Tips 1: Växande rosor i trädgården

Tips 1: Växande rosor i trädgårdenRoskulturen är en av de äldsta, sitt hemland anses vara Asiens land. Rose är drottningen av blommor, dess främsta fördelar är olika färger och former av kronblad, arom, blomningstiden.

Växande rosor i trädgården

Framgångsrik odling

Rosen fördelades i Babylon, AncientGrekland, Syrien. I Grekland var denna blomma tillägnad gudarna av kärlek till Eros och Afrodite. Framväxten av rosor i Ryssland går tillbaka till 1700-talet. Gynnsam för odling av områden med mildt varmt klimat, men odlade nu rosor i hela Ryssland.

För att framgångsrikt odla rosor behöver du gott omljus, värme, vatten, mineraläring. Blommor växer bäst i öppna soliga områden, intensiv färg ger ackumulering av näringsämnen i dem, den vänliga bildandet av kraftfulla skott och knoppar. Du kan inte plantera blommor på alltför våta, träskiga jordar.

Korrekt markförberedelse är huvudvillkorenför att bli vänlig och riklig blomning. Marken måste djupt grävas upp, lös, andas. Föredrar en rika rik på organisk material, svagt surt marmelad.

Rosor har vissa perioder av vegetation,topp dressing kommer att vara effektiv vid denna tidpunkt. I början av våren finns en intensiv absorption av alla näringsämnen, särskilt kväve, av växterna, det är nödvändigt för bildandet av löv och tillväxten av rötter, skott och knoppar.

Vid avskärning av skott med blommor matas det med komplext gödselmedel. Nybildade skott och blommor på den öppna marken under säsongen kan skäras 2 gånger, i ett växthus - upp till 5 gånger.

Hur man väljer rosor plantor

Att rosar nöjda med sin blomning i många år,Valet av plantor bör hanteras på ett ansvarsfullt sätt. Skaffa växter med ett öppet rotsystem - noggrant undersöka rötterna, de borde vara mörkbruna, levande, utan rutt. Stammarna ska vara 2-3, gröna eller rödbruna (beroende på sorten). Skott är ofta täckta med vax för bättre säkerhet, skrapa försiktigt av vaxet, under det måste det finnas färskt trä.

När du köper i en behållare, se till att rosen iDet växte, men var inte bara transplanterat, dra lätt på busken, det borde inte komma ut ur marken. Ser unga rötter ut ur dräneringshålen? Great! Det betyder att busken har ett välutvecklat hästsystem. Preference ges till 1-2-åriga plantor.


Tips 2: Är det möjligt att odla en ros från ett fröEn vacker blomma, en ros, ganska lockig förväxer, men insatsen är värt det. Blommans drottning kommer att pryda någon trädgård. Den förökar på två sätt: vegetativ och frö. Den vegetativa metoden omfattar: bush division, sticklingar och ympning. Ett begränsat antal sorter är sådda av frömetoden. Till exempel: miniatyrrosa, nål, polyanthus och andra.

Är det möjligt att odla en ros från ett fröFröer av rosor säljs i specialaffärer. Du kan hämta dem från din sommarstuga eller fråga en granne som är engagerad i växande blommor.

Framställning av frön för plantering

Ta av frukten i ett omåttligt tillstånd, när derasfärgen blir gul med röda fläckar. Skär försiktigt huvudet, så att innehållet inte skadas i två halvor. Ta bort frön av olika storlek och färg och separera dem från massan, det kommer att störa. Sätt fröna i en sik och fördjupa sig i en lösning av väteperoxid. Ta det på 20 minuter. Bunt pappershandduk eller annan tät vävnad fuktad med peroxid. Placera frön ovanpå den, täck med samma fuktade tyg eller handdukar. Placera förpackningen i en tät plastpåse och försegla den. Ange datum och betyg för blomman på den. Förvara kornen i kylskåpet vid en temperatur på +4 eller + 5 ° C. Få dem regelbundet och kolla. Det kan vara mögel. Skölj i så fall frön, placera mellan peroxidvattnade servetter i en påse och skicka igen till kylskåpet. Efter 1,5-2 månader ska de första skotten visas. Därefter fortsätt till landningsfasen.

Växande rosor från frön

Frön med groddar placeras i en kruka,fyllt substrat. Lägg lite till perlitens yta för att skydda mot svart bensjukdom. Vattna jorden när den torkar med rumstemperaturvatten. Gödsel minst en gång i veckan med speciella blandningar utspädda i en vätska. För tillväxt behöver blomman tända 10 timmar om dagen, så sätt potten under en konstgjord lampa. Rose behöver frisk luft, luft ett slutet rum. Spruta arken från sprutpistolen med kallt vatten eller upplösta gödningsmedelblandningar. På en vecka kommer de första skotten att visas. Efter 2 månader kommer knoppar att börja blomma efter 25-30 dagar. Om rotsystemet har blivit litet, transplantera försiktigt växten i en större behållare. En förstärkt ros är redo för transplantation i marken.

Planterar rosor i marken

På våren, när snön är borta och den varmaväder, plantera en ros i marken. Välj först en plats. Tunga lerjord, med grundvatten nära ytan, är inte lämpliga. Ta blomman från potten försiktigt och blöt i rötterna i vatten, du kan med tillsats av gödningsmedel. Grävde upp jorden, bryta jordens täta klor och ta bort rötterna. Gör ett hål och doppa rosens rötter in i det, tryck dem lätt på basen och strö med jord blandat med mineralgödsel. Marken måste vara väl förseglad. Runt graven ett hål för att få en liten kant. Så vattnet kommer inte att flyta, men kommer att förbli i rotsystemet. Häll en blomma och ta hand om det regelbundet, då blommar det långsamt och vackert.