättning varierar mellan 2-6 tusen rubel. Olika modeller skiljer sig från varandra med en uppsättning funktioner och antalet sensorer. För närvarande kan du installera ett sådant system absolut i någon bil. Dessutom har många parktronics möjlighet att ansluta till en vanlig inbyggd dator. Efter installationen kommer systemet att varna dig med en signal om avståndet mellan stötfångaren och hinderet når det angivna intervallet.

2

Ange "kenguryatnik" om du har en SUVeller crossover. Denna metallstruktur är fastsatt på botten av bilen från botten. Det låter dig skydda inte bara stötfångaren, utan även vevhuset på motorn. På bilmarknaden hittar du ett brett utbud av olika "kenguryatnikov" och hämtar den modell som bäst klarar av skyddsfunktionen på din bil. Installationen kan göras självständigt, eftersom det är väldigt enkelt. Om du inte är säker på dina förmågor, bör du kontakta en specialist.

3

Dra åt stötfångaren i en genomskinlig skyddsfilm. En sådan film skyddar stötfångaren från småflis och repor som ofta uppträder under drift. Dessutom kan filmen rädda stötfångaren från en spricka med liten inverkan. Den bortskämda filmen kan bytas periodiskt och därmed behålla maskinens utseende i sin ursprungliga form. En sådan film appliceras helt enkelt. Tvätta maskinen noggrant. Applicera ett lager av tvålvatten. Ta bort skyddsskiktet från filmen och placera det på stötfångaren med en häftande sida. Med en speciell plastspatel börjar du smidigt utjämna hela ytbeläggningen medan du uppvärmer filmen med en hårtork. Det är nödvändigt att flytta från mitten till kanterna för att utvisa all soda från under filmen. Därefter får stötfångaren torka ut. Speciellt stora bubblor kan försiktigt punkteras med en tunn nål.

4

Lim på stötfångarens gummifoder. De kommer att skrivas av med en grundkollision. Adhesivt gummi är väldigt enkelt. Demontera stötfångaren. Ta bort skyddsskiktet från gummibanden. Lima försiktigt och försiktigt järn. Denna innovation kommer att skydda din stötfångare, men det kommer att förstöra utseendet på bilen som helhet.

Tips 6: Hur man gör en stötfångare för att beställa

Custom bumper ger bilenindividualitet och öppnar sin ägare stora möjligheter till självuttryck. Bumpers av moderna bilar är gjorda av glasfiber enligt tekniken för manuell formning eller vakuuminfusion.

Moderna material gör att du kan skapa komplexa stötdämpare
Bil av en modern bil inte baraDen har en skyddande funktion, att ta över en del av slagkraften under en trafikolycka, men är också en av de mest anmärkningsvärda delarna av exteriören. Lusten att ge din bil ett unikt utseende inspirerar biltägarna att söka efter nya former och designlösningar. Metoder för tillverkning av bilar stötfångare inte innebär användning av högteknologisk utrustning, så detta arbete kan utföras inte bara av stora tuning studio, men även enskilda konstnärer eller små grupper av yrkesverksamma. Med nödvändiga färdigheter och en viss mängd av fritiden, kan stötfångaren tillverkas självständigt och i ett garage masterskoy.Bampery i glasfiber - kompositmaterial gör det möjligt att generera en stark konstruktion av komplexa geometriska former. Produktionstekniken omfattar flera steg - utvecklingen av ett designprojekt, produktion av matrisen, beräkning av materialet och målning.

utformning

Stötfångarens utseende kan både upprepasDen befintliga prototypen, och att representera det ursprungliga designbeslutet. Det finns olika sätt att studera konstruktionen av bilens yttre, från penna skisser till 3D-modellering. I vissa fall uppmanas tillverkarna att helt upprepa den ursprungliga utformningen av stötfångaren.

