Vad är hardboard

Vad är hardboardOrganiskt är ett arkmaterial,som ofta används vid tillverkning av möbler, roughing väggarna, tak och golv inuti lokalerna. Det finns 9 grader av hårddisk med olika fysiska och mekaniska egenskaper, vilket bör beaktas vid val av material.

Fiberskivor

Komposition av hardboard

Ekologisk är gjord av träbearbetningsavfall -chips, spån, sågspån. Den totala vikten av bindemedel tillsättes olika tillsatser, vax och harts för att öka fuktbeständigheten, antiseptika och konserveringsmedel mot brand Antisimple. Kompositionen kan också impregneras med pektol, medan materialets styrka ökar med 20-30%.

Färdiga plåtar av hårdplåt erhålls genom hettpressning. Sedan är frontytan lackerad, målade, fodrad med dekorativ film eller plast. Baksidan kan också vändas, eller förblir korrugerad och grov, för bättre vidhäftning till ytan när den limmas. Tänk dig att det här materialet är enkelt - vem som helst som uppmärksammade bakstycket på skåpet eller på lådans botten vet vad hardboard är.

Den största skillnaden mellan hardboard och hardboardstruktur. Beteckningen träfiberbräda är mer allmänt, tekniken för tillverkningen är fastställd av GOST 4598-86. Detta koncept innehåller alla material, inklusive ganska mjuka. Organ kallas endast täta ark, ena sidan är dekorativt-ansikts.

Stämplar av hardboard

Organisk klassificeras på samma sätt som fiberboard. Brevet "T" måste anges, det indikerar materialets hårdhet. "C" indikerar att ytskiktet är tillverkat av finfördelad trämassa. Om framsidan är målad, kommer märkningen att indikera "P". När du väljer en duk på golvet eller i rummet med hög luftfuktighet, bör du vara uppmärksam på materialet med beteckningen "B" - vattentät. Om det är nödvändigt att belägga väggarna med en organolit, är det möjligt att välja "NT", det vill säga en halvfast substans. Slutligen, för att skapa partitioner eller möbler behöver du superhårt material - "ST".

Mått på hårddisk

Oftast hittar du nästa arkstorlekorgalita: 2140 x 1220 mm, 1700 x 2745 mm, 2750 x 1220 mm. I de specialiserade byggvaruhus hittar du stora ark upp till 6 meter i längd, kommer de sannolikt att välja dem som vill lägga på golvet fiberboard som substrat under baslack. För dem som kommer att revet väggarna är paneler av hårdplåt med liten bredd mer lämpliga. Tjockleken på arket är också viktigt, materialets fysiska och mekaniska egenskaper beror huvudsakligen på det.