Tips 1: Instrumentpanelen: lampor

Tips 1: Instrumentpanelen: lampor

Alla bilens instrumentbräda är utrustadljusindikering, vilket gör det enkelt att övervaka statusen för olika system. Design och arrangemang av lampor på instrumentbrädan kan vara olika beroende på tillverkaren, men värdet förblir standard.

Lampor på panelen "Chevrolet Cruz"

instrumentbräda:lampor varning

  • Kontrollampa för tippstyrning av strålkastarens optiska axel. Den fungerar när regulatorn störs.
  • En varning om fel på den elektriska kretsen i airbagsystem eller bältesspännare.
  • När du slår på tändningen i vissa bilar, kommer ett påminnelsebelysning att påminna dig om att fästa dina säkerhetsbälten.
  • Broms kontrollampa. Dess funktion indikerar en aktiv parkeringsbroms eller låg arbetsfluid i GTZ-tanken.
  • I dieselmotorerna lyser kontrollampan med fjädermönstret när motorns förspänningssystem är aktiverat.
  • Aktivering av varningslampan för kylsystemet under körning indikerar ett fel i det, men bilen kan röra sig i nödläget.

kontroll dash panel lampor

Laddningsindikatorlampan tänds undertändningsomkopplare och normalt bör det stängas av efter starten. Om det stannar på, måste du stoppa, slå av tändningen och kontrollera tillförlitligheten av terminalerna vid generatorn är korrekt spända drivremmar och om bultarna är åtdragna.

Också när tändningen slås på kortMotorens kontrollampa tänds. Den fortsatta aktiviteten hos denna lampa indikerar funktionsfel i varje motoraggregat, eller systemet för att minska avgasernas toxicitet.

Oljetrycket i motorn styrs av en lampamed en bild av en buttercup. Dess aktivering under rörelsen bör orsaka ett larm - det är nödvändigt att kontrollera oljenivån omedelbart och utföra motordiagnos. På samma sätt, bränslekontrollampan i tanken.

Information dash panel lampor

Informationslampor låter dig veta om arbetemotsvarande system: dimljus eller körljus, dimstrålkastare, vänster och höger svängsignal, antislipnings- eller antislipningssystem. Dessutom är instrumentpanelen hos vissa bilar utrustade med dekorativa lampor för belysningsanordningar.

Tips 2: Hur man kontrollerar bakgrundsbelysningen

Kvalitet och snabb inspektion av lampor bakgrundsbelysning LCD-paneler kan minska betydligttid på reparationer, eftersom lampans funktionsfel eller användbarhet avslöjas redan innan panelen demonteras. För att kunna utföra en snabb och tillförlitlig diagnos - använd en speciellt utformad för den här enheten, och vi ska berätta hur det fungerar.

Hur man kontrollerar bakgrundsbelysningen

instruktion

1

För att kontrollera lamporna bakgrundsbelysning På LCD-paneler använder du enheten speciellt konstruerad för detta. Denna enhet möjliggör snabb kontroll av lamporna bakgrundsbelysning, utan att de behöver ta bort och koppla loss tåg från omformaren.

2

Innan du börjar använda enhetenvar noga med att stänga av maskinen för inspektion. Med hjälp av denna enhet, får du en fullständig och korrekt diagnos av hälsan hos alla lampor, och det gör det möjligt att identifiera den defekta lampan innan demontering av panelen, eller att förstå att alla lampor fungerar, och behovet av att ersätta omvandlaren. Denna metod gör reparationstiden väsentligt mindre och minskar också risken för eventuella skador vid diagnos.

3

Följ instruktionerna nedan för att kunna utföra en kompetent diagnos med hjälp av en liknande apparat.

4

Innan du börjar diagnostiken, stäng avverifierad enhet från nätverket. Anslut nätadaptern till rätt stickkontakt och sätt i det i vägguttaget. Enheten kommer att vara i vänteläge medan de två lysdioderna lyser.

5

Bestäm styrplattan i den testade enheten, liksom de slingor som kopplar inverteraren med lamporna bakgrundsbelysning. Anslut jordkabeln till maskinens chassi som ska testas. Denna punkt är mycket viktig för verifieringsprocessen, så se till att risken för oavsiktlig bortkoppling av ledningen är utesluten.

6

Ta nu enheten i handen och rör denmed spetsen på lampans anslutningspunkt är spetsen ordentligt fastsatt, tillåter inte att den rör sig, eftersom högspänning kan skada omformaren. Tryck sedan på den stora knappen (den som ligger närmast toppen).