Matris tillverkning

Matrisen representerar en enhet, den yttrevars yta upprepar den inre ytan av stötfångaren. När en matris driver produktion av speciella kvaliteter av lera. En sådan matris är ganska lämplig för tillverkning av en produkt, och efter det att arbetet materialet kan användas povtorno.Pri stötfångare serieproduktion kräver återanvändbar matris, som kan vara tillverkat av något hållbart och motståndskraftigt material. Populärt med stäm guider är matriser av glas matta och polyesterharts.

Layout av material

På ytan av matrisen skiftas utväxlandeskikt av glasfiber, som impregneras med ett bindemedelsharts. Också i konstruktionen läggs makt och fästen som är nödvändiga för att fästa stötfångaren på bilen. Förutom manuell beräkning appliceras metoden för vakuuminfusion, i vilken kontakt av lager av glasfiber tillhandahålls medelst en speciell anordning för att skapa ett lokalt vakuum. Den resulterande strukturen är åldrad till härdning, varefter den kommer in i målningen.

Tips 7: Hur man reparerar bakre stötfångaren

stötfångare är en viktig del av bilen, förDen är utformad för att skydda strålkastare och karosserier vid ljusattacker, till exempel vid misslyckad parkering eller i garaget. Men ibland som ett resultat av ett slag på en plastkofanger kan till exempel en stor spricka förekomma. Om detta händer, oroa dig inte och släng genast den skadade delen omedelbart. Du kan fortfarande försöka spara det.

Hur man reparerar bakre stötfångaren

Du behöver

 • - flat och cross skruvmejsel
 • - Finkornigt nät av rostfritt stål;
 • - Målarband
 • - Lödstryk 75 watt (kan vara mer)

instruktion

1

Det första du behöver göra är att ta avstötfångare från bilen. Detta arbete är mödosamt och långt. Använd en planskruvmejsel, dra ut 3 kolvar, som är placerade under stötfångaren och 2 kolvar på varje sida, som fästs på fenders. Skruva loss fixeringsbultarna som håller stötfångaren på kroppen. Därefter skruvas de 2 skruvarna som håller bakljusen på karossen med en Phillips skruvmejsel. Ta försiktigt bort bakljuset och koppla ur socketanslutningen.

2

I hålen där lamporna var, skruva lossen bult, vilken är fäst på stötfångarstommen, ta bort stiften från tändhatt, och sedan ta bort det också. Med en platt skruvmejsel för att bända och avlägsna kolvarna 4, som fäster stammen foder, och ta bort den. Ta bort muttrarna som håller stötfångaren förstärkare. Ta bort stötfångarens skruvar på kroppen, och ringa någon om hjälp, ta stötfångaren.

3

Skydda nu skadornaförstärkare och rengör stötfångarens inre yta från smuts. Ta färgtejpen och dra sprickan från utsidan och håll stötfångaren så stram som möjligt. Skär det förberedda nätet i små bitar av 10x60 mm. Därefter fäster du den första delen och värmer den med ett lödstryk, sedan nästa, etc. Vänta på att alla bitar svalnar och stelnar. Om nödvändigt, lätta upp stötfångaren lite.

4

När allt stötfångare reparationsarbetet är klart kan du börja fästa det i bilen i omvänd ordning för att ta bort det.

Tips 8: Hur man reparerar en sprickad stötfångare

Ingen chaufför är tyvärr immun mot mindre trafikproblem, som ett resultat av detta stötfångare bil kan verka sprickor. Från detta försämras inte bara utseendet på bilen, men också stämningen hos dess ägare. För att lösa detta problem är det inte nödvändigt att kontakta servicecentret, du kan själv reparera den sprungade stötfångaren.

Hur man reparerar en sprickad stötfångare

Du behöver

 • - tvättmedel
 • - bil eller byggnad hårtork
 • - Sandpapper;
 • - en bit plast
 • - metallbockar;
 • lödjärn
 • - kitt av polyester;
 • - primer för plast;
 • - färg
 • - Finkornigt nät
 • - Målarband
 • - flytande plast;
 • - Borrning;
 • - maskeringsfiberglasband
 • - Limmassa
 • - Förtjockare

instruktion

1

Innan du reparerar, ta bort det skadadestötfångare från bilen. Skölj det ordentligt med smuts med en vattenstråle med diskmedel och torka. Förbered en bil eller bygga hårtork och gör ett speciellt munstycke med ett litet hål på 5 mm. Använd ett stort sandpapper eller en kniv, gör ett hål i stötfångaren för bättre svetsning.

2

Ta en bit plast och värm upp denhårtork, börja försegla sprickan först med en, och sedan med den andra. För större tillförlitlighet kan du säkra det skadade området med metallklämmor. Förvärm stativet med ett lödstryk och försiktigt smälta det i stötfångaren, böja ändarna från insidan.

3

Demontera stötfångaren från utsidan, löd polyesterenPutty och primet med en speciell primer för plast. Vid slutet av reparationen, använd en sprutpistol eller sprutpistol, applicera en färg på stötfångaren (högst 3 lager).

4

Du kan reparera en krackad stötfångare medfinkornigt nätverk. Skär den i små bitar ca 10x50 mm i storlek. Ta ett färgband och fixa det till det skadade området från utsidan, tryck på sprickan så tätt som möjligt. Förvärm den första delen av gallret och försiktigt löd det i stötfångaren, sedan den andra och så vidare över sprickan. Vänta tills allt svalnar och, om det behövs, tona det förseglade området.

5

Ett annat sätt är att använda flytande plast. Få en flytande plast som passar bäst med typen av plastfångare. Stripa sprickan med sandpapper och gör ett litet V-format spår med en skiva och en borr. Ta det maskerande glasfiberbandet och täta sprickan från framsidan.

6

Därefter blandas i en grundbehållareförtjockningsmedel och limmassa och applicera denna blandning på tejpen. När allt är torrt, ta försiktigt bort bandet, rengör det skadade området och applicera flytande plast på den. När det fryser, slipa ytan och fortsätt att måla.

Tips 9: Ta bort främre stötfångaren

I de fall där ägaren är nödvändigt att demontera den främre strålkastare på 2110, för att sedan få full tillgång till denna utrustning måste tas bort från maskinen främre stötfångaren.

Hur man tar bort främre stötfångaren

Du behöver

 • Insexnyckel 8 mm,
 • Insexnyckel för 10 mm,
 • krökt skruvmejsel.

instruktion

1

Faktum är att det inte finns något komplicerat i denna procedur trots de imponerande dimensionerna av den demonterade delen.

2

Om stötfångaren är installeradbelysning eller annan elektrisk utrustning måste maskinens ombordnät vara avstängt genom att koppla bort den negativa "jordkabeln" från batteriet.

3

Sedan avlägsnas radiatorgaller.

Hur man tar bort främre stötfångaren

4

Ta av gallret, skruva loss en bult av stötfångaren, placerad på sidorna av bilen längst ner.

5

Ta bort de två monteringsbultarna i främre stötfångaren demonteras genom att helt enkelt skjuta den framåt i riktning mot bilen.

Relaterade videoklipp
Var uppmärksam
När du monterar främre stötfångaren, var uppmärksam på styrenheterna, vilket måste vara i linje med spåren i maskinens kropp.
Användbar rådgivning
Installation är i omvänd ordning.
källor:
 • hur man tar bort en stötfångare på en vas 2110

Tips 10: Hur man limar en stötfångare

Vilken typ av problem ligger inte i väntan på?förare vid körning på vägar. Som statistik visar uppstår de flesta nödsituationer under trafikstockningar på stadsgatorna. Den vanligaste olyckan vid sådana förhållanden är kollisionen av bilar, vilket ofta leder till skador stötfångare på maskinerna.

Hur man limar en stötfångare

Du behöver

 • - epoxihäft

instruktion

1

I samband med det faktum att i tillverkningen av moderna stötfångare Polymermaterial används ofta, i händelse av olyckor uppstår frågan om möjligheten att reparera plastkroppar.