7

Observera att indikatorn tänds i dettaTiden ska gå ut och inte stanna medan du trycker på knappen. Efter bara en sekund, kan du börja läsa vittnesmål: - en LED slocknar vid tidpunkten för att trycka på knappen och sedan gick den andra - ljus ispravna- lysdioder släcks för den tid du trycker på knappen, och den andra har inte gått - lampan är trasig.

8

Efter testet släpp knappen, lysdioderna ska lysa, eftersom enheten är i viloläge.

Tips 3: Så här återskapar du instrumentpanelen

Många bilister är engagerade i att ändra instrumentpanelen. Det är instrumentet panel kan göra förändringar i bilens inre. Särskilt det kommer att märkas i mörkret.

Så här återskapar du instrumentpanelen

instruktion

1

Dashboardets vita bakgrundsbelysning ser bra ut. För att genomföra det är det inte nödvändigt att förstöra instrumentet panel. Det är värt att notera, det är ganska bräckligt. Först måste du ta bort instrumentet panel från bilen. Lossa de 2 självuttagande skruvarna på vilka fodret på enheten är fast. För att göra detta behöver du en kort Phillips skruvmejsel. Efter att skruvarna lossats, dra inte fodret själv. Det håller på 2 lås. När den har tagits bort från spärren måste du skruva loss samma skruvmejsel 3 skruvar som är fastsatta på själva instrumentet panel.

2

Nu kan du dra ut det. Först måste du dra den högra kanten på enheten. Efter att ha dragits visas 1 kontakt. Det måste kopplas bort. Då kan du härleda hela instrumentet panel. Till vänster ser du ytterligare 2 kontakter. Obs! Du kan fortfarande köra utan en instrumentpanel, men inte för länge. Faktum är att batteriet inte laddas på grund av en bruten kontrollampa krets. Batteriet kan vara helt urladdat. Ledningarna måste dras åt vänster. Det bör placeras snyggt på rattstången. Så, instrumentet panel avlägsnas.

3

Skruva loss skruvarna på baksidan av enheten,vilket fäster höljet. Ta bort spärren och ta bort den. Glaset hålls av snaps, som ligger längs visirets omkrets. Avmarkera det

4

Som ett resultat kan du se det på vissa ställenDet finns en stark passform av kroppen till skalorna. Detta förhindrar en jämn belysning av bakgrundsbelysningen. Löddåda två skärmar: Indikatorn för automatisk växellåda, och även en kilometertangent. Gör det bäst med ett litet lödjärn för 20 watt. Observera att displayen är inställd av sex gröna lysdioder. De måste tas bort. Det finns nu 6 hål för dioderna på baksidan av väskan. Använd en wire cutter för att ta bort jumpersna. Skär ett litet tygduk och prova det på plats. Parallellt ska alla standardarmaturer installeras. Det är därför som halsduken måste förseglas i hål med olika polaritet. av olika polaritet. Installera de vita lysdioderna.

Tips 4: Varför instrumentpanelen lyser inte

Det händer att bilens instrumentbräda går ut. Extremt obehaglig situation, speciellt om du reser med bil i mörkret. Lita inte på tur - ta reda på orsakerna till uppdelningen, och fortsätt sedan på planerad rutt.

Varför instrumentbrädan tänds inte
Bristen på belysning av instrumentpanelen iblandpå grund av vanliga skäl. Kanske kontaktades kontakterna som bara täcktes med rost, vetenskapligt talade, korroderade. Därför visuellt kontrollera tillståndet av de ledningar och kontaktkretskontakter, och sedan vidare till en mer detaljerad kontroll av alla komponentov.Prichinoy att instrumentpanelen är inte längre tänd och kan blåsas lökar (LED), såväl som säkringar. Du kan behöva ersättningsreläer eller säkring vstavki.Pri reservlampor behöver plocka upp en glödlampa med samma effekt som brann, annars panelen kommer att belysas jämnt. Sätt starkare lampor istället för utbränd rekommenderas inte, eftersom plasten kan smälta. Observera att om du tidigare har installerat "främmande" element, så är det de kan orsaka skador teper.Dlya jakt på allvarligare fel, måste du använda diagnostisk utrustning såsom en voltmeter eller testare kretsar. Kanske är orsaken i blåst säkringar eller reläer. För att ersätta dem måste du förstå deras plats. Som regel är de placerade i monteringsblocket ligger i kupén under instrumentpanelen på höger storony.Ne ersätta säkringar eller self-made jumper säkringar beräknade för den andra strömmen, är det mycket farligt och kan orsaka skador på den elektriska utrustningen och även orsaka en brand. Använd speciella plastpincetter för att ta bort säkringarna.