2

Att reparera stötfångare, gjord av plast, applicerasepoxihämmare. Därför, som en förberedelse för den kommande stötfångare reparation du behöver köpa i bilverkstad reparationssats epoxy. Reparationssatsen innehåller en glasfiberkit.

3

Epoxi lim - tvåkomponent. Den innehåller en härdare, som måste blandas noga innan den används i en viss mängd (se anvisningarna på förpackningen). Klart impregnerat glasfiber, som är limmat från insidan till de skadade områdena på stötfångaren.

4

I de fall där det är nödvändigt att förstärka de delar som ska limas, lims ett metallnät till stötfångarens inre yta, som är täckt med glasduk impregnerad med epoxilim.

5

Torkning eller hellre polymerisation av epoxilim uppstår inom en dag. Efter den angivna perioden utförs den slutliga bearbetningen av de limmade ytorna: slipning, målning, polering.

Var uppmärksam
Epoxidklister är en giftig kemisk förening, därför bör reparation utföras på ett väl ventilerat rum.

Tips 11: Hur man polerar stötfångaren

Till följd av en mindre olycka eller en misslyckad parkering stötfångare Det finns oattraktiva repor. Eliminera detta problem och skicka tillbaka de skadade delarna till ett attraktivt utseende med polering. Denna procedur kräver ingen speciella färdigheter, så du kan själv göra det.

Hur man polerar en stötfångare

Du behöver

 • - bilschampo
 • - polermaskin;
 • - grov slipmedel
 • - fin slipmedel
 • - mjuk torr duk
 • - Medel med teflon och vax
 • - polering.

instruktion

1

Avlägsna stötfångaren innan du börjar arbetafrån bilen. Tvätta den noggrant från alla håll med bilschampo. Låt tills det är helt torrt. Därefter avfettas med hjälp av ett lösningsmedel stötfångarens yta.

2

Ta polermaskinen och installera den på den.en cirkel utformad för grov polering. Applicera en storskalig pasta på stötfångaren och vrid maskinen till lägsta hastighet, börja sprida den jämnt över ytan. Samtidigt måste dina rörelser vara progressiva.

3

Byt maskinen till en hastighet på 2500 varvper minut och fortsätt arbeta. Var noga med att övervaka graden av ytvärme, eftersom det kan skada färgskiktet. Torka i slutet av pastaen med en mjuk, torr trasa.

4

Applicera nu på stötfångaren redan fin slipande pasta, och montera på lämpligt polerhjul på maskinen. Gör poleringen på samma sätt som beskrivits ovan.

5

När proceduren är klar fortsätter du tillytbehandling med ett specialmedel som har Teflon och vax i sin sammansättning. Det hjälper till att återvända stötfångaren och ge det vattenavstötande egenskaper.

6

Montera på polermaskinens skumgummicirkel och tillämpa en liten summa pengar på stötfångaren. Försök att fördela det så jämnt som möjligt så att det inte finns några blodproppar kvar. Slå på mellanhastigheten och arbeta försiktigt på ytan.

Relaterade videoklipp
Var uppmärksam
Det rekommenderas att arbeta i ett ljust, välventilerat rum.
Användbar rådgivning
Du kan göra poleringen för hand. För att göra detta, applicera några rena polermedel på en ren ren trasa, sprid den över ytan. Vänta tills det börjar bleka, och först efter det, gör cirkulära rörelser med handen, polera stötfångaren. Om du inte vill ta bort stötfångaren ska du tvätta och torka bilen innan du börjar polera. Var noga med att täcka alla detaljer nära stötfångaren med tidningar.
Användbar rådgivning
Det rekommenderas att under hela arbetetfilma resten av bitarna för att inte bli smutsig. Innan processens början är det nödvändigt att ta hand om lokalerna, täcka golvet med tidningar och sedan kommer färg och skräp inte att falla på det.