Tips 5: Hur ändrar du färgpanelen på instrumentbrädan

färg Omgivningens saker påverkar inte bara på humöret, men ofta på välbefinnandet. Förmåga att ändra belysningsenhetens färg på panel Bilförvaltningen bidrar väsentligt till att skapa förutsättningar för säker körning. Det är viktigt att föraren vid ratten inte irriterar några små saker.

Hur ändrar du färgpanelen på instrumentbrädan

Du behöver

  • - en uppsättning skruvdragare
  • - färgat nagellack
  • - lösningsmedel
  • - trasor.

instruktion

1

Det händer att föraren började irritera belysningsenhetens färg på panel bil kontroll. Detta problem kan snabbt lösas på egen hand. Med minsta kostnader kan du ändra bakgrundsbelysningen och säkerställa bekväma körförhållanden.

2

Använd en skruvmejsel för att ta bort instrumentpanelen från fordonet. Instruktioner för skjutinstrument panel se litteraturen som bifogas bilen.

3

Demontera instrumentpanelen. Det här är ganska lätt att göra, eftersom i de flesta moderna bilar är delarna i det fäst vid varandra på snaps. Var extremt försiktig, eftersom felet på delarna leder dig till behovet av att köpa en ny panel.

4

Ta bort instrument och indikatorer från panel. De kan fästas på skruvarna, då dudu behöver en lämplig skruvmejsel. Fästningen kan också utföras på antennerna. I det här fallet måste du böja dem och försiktigt ta bort instrumenten från panel. Efter att du har tagit bort enheterna öppnar du bakgrundsbelysningen.

5

Om bakgrundsbelysningen redan är målade i stör digfärg, applicera sedan lösningsmedlet på trasa och torka av beläggningen från lamporna. Om lamporna inte är målade, avfett dem på samma sätt med en trasa som blötläggs i ett lösningsmedel.

6

Applicera försiktigt lacken som rengörs ochfettlampa. Applicera en färglack i ett jämnt tunt skikt, så att lampans kraft är tillräcklig för att belysa instrumenten. Om du inte gillar färgen eller lackskiktet blir för tjockt kan du alltid torka det med trasor och lösningsmedel och lita på lamporna igen.

7

Montera instrumentpanelen i omvänd ordning till demonteringen. Sätt panelen på plats. Arbetet är klart.

Tips 6: Hur byter man lamporna i instrumentpanelen

Instrumentpanelen är platsen i bilen somalltid i förarens synfält. Inte överraskande, för att du måste ständigt övervaka rörelsens hastighet, oljenivån och andra parametrar. För att underlätta övervakning i mörkret är instrumentpanelen utrustad med bakgrundsbelysning, som ibland bryts ner.

Hur byter man lamporna i instrumentpanelen

instruktion

1

För att utföra det arbete du behöver: en skruvmejsel med en plan och en korsformad spets och ett litet par pincett. Öppna huven och koppla bort ledningen från batteriets negativa kontakt. Ta sedan bort instrumentklustret. För att göra detta, ta bort bultarna som sätter fast instrumentpanelen och ta bort den. Var försiktig så att du inte skadar spärren som håller skärmen.

2

Hitta de bultar som håller fast instrumentklustrettill instrumentpanelen. Vanligtvis är de ordnade enligt följande: en underifrån och två till tre skruvar ovanifrån. Dra sedan enheterna på dig själv och ta ut strukturen från platsen för installationen. Koppla sedan bort det elektriska kontaktdonet som passar instrumentklustret, för att göra det, tryck på låsen och dra i skon.

3

Efter detta, slutligen ta bort instrumenten från inredningenoch lägg den på en plan yta. Ta pincett i dina händer och ta försiktigt ut patronen med lampan som ska bytas ut. För att göra det, vrid det moturs och dra ut det. Ta bort ljusfiltret från lampan och byt ut det.

4

Några av lamporna är dolda under en dielektrisk platta,För att ta bort dem, skruva loss skruvarna som sätter fast plattan på enheterna och lossa den. Därefter hitta lampan du behöver och använd pincett för att ta bort den från uttaget och installera en ny belysningsenhet.

5

Kom ihåg att nästa installation är nödvändigSe till att alla bultar och hållare är på rätt plats. Också vara försiktig när du installerar nya lampor, inte röra dem med fingrarna, vilket kan lämna fettfläckar på ytan. Försök att göra allt arbete i handskar och rena händer. När en fläck eller smuts uppstår, ta bort defekten med en ren trasa. När du har bytt lamporna, se till att den installerade utrustningen fungerar